شماره ۳۲۳۶ | ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ آذر
صفحه را ببند
گزارش «شهروند» از جزئیات آغاز طرح زمستانه هلال‌احمر در سراسر کشور
آماده باش 22 هزار سرخ‌پوش هلال

  [ سیما فراهانی]  طرح زمستانه هر ساله، با شروع فصل سرد، در سراسر کشور، برگزار می‌شود. در این طرح امدادگران جمعیت هلال‌احمر به صورت آماده‌باش قرار دارند. آنها 24 ساعته در گردنه‌ها و مناطق خطرناک سراسر کشور، کشیک می‌دهند تا امنیت را برقرار کنند. در کنار مردم می‌مانند و از هر توانی که دارند استفاده می‌کنند تا بتوانند به سریع‌ترین شکل ممکن، در مواقع اضطرار، امدادرسانی کنند. جمعیت هلال‌احمر، هر سال توان خود را در این طرح بالاتر برده و امسال پاسخگویی و دسترسی سریع را در دستور کار خود قرار داده است. این طرح هر ساله همزمان با بارش های زمستانه و طرح پلیس راهور از ۲۰ آذر آغاز شده و ۲۰ اسفندماه پایان می‌یابد.

بابک محمودی رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر با اشاره به آغاز طرح ملی امدادونجات زمستانه این جمعیت از حضور 4500 تیم عملیاتی متشکل از امدادگران و نجاتگران در 31 استان کشور خبر داد و گفت: «نیروهای عملیاتی آماده به کار در طرح زمستانه هستند و دوره‌های تخصصی را طی کرده‌اند.»
محمودی در تشریح اقدامات این جمعیت در طرح ملی امدادونجات زمستانه 91 روزه، که از تاریخ 20 آذرماه لغایت 20 اسفند ماه 1403، اجرا می‌شود گفت: «طرح ملی امدادونجات زمستانه هلال‌احمر به منظور ارائه خدمات امدادی در این فصل به هم‌وطنان است. سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر همه امکانات از جمله مراکز عملیاتی، ناوگان لجستیکی و تیم‌های عملیاتی خود را در این طرح فعال کرده است. بیش از 600 پایگاه ثابت، 105 پست موقت، 486 مرکز شعب شهرستانی، 32 مرکز کنترل و هماهنگی عملیات، 36 مرکز آنست سگ‌های تجسس و زنده‌یاب و در مجموع 1675 مرکز عملیاتی و امدادی در این طرح حضور و مشارکت دارند.»
رئیس سازمان امدادونجات به هموطنان توصیه کرد شماره تلفن 112 ندای امدادونجات جمعیت هلال‌احمر در هر ساعتی از شبانه روز بدون نیاز به سیم‌کارت تماس بگیرند و از خدمات امدادی نیروهای عملیاتی این جمعیت بهره‌مند شوند.

پاسخگویی در زمان طلایی را به حداقل رساندیم
محمد کبادی، مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر، در گفتگو با «شهروند» جزئیات بیشتری از طرح زمستانه هلال‌احمر روایت کرد و گفت: « اجرای این طرح در جمعیت، همزمان با کلیه دستگاه‌های امدادرسانی آغاز و فعالیتشان رسما شروع شد. در این طرح علاوه بر پایگاه‌های امداد ثابتی که در محورهای مواصلاتی کشور داشتیم، تعدادی از پست‌های موقت امدادونجات را هم در کنار پلیس راهداری فعال کردیم. این پست‌های موقت در 110 گردنه حادثه‌خیز فعال شده‌اند. در طرح امسال 22 هزار نیروی عملیاتی شامل کارکنان و داوطلبان تخصصی تیم‌های امدادرسانی هلال‌احمر فعال شده‌اند و به صورت 24 ساعته آماده‌باش هستند. این نیروها در کنار پایگاه‌های ثابتمان فعال هستند و 48 ساعته شیفت‌های خود را عوض می‌کنند. ناوگان‌های لجستیکی از جمله خودروی نجات، آمبولانس و اتوبوس آمبولانس در این طرح فعال شده‌اند. در کل 3509 خودرو فعال است. همچنین 21 فروند بالگرد نیز به صورت آماده‌باش قرار دارد. همه دستگاه‌های امدادرسانی از جمله جمعیت هلال‌احمر، پلیس، راهداری و اورژانس، در این طرح توان لجستیکی خود را ارتقا دادند. اما امسال ما علاوه بر ارتقای توان لجستیکی، تمرکزمان را روی خدمات کیفی گذاشتیم تا سرعت پاسخگویی بالا برود. اقداماتی انجام دادیم تا در مراکز 112 زمان پاسخگویی در زمان طلایی را به حداقل برسانیم و مکان‌یابی سریع‌تری داشته باشیم. در طرح امدادونجات زمستانه متغیرهای محیطی ممکن است باعث شود که تعداد حوادث افزایش یابد. مثلا ممکن است، بارش برف و کولاک خیلی سریع و پر قدرتی اتفاق بیفتد. بنابراین نیروهای ما باید همیشه آماده و گوش به زنگ باشند. البته مردم نیز همینطور؛ اشتباهی که بیشتر هموطنان هنگام سفر انجام می‌دهند این است که فقط آب‌و‌هوای مبدا و مقصد را چک می‌کنند. درصورتیکه در طی مسیر نقاطی است که می‌تواند خطرآفرین باشد، مثل گردنه‌ها که باید آن نقاط را نیز بررسی کنند. همچنین در اعلام وضعیت نارنجی و قرمز سفر غیر ضروری نروند. اگر زنی باردار در روستاها و جود دارد، حتما پیش‌بینی و تدابیر لازم در خصوص نزدیکی به مراکز درمانی را داشته باشند. چون ممکن است، برف و کولاک باشد و مسیر دسترسی به آنها بسته شود. همچنین آنهایی که داروهای خاص مصرف می‌کنند، چه در خانه و چه در مسیرها، داروها را به میزان کافی همراه داشته باشند. هنگام سفر نیز پایش فنی خودروصورت بگیرد. کیف کمک‌های اولیه و غذای اضطراری همراه داشته باشند. در بسیاری از مواقع پیش می‌آید ترافیک مسیر به دلیل ریزش کوه و یا بهمن، مسیر یک ساعته را تبدیل به ۹ ساعت می‌کند. در این شرایط سرنشینان باید پیش از رسیدن ارگان‌های امدادی، خود امدادی را آموزش دیده باشند تا کمترین میزان آسیب را ببینند.» مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: «از مردم درخواست
می شود در صورت وقوع حادثه با شماره ملی امداد و نجات ۱۱۲ تماس بگیرند تا از نزدیک ترین پایگاه امداد جاده‌ای تیم های عملیاتی برای امدادرسانی اعزام شوند. یکی از موضوعات مهم برای سفر در فصل زمستان این است که رانندگان مهارت بستن زنجیر چرخ را داشته باشند تا در صورت بروز برف و کولاک در جاده نمانند. به طور قطع وظیفه امدادگران هلال‌احمر بستن زنجیر چرخ برای خودروها نیست و باید رانندگان پیش از عزیمت این مهارت را یاد بگیرند.»


تعداد بازدید :  99