شماره ۳۲۱۷ | ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۸ آبان
صفحه را ببند
گفت وگوی «شهروند» با هادی احمدی، عضو داوطلب هلال‌احمر که در مقابله با تغییرات اقلیمی در دنیا افتخار آفرید
بازی کنید و دنیا را نجات دهید!

  [ سیما فراهانی]  موضوع تغییر اقلیمی مدت‌هاست که به عنوان یک موضوع جدی در دستور کار جمعیت هلال‌احمر قرار گرفته است. این مساله به صورت ویژه در دستور کار هلال‌احمر قرار دارد. پروژه‌ها و طرح‌های زیادی در حوزه تغییرات اقلیمی، به صورت جدی راه‌اندازی و پیگیری می‌شود. به طوری که این جمعیت حالا در این حوزه در مجامع بین‌المللی هم حرفی برای گفتن دارد و نه تنها تجربیات خود را در اختیار دیگر کشورها قرار می‌دهد بلکه در حال حاضر در رویدادهای مختلف جهانی شرکت کرده و صاحب مقام می‌شود. در آخرین مورد، چهار نفر از جوانان داوطلب هلال‌احمری در مسابقات جهانی آکادمی سولفورینوی صلیب سرخ و هلال‌احمر، افتخار آفریدند و پروژه‌های آنها بین ۲۱ هزار شرکت کننده از سراسر دنیا به عنوان چهار طرح از ۱۰۰ پروژه برتر انتخاب شد.

شروع فعالیت با راه‌اندازی تغییرات اقلیمی
هادی احمدی یکی از چهار جوان هلال‌احمری است که طرح او در این آکادمی برگزیده شد. داوطلب فعالی که از  زمان راه‌اندازی مرکز تغییرات اقلیمی در هلال‌احمر، به این حوزه علاقه‌مند شد و حضور موثری در این میدان داشت. او از همان دو سال پیش طرح خود را آغاز کرد و حالا توانسته آن را در مجامع بین‌المللی به نمایش بگذارد. او در گفتگو با خبرنگار «شهروند»می‌گوید: «از 10 سال پیش عضو جمعیت هلال‌احمر شدم و داوطلبانه فعالیت می‌کنم. مدرس زبان انگلیسی و کمک‌های اولیه هستم و داوطلبانه در مناطق محروم آموزش می‌دهم. همچنین در انجمن‌های خیریه جمعیت شرکت کرده و کمک‌ها را برای مناطق محروم جمع‌آوری می‌کنیم. برای فصل مدارس کیف و لوازم‌التحریر تهیه می‌کنیم. 6 سال هم در پایگاه و حوادث جاده‌ای شرکت کردم و امدادگر هم بودم. در زلزله کرمانشاه حضور داشتم. تا اینکه از دو سال پیش دکتر کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر، مرکز تغییرات اقلیمی را راه‌اندازی کرد. از آن زمان به بعد، من در آن مرکز فعالیت می‌کنم. به این موضوع علاقه زیادی پیدا کردم. وقتی بحث تغییرات اقلیمی مطرح شد، از آنجایی که به این حوزه علاقه داشتم، وارد شدم. از طرفی بحث درختکاری پیش آمد. برای اولین بار پنج میلیون نهال را در کشور کاشتیم. 100 هزار نهال در 19 دقیقه کاشته شد. همه این‌ها باعث شد که به این حوزه عللاقه‌مند شوم. بنابراین مطالعاتم را در این زمینه بالا بردم. حالا در مرکز تغییرات اقلیمی در بحث آموزش و اینکه جمعیت چطور می‌تواند در حوزه تغییرات اقلیمی فعالیت‌های تاثیرگذار داشته باشد، اقداماتی را انجام می‌دهیم. کارهای پژوهشی در حال انجام است و به صورت هدفمند در این زمینه جلو می‌رویم. اولین جمعیتی بودیم که در بین  کشورهای عضو صلیب سرخ، استراتژی پنج ساله را نوشتیم. یعنی برنامه پنج ساله در حوزه تغییرات اقلیمی و کاهش اثرات منفی آن، ارائه دادیم. در نظر داریم بر اساس این برنامه، هدف‌ها را جلو ببریم. در این مسیر خانم عالیشوندی، معاونت بین الملل جمعیت هلال‌احمر، حامی بسیار خوبی بودند. در استان‌هایی که بیشتر درگیر خشکسالی بودند، آموزش‌های خیلی خوبی انجام دادیم. تقریبا 25 هزار نفر حضوری و آنلاین آموزش دیدند و برای آنها گواهی صادر شد. در هفت استان که خیلی بیشتر درگیر خشکسالی و مسایل تغییرات اقلیمی بودند اقدامات بسیار زیادی انجام دادیم. تا اینکه در آخرین اقدام پروژه‌ای تحت عنوان جوانان، نوآوری و تغییرات اقلیمی را طراحی کردم. این طرح توسط آکادمی سولفورینو ارسال شد.»

