شماره ۳۵۵ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد
صفحه را ببند
بی‌توجهی به درآمدزایی سنگ‌نگاره‌ها

باستان‌شناس و محقق سنگ‌نگاره‌های تیمره گفت:  به این موضوع توجه کنیم که درآمدزایی از این حوزه می‌تواند به اندازه درآمدزایی از محل چاه نفت باشد.   
محمد ناصری‌فرد در گفت‌وگو با ایسنا  عنوان کرد:  استان مرکزی سنگ‌نگاره‌های زیادی در دل کوه دارد که محل برخی از آنها باید پنهان بماند.   
وی افزود:  در اکثر نقاط دنیا ازجمله کالیفرنیا موزه‌هایی را جهت نگهداری از سنگ‌نگاره‌هایی که از کوه جدا می‌شود، ایجاد کرده‌اند.   ناصری‌فرد، برنامه‌ میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی جهت ایجاد موزه‌ سنگ‌نگاره‌ها در خمین را بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: سنگ‌نگاره‌هایی که به دیواره کوه متصل هستند، به هیچ عنوان جدا نخواهند شد، چرا که در این صورت با اعتراض یونسکو مواجه خواهیم شد.   
وی در مورد شایعه‌ از بین رفتن سنگ‌نگاره‌های فاخر استان مرکزی بیان کرد: این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد و ما در سطح استان سنگ‌نگاره‌های بسیار فاخری داریم که محل قرار گرفتن آنها به جهت محفوظ ماندن، تا به حال منتشر نشده است. این باستان‌شناس ادامه داد: این آثار شامل کتیبه‌هایی از اولین خط هندسی و نیز کتیبه‌هایی مربوط به هزاره‌ دهم پیش از میلاد هستند که برخی از آنها نمونه‌های مشابهی در سایر نقاط دنیا دارند.   
ناصری‌فرد عنوان کرد: در منطقه تیمره در حاشیه رودخانه‌ها سنگ‌نگاره‌های فاخری وجود دارد اما، با احداث ساختن سدهای خاکی، برخی از این آثار به زیر آب رفته‌اند.   
این باستان‌شناس ایجاد یک موزه ملی جهت انتقال و نگهداری از این آثار را ضروری عنوان کرد و افزود: این اقدام یک کار بسیار ارزشمند در راستای نگهداری از تاریخ مصور ایران و نقطه عطفی در عملکرد میراث فرهنگی استان مرکزی خواهد بود.   
محقق سنگ‌نگاره‌های تیمره تصریح کرد: نمونه‌های بسیار ارزشمندی در تیمره یافت شده که در مغولستان و تبت نیز کشف شده است.   
ناصری‌فرد افزود: 79 پژوهشگر از سراسر دنیا علاقه‌مند به سفر به ایران و بازدید از این سنگ‌نگاره‌ها   هستند.   
این محقق با اشاره به درآمد میلیاردی قزاقستان از محل جذب گردشگر جهت بازدید از سنگ‌نگاره‌های باستانی بیان کرد:  باید با ایجاد موزه‌هایی در دل طبیعت از این سرمایه خدادادی استفاده کرده و نه‌تنها مردم ایران بلکه مردم دنیا را با دارایی‌های‌ فرهنگی و تاریخی‌مان آشنا کنیم.   
وی ادامه داد: سنگ‌نگاره‌ها را باید به نقطه عطف گردشگری استان تبدیل کنیم.  
قزاقستان و جمهوری آذربایجان با برخورداری از تنها‌هزار سنگ‌نگاره، هر ساله صدها‌هزار گردشگر را به کشور خود کشانده و از این راه درآمدهای میلیاردی کسب می‌کنند و این درحالی است که ایران با برخورداری از حدود 50‌هزار سنگ‌نگاره کشف شده، کمترین استفاده را از این پتانسیل بی‌مانند نمی‌برد.


تعداد بازدید :  56