شماره ۳۲۰۳ | ۱۴۰۳ شنبه ۱۲ آبان
صفحه را ببند
رئیس جمعیت هلال‌احمر:
بازماندگان حادثه معدن طبس را تنها نمی‌گذاریم
پیگیری کرد‌ه‌ایم عزیزانی که فرزند دارند و می‌توانند کار کنند، به مراکز ما معرفی و مشغول به‌کار شوند

  [ شهروند]   رئیس جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، پس از گذشت 40 روز از این حادثه مرگبار، همچنان پیگیر این ماجرا است و سعی می‌کند، در کنار خانواده آنها بماند. او در مراسم چهلم جانباختگان هدیه‌ای تقدیم آنها کرد تا شاید بتواند تسکینی بر دل داغدیده آنها باشد. کولیوند، از ارائه بسته‌های حمایتی به خانواده‌های جانباختگان تا پایان سال و استخدام فرزندان آنها خبر داد. جمعیت هلال‌احمر از همان لحظه اول حادثه، با جدیت اقدامات خود را آغاز کرد. نیروهای هلال‌احمر شنبه شب 31 شهریورماه، یکی از سخت‌ترین و تلخ‌ترین ماموریت‌هایشان را اجرا کردند و از همان دقایق اول به صحنه حادثه اعزام شدند. آنها به معدن زغال‌سنگ طبس رفتند و با دل و جان یاری‌گر قربانیان این حادثه عظیم شدند.

انفجار در‌ معدن زغال‌سنگ طبس به دلیل نشت گاز متان، به جان باختن بیش از ٥٠ نفر منجر شد. در ساعات نخست یک تیم امدادونجات از دیهوک، یک تیم از مسجدشکر و دو تیم از طبس در محل حادثه، یک دستگاه آمبولانس، یک خودروی نجات، پنج خودروی کمک‌دار و ۳۰ نیروی عملیاتی هلال‌احمر در محل حادثه حضور یافتند. با این حال، اقدامات جمعیت هلال‌احمر به همین جا ختم نشد. ساعتی پس از این حادثه تلخ، کولیوند نیز، شخصا به محل حادثه رفت و عملیات امدادرسانی را پیگیری کرد. او قصد داشت از نزدیک بر روند امدادرسانی و نجات مصدومان نظارت داشته باشد.

یاری‌رسانی تا لحظه آخر
تیم‌های امدادی در کنار حادثه‌دیدگان معدن طبس حضور داشتند و در این عملیات سخت و دلخراش، به یاری‌رسانی ادامه دادند. آنها تا لحظه آخر صحنه حادثه را ترک نکردند و یکی از دردناک‌ترین سانحه های کشور را پوشش دادند. خدمات هلال‌احمر در این حادثه آنقدر پررنگ و چشمگیر بود که تقدیر و تشکر معاون اول رئیس‌جمهور را به همراه داشت. طبق گفته‌های کولیوند، دکتر عارف، معاون اول رئیس‌جمهور سه بار تماس گرفت و از خدمات امدادگران هلال‌احمر قدردانی کرد. با این وجود، هلال‌احمر فقط در بحث امدادرسانی فعال نشد و مثل هر حادثه دیگری به سراغ حمایت روانی هم رفت. تا جاییکه بلافاصله چند گروه از تیم‌های سحر هلال‌احمر از کل کشور، راهی طبس شدند تا در کنار خانواده‌های داغدیده، خانواده‌های چشم‌انتظار و معدنچیان زخمی باشند. آرامش را به آنهایی که دقایق تلخی را می‌گذرانند، هدیه دهند و تسکین‌دهنده آلام و درد آنها باشند. تیم‌های سحر به طبس رفتند و مشغول ارائه خدمات و مشاوره‌های روان درمانی به مجروحان حادثه و بازماندگان شدند.

عملیات جست‌وجوی ما تا کشف آخرین نفر ادامه پیدا کرد
در نهایت چهل روز از این ماجرا گذشت و پیرحسین کولیوند در حاشیه مراسم چهلم جان‌باختگان حادثه معدن «معدنجوی» طبس در جمع خبرنگاران اقدامات جمعیت هلال‌احمر پس از بروز این حادثه را ر وایت کرد و گفت: «جمعیت هلال‌احمر به محض اطلاع از حادثه، جزو اولین گروه‌هایی بود که حضور داشت و خدمات امدادی و نجاتی خود را انجام داد. آنها ۱۷ نفر را نجات دادند که بلافاصله به بیمارستان‌ها منتقل شدند و خدمات خوبی به آنها ارائه شد. عملیات جست‌وجوی ما تا کشف آخرین نفر ادامه پیدا کرد و در محل حضور داشتیم. وقتی شرایط معدن پایدار شد، همکاران امدادونجات آ‌ن‌جا را ترک کردند. رئیس سازمان امدادونجات ما تا لحظه آخر حضور داشت و بنده هم خدمت عزیران بودم. بعد از آن تیم‌های «سحر» هلال‌احمر که تیم‌های حمایت روحی و روانی هستند، در منازل عزیزان جان‌باخته حضور پیدا کردند تا سطح تاب‌آوری آنها را بالا ببرند. تا حس کنند تنها نیستند، ما جمعیت هلال‌احمر در کنارشان هستیم.»