آینده درخشان تغییرات اقلیمی در جمعیت
او در خصوص اینکه جمعیت هلال‌احمر چقدر توانسته در حوزه تغییرات اقلیمی تاثیرگذار باشد نیز ادامه می‌دهد: «طرح دادرس سبز که برای دانش‌آموزان اجرا می‌شود، می‌تواند آینده درخشانی در این حوزه برای ما رقم بزند. در مرحله اول مربیان ملی تربیت کردیم و درحال حاضر این مربی‌ها در مدارس آموزش می‌دهند. وقتی دانش‌آموزان را آگاه کنیم، درواقع کل خانواده را آگاه کرده‌ایم. بچه نه‌تنها خودش بلکه خانواده را نیز آگاه می‌سازد. این بحث می تواند به شدت باعث تقویت و رشد تغییرات اقلیمی در کشور شود. درحال حاضر طرح دادرس سبز بسیار عالی پیش می‌رود و می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. همچنین ما برای نخستین بار جزو اولین جمعیت ملی هستیم که مربیان تخصصی در زمینه تغییرات اقلیمی را تربیت می‌کنیم. جوانان وقتی وارد هلال‌احمر می‌شوند، باید بحث تغییرات اقلیمی را آموزش ببینند. یعنی این موضوع وارد فرایندهای معاونت آموزش و پژوهش شده و پیش‌نیاز خیلی از دوره‌ها، است.»
ایجاد انگیزه با کسب مقام
هادی احمدی در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: «امسال که این طرح‌ها برگزیده شدند، باعث شد که بچه‌ها انگیزه پیدا کنند و حالا می‌خواهند یک کار مثبت انجام دهند. از وقتی برگزیدگان اعلام شدند، حدودا 200 یا 300 نفر به من پیام داده‌اند و گفته‌اند ما هم می‌خواهیم سال بعد در این رویداد شرکت کنیم. طرح‌های مختلفی آغاز به کار کرده‌اند. بنابراین احساس می‌کنم طرح‌های خیلی بهتری در این حوزه در راه باشد. همچنین ما به همت معاونت بین‌الملل، برای اولین بار است که توانستیم در این رویداد جهانی شرکت کنیم. این رویداد 10 سال است که برگزار می‌شود.
امسال با حمایت‌هایی که در جمعیت صورت گرفت، ما نیز توانستیم شرکت کنیم و مقام بیاوریم. فعلا طرح من در حال نهایی‌سازی است و به زودی در دسترس همه قرار خواهد گرفت. این طرح سال گذشته نیز در رویداد جهانی نوآوری که در کشور کنیا برگزار شد، مقام نخست را کسب کرد. البته مدیرعامل هلال‌احمر استان خراسان رضوی و مانی اردلان، عضو داوطلب جمعیت، در راه‌اندازی این طرح به من کمک زیادی کردند.»

