شماره ۳۲۵۴ | ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۲ دي
صفحه را ببند
در چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی
عارف: دنیا برای ما صبر نمی‌کند

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دنیا برای ما صبر نمی‌کند و کشورهای همسایه با امکانات و شتاب بیشتر حرکت می‌کنند. بنابراین انجمن‌های علمی که ذات هوشمندسازی دارند باید نقش‌آفرینی بیشتری در این راستا داشته باشند.
محمدرضا عارف در چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های هوشمند انرژی که در دانشگاه خاتم و با شعار «شبکه‌های هوشمند انرژی برای توسعه پایدار و محیط زیست» برگزار شد،  با بیان اینکه در سالیان گذشته با پدیده تحریم فناوری در کشور روبه‌رو بودیم، تصریح کرد: بخشی از فناوری‌ها وارد کشور می‌شد اما آن قسمتی که باید زودتر از کاربرد و مصرف یک فناوری به کشور می‌آمد تا با اشراف کامل استفاده می‌کردیم به دلیل برخی دیدگاه‌ها به کشور وارد نمی‌شد و ما وابسته به کشورهای تولیدکننده آن علم و فناوری می‌ماندیم.
 عارف با تأکید بر اینکه امروزه در اسناد بالادستی ورود فناوری‌ها اولویت اصلی کشور است، خاطرنشان کرد: امروز از تحریم فناوری عبور کرده‌ایم و در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله فناوری همگرا و های‌تک در اولویت است و همچنین هوش مصنوعی به اولویت اول کشور در زمینه فناوری تبدیل شده است که مقام معظم رهبری اعلام کردند باید جزء ۱۰ کشور اول دنیا در زمینه هوش مصنوعی باشیم. معاون اول رئیس‌جمهور افزود: باید دید که سازوکار کنونی و این روش هوشمندسازی و هوش مصنوعی ما را به آن هدف و منویات مقام معظم رهبری می‌رساند و یا وارد فضای موازی کاری می‌شویم که باید در این زمینه مراقبت‌های لازم را به عمل آوریم چرا که راهبرد اصلی و کنونی کشور استفاده از هوش مصنوعی است.
معاون اول رئیس‌جمهور با طرح این پرسش که چرا نمی‌توانیم از جوانان فارغ‌التحصیل دانشگاهی به خوبی بهره ببریم و چه بهانه‌هایی باعث مهاجرت جوانان می‌شود تأکید کرد: براساس تجربه ۴۰ ساله، بسیاری از جوانان و فرهیختگان علمی که مهاجرت کردند هیچ گاه وابستگی به وطن خود را ترک نکردند و هر زمان که نیازی به آنها بود، جواب مثبت دادند و کشور روی توانایی‌ها و خدمات علمی و تأمین نیازهای داخلی آنان حساب باز کرده است.
وی خطاب به جوانان و نخبگان علمی کشور که به خارج مهاجرت کردند، تأکید کرد: ایران وطن و خانه شما است و برای ورود شما به کشور خوش‌آمد می‌گوییم تا با حضور در عرصه‌های علم و فناوری در کشور خود خدمت کنید؛ ما توانایی بالفعل ساختن ظرفیت‌های علمی جوانان را داریم.
 عارف با اشاره به اینکه دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی به دلیل برخی محدودیت‌ها نمی‌توانند زمینه‌ساز بروز و ظهور ظرفیت‌های علمی دانشمندان و متخصصان باشند افزود: امروزه تشکل‌های علمی راهکار شناخته شده دنیا برای فعالیت علمی جوانان است و پس از انقلاب صنعتی چهارم نقش تشکل‌های غیردولتی و خصوصی در توسعه فناوری و نوآوری بی‌بدیل است.
 معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت در راستای بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی کشور نقش تسهیلگر و نه مانع‌تراشی دارد، تصریح کرد: نقش بخش خصوصی در تولید علم و ثروت برجسته، ممتاز و تأثیرگذار است ؛ در این مسیر تشکل‌های علمی در کشور به ویژه در طول سه دهه گذشته مسیری منطقی  را دنبال کرد.
عارف افزود: واقعیت این است که انشای علم بهتر است یا ثروت امروزه به این تبدیل شده است که این دو واژه در کنار یکدیگر می‌آیند و علم برای حل مشکلات در همه زمینه‌هاست و این رسالت علمی گسترش مرزها باید نفع اقتصادی و تأثیرگذاری در زندگی مردم داشته باشد. معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه راهبرد همه نهادهای علمی ایجاد زنجیره ارزش است که در یک نگاه کلی آن چنان موفق نبوده‌اند ادامه داد: تلاش‌های دانشمندان باید بر توسعه علم در اقتصاد، اجتماع و بهتر زندگی کردن مردم متمرکز شود و دانشمندان بدون هیچ گونه چشم‌داشتی در تشکل‌های علمی زمان و انرژی می‌گذارند و این انجمن‌های علمی در بهبود شرایط کشور سهیم هستند.


تعداد بازدید :  105