ما آنها را تنها نمی‌گذاریم
رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان اضافه کرد: «جلساتی را با وزیر راه و شهرسازی و وزیر صمت داشتیم. جلسه‌ای هم با سخنگوی دولت داشتیم که قرار شد، بسته‌های حمایتی را برای این خانواده‌ها تعریف کنیم. امروز هم تعدادی از این بسته‌های حمایتی میان آنها توزیع شد.»کولیوند با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر بسته‌های معیشتی را تا پایان سال به خانواده‌ها ارائه خواهد داد تا خود بتوانند شرایط‌شان را مهیا کنند، گفت: «طبیعتا ما آنها را تنها نمی‌گذاریم، کنارشان هستیم، آنها مثل خانواده‌های خودمان هستند. حتی پیگیری کرد‌ه‌ایم که اگر امکان داشته باشد، عزیزانی که فرزند دارند و می‌توانند کار کنند، به مراکز ما معرفی و مشغول به‌کار شوند. بحث‌های مشاوره‌ای و کمک‌های کارشناسی برای روانشناسی هم ادامه دارد. این کار با یک جلسه و دو جلسه به اتمام نمی‌رسد. تیم‌های سحر در کنار عزیزان هستند تا زمانی که مطمئن شویم به تاب‌آوری کامل دست یافته‌اند.»‌کولیوند با بیان اینکه کار معدن سخت است و مشکلات خاص خود را دارد، افزود: «هر امکاناتی که لازم بود، استفاده کردیم. زمانی که ما حاضر شدیم، تجهیزات و وسایلی که برای کمک‌رسانی لازم داشتیم وجود داشت. ما جمعیت هلال‌احمر تکلیف‌های خودمان برای‌مان اولویت دارد و وقتی اتفاقی رخ می‌دهد براساس وظیفه کار خود را انجام خواهیم داد.»

توزیع بسته‌های غذایی بین خانواده‌های حادثه دیده معدن طبس

در روز چهلم جانباختگان حادثه معدن، ۵۳ بسته غذایی و لوازم‌التحریر بین خانواده‌های حادثه دیده با حضور رئیس جمعیت هلال‌احمر کشور توزیع شد.محمدعلی کاوسی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان جنوبی درباره جزئیات این اتفاق، گفت: «سبدهای غذایی توزیع شده شامل برنج، روغن، حبوبات، کنسروجات، ماکارونی، رب، قند و شکر و لوازم‌التحریر است. رشد سرمایه اجتماعی و مشارکت اجتماعی داروی بی‌بدیل جامعه امروز بوده و سازمان داوطلبان هلال‌احمر این برنامه‌های حمایتی را با مشارکت پذیری آحاد جامعه، به عنوان ارزشی اخلاقی، دنبال کرده است.»

عملیات سخت امدادونجات

عملیات امدادونجات کارگران محبوس در مدتی که دو تونل آن به دلیل انفجار ریزش کرده بود، کار آسانی نبود. به طوری که حتی ساعت‌ها پس از وقوع انفجار در تونل، نشت گاز متان ادامه داشت و کار امدادرسانی را هم دچار وقفه کرده بود.
در ساعات اولیه و روز نخست حادثه کسی
نمی دانست که امدادرسانی به مصدومان و تلاش برای خارج کردن کارگران محبوس چه زمانی به پایان می‌رسد. اعداد مربوط به آمار مصدومان روشن بود اما کسی خبر نداشت که آیا محبوسان جزو جان‌باختگان حادثه خواهند بود یا نه. موضوعی که در نهایت با پایان یافتن عملیات امدادونجات در بامداد روز چهارم مهرماه و پس از حدود ۸۰ ساعت تلاش امدادگران نهایی شد. با توجه به غلظت گاز در تونل‌ها که موجب انفجار در عمق ۲۵۰ متری به صورت ارتفاعی و ۷۰۰ متری به صورت مورب در معدن شده، متخصصان معدن موفق شدند در مجموع پیکر بی جان ۴۰ کارگر را