بهره‌وری از هوش مصنوعی در اهداف محیط زیستی

مسابقات آکادمی سولفورینو صلیب سرخ و هلال‌احمر فرصتی استثنایی برای جوانان ۱۸ تا ۳۰ ساله برای نشان دادن مهارت‌ها، دانش، تعهد و ارائه طرح‌های نوآورانه است. مرحله مقدماتی این مسابقات با شرکت ۲۱ هزار نفر (تیمی یا انفرادی) از سراسر دنیا به مدت 6 ماه برگزار شد. پس از دو مرحله داوری طرح‌ها و ایده‌های پیشنهادی توسط داوران بین المللی، در نهایت ۱۰۰ طرح نوآورانه برای فاز نهایی انتخاب شد. هدف پروژه پیشنهادی اعضای جمعیت هلال‌احمر ایران، بهره‌وری از هوش مصنوعی در راستای اهداف محیط زیستی و حفظ و نگهداری محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی است. زیرا با توجه به تأثیرات مخرب و بسیار زیاد تغییرات اقلیمی در سطح دنیا و کاهش منابع آب، آگاه‌سازی، مقابله و افزایش تاب‌آوری در سطح دنیا جزو مهم‌ترین اولویت‌ها است. در پروژه‌های پیشنهادی، با بکارگیری فناوری نوین در این سامانه تغییرات اقلیمی‌ به‌سادگی و با دقت نظر بسیار بالا قابل پیش‌بینی است.

نرم‌افزار آموزشی بازی‌پردازی

جوان داوطلب هلال‌احمری درباره جزئیات طرح برگزیده خود می‌گوید: «در مرحله اول دو هزار نفر از جوانان سازمان جوانان هلال‌احمر را در زمینه تغییرات اقلیمی آموزش دادیم. در مرحله بعدی به آنها گفتیم اگر مایل هستید می‌توانید در این رویداد جهانی شرکت کنید. در بین آنها، 200 نفر طرح خودشان را در این زمینه ارائه دادند. طرح‌های ما برای آکادمی فرستاده و داوری شد. در مرحله اول 21 هزار طرح از کل دنیا شرکت کردند. ما توانستیم در مرحله اول در زمینه بیشترین طرح انتخاب شده، مقام نخست دنیا را کسب کنیم. چراکه 76 طرح از جمعیت هلال‌احمر ایران به مرحله دوم راه یافت. در مرحله بعدی چهار طرح از ایران انتخاب شد که یکی از آنها طرح من بود. این طرح در حوزه نرم‌افزار آموزش به صورت مجازی با استفاده از بازی‌پردازی است. در این طرح افراد، با استفاده از بازی آموزش می‌بینند. چراکه افراد از طریق بازی خیلی راحت‌تر موضوعی را یاد می‌گیرند. بازی برای هر رده سنی را جدا کردیم. برای سنین هفت تا بیست سال بازی وجود دارد. برای مراحل بعدی در نظر داریم برای بزرگسالان هم فضای آموزشی ایجاد کنیم. افراد در این بازی‌ها که همگی در حوزه تغییرات اقلیمی آموزش دهنده هستند، امتیاز
می گیرند. براساس امتیازشان می‌توانند در کارهای بشردوستانه شرکت کنند. آنها وقتی امتیاز می‌گیرند، ترغیب می‌شوند که هم بازی کنند و هم آموزش ببینند. تمام بازی‌ها در این طرح به صورت آنلاین است. شرکت‌کنندگان وقتی به مراحل بالاتر می‌رسند، یک‌سری امتیازات از جمعیت ملی کشور خودشان دریافت می‌کنند. مثلا از خدمات رایگان هلال‌احمر بهره‌مند می‌شوند. یکی دیگر از نکات مثبت این طرح این است که شبکه ارتباطی بین جوانان داوطلب کشورهای مختلف ایجاد می‌شود و این بچه‌ها با هم ارتباط می‌گیرند. مثلا هر فرد می‌تواند خودش را با داوطلب دیگری در کشور عراق یا سوریه مقایسه ‌کند. همین مساله فضای رقابتی ایجاد کرده و بچه‌ها برای اجرای تمام مراحل ترغیب می‌شوند. همچنین جام بشردوستی گذاشتیم و کسی که بالاترین امتیاز را بگیرد، از جمعیت کشور خودشان مثلا خدمات درمان رایگان دریافت می‌کند. محتوای ما نیز کاملا محیط زیستی و درخصوص تغییرات اقلیمی است.»

 


تعداد بازدید :  107