شماره ۳۲۶۲ | ۱۴۰۳ شنبه ۲۲ دي
صفحه را ببند
مجله پزشکی معتبر لنست:
شمار قربانیان غزه فراتر از آمار اعلام شده است

[فرشته کیانی] در حالی که دیروز رئیس‌جمهوری آمریکا از پیشرفت واقعی در مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا در غزه خبر داد، اما گویا واقعیت در غزه چیز دیگری است و هر روز هم ابعاد هولناک‌تری از آن آشکار می‌شود. این روزها غزه همچنان زیر آتش رژیم صهیونیستی است و مردم در سرمای زمستان به حداقل‌های لازم برای زنده‌ماندن دسترسی ندارند. به‌عنوان گوشه‌ای از مصائب فلسطینیان غزه، همین دیروز بود که صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) از شهادت حداقل ۷۴ کودک در هفت روز اول سال ۲۰۲۵ بر اثر حملات اسرائیل و 8 نوزاد به دلیل سرما خبر داد.
در این میان، گزارش‌های معتبر خبر از گستردگی فجایعی می‌دهد که اسرائیل در غزه رقم زده، فراتر از آنچه آمارهای رسمی گفته‌اند. تجزیه‌وتحلیل آماری لنست (The Lancet) یکی از مجلات دانشگاهی مشهور جهان، مستقر در انگلیس، که از سوی دانشگاه ییل در آمریکا و سایر موسسات انجام شده، آمار فلسطینیان جان‌باخته در جنگ غزه را طی 8 ماه اول، 64هزار و 260 نفر تخمین زده، در حالی که وزارت بهداشت غزه این رقم را 37هزار و 877 نفر اعلام کرده که نشان‌دهنده اختلاف 41 درصدی در محاسبه است. وزارت بهداشت غزه اخیرا اعلام کرد آمار جان‌باختگان به 4٦هزار نفر رسیده است. به گزارش الجزیره، در ماه‌های اول جنگ، آمار رسمی وزارت بهداشت غزه کاملا بر اساس اجسادی بود که به بیمارستان‌ها می‌رسید. «تامر قرموت»، استادیار سیاست عمومی در موسسه تحصیلات تکمیلی دوحه، به «الجزیره» گفت: «ادعای دیرینه اسرائیل مبنی بر اینکه آمار وزارت بهداشت غزه درباره جان‌باختگان اغراق‌آمیز است، پس از گزارش لنست، بی‌ارزش است. گزارش لنست که روش‌شناسی آن بسیار دقیق است، این پیام را ارسال می‌کند: زیر سوال بردن این تحقیق واقعا سخت است.» قرموت گفت زمانی که جنگ متوقف شود و کارشناسان پزشکی قانونی به غزه دسترسی پیدا کنند، واقعیت بسیار تلخ و ترسناک خواهد بود و ما از تلفات بسیار بیشتری مطلع خواهیم شد.
از سوی دیگر، به نوشته «میدل‌ایست‌آی»، گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نیز تأثیر مخرب خشونت اسرائیل و محدودیت‌های شدید کمک‌رسانی در غزه را آشکار می‌کند. از جمله موارد این گزارش هدف گرفتن امدادگران (جان باختن حداقل 369 کارمند بشردوستانه از اکتبر 2023 در غزه که 263 نفر از آنروا هستند)، مسدودکردن ارسال کمک‌ها و وضعیت فاجعه‌بار بیمارستان‌های غزه است. همچنین اقدام اسرائیل برای ممنوعیت فعالیت‌های آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) که قرار است اواخر این ماه اجرا شود، توان این آژانس را در غزه و کرانه غربی تحت اشغال اسرائیل می‌گیرد. سازمان‌های امدادی و تعدادی از کشورها این اقدام رژیم صهیونیستی را نگران‌کننده خوانده و گفته‌اند پیامدهای وخیمی برای فلسطینی‌ها، ازجمله اهالی غزه که به خدمات آنروا وابسته‌اند، خواهد داشت.


تعداد بازدید :  198