شهروند| مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، از کاهش قند آبمیوههای صنعتی خبر داد و گفت: «بهزودی یک تا 2 درصد از میزان قند افزوده آبمیوهها کم میشود.» هدایت حسینی درباره برنامههای سازمان غذا و دارو برای ارتقای سلامت آبمیوههای صنعتی، با بیان اینکه در ارتباط با آبمیوهها 2 برنامه در دست اجرا داریم، به ایسنا گفت: «یکی از این برنامهها این است که درصد قند افزوده در آبمیوهها را کاهش دهیم، البته به تدریج این کار را انجام میدهیم تا صنعت هم بتواند خود را با این برنامه هماهنگ کند.»
حسینی با تأکید بر اینکه سلامت محوری اصل مهم تصمیمگیری ما در این برنامه است، از کاهش 2درصدی قند افزوده در آبمیوههای صنعتی خبر داد و افزود: « فکر میکنم بهزودی حدود یک تا 2درصد از میزان قند افزوده آبمیوهها را کاهش میدهیم، همچنین در برخی از فرآوردههای آبمیوه که درصد محتوای میوه کمتر است نیز درصد محتوای میوه را افزایش میدهیم.»
او تأکید کرد: «این حرکت برای ارتقای سلامت فرآوردههای آبمیوه حداکثر طی 2سال آینده اجرایی میشود اما در این 2سال هم به تدریج کاهش قند و افزایش محتوای میوه را خواهیم داشت. به صورتی که سالی یکدرصد از میزان قند افزوده به آبمیوه کم شده و بهعنوان جایگزین، محتوای میوه، آبمیوهها افزایش مییابد.»
حسینی در ادامه به ضوابط وزارت بهداشت درخصوص استفاده از خمیر مرغ اشاره کرد: «خمیر مرغ طبق استاندارد ملی ایران و طبق ضوابط وزارت بهداشت بهعنوان یک فرآورده و یک ماده اولیه مورد استفاده در فرآوردههای خوراکی، اجازه استفاده ندارد.» به گفته او، در ارتباط با فرآوردههای گوشتی بیشتر از خمیر مرغ استفاده میشود، البته خمیر مرغ نیز یک کلمه عامیانه است که عنوان آن گوشت جداسازی شده با روش مکانیکی است که طبق استانداردهای ملی ایران، اجازه استفاده از آن وجود ندارد و ضوابط وزارت بهداشت نیز براساس همین استانداردها بوده است. او ادامه داد: «البته در دنیا از خمیر مرغ بهعنوان یک ماده اولیه در تولید فرآوردههای گوشتی استفاده میشود اما امیدواریم که فرآیند تولید خمیر مرغ در کشور بهتر شود و به آن حداقلهای لازم از نظر بهداشتی و فنی برسیم تا اینکه بتواند در ایران نیز مورد استفاده قرار گیرد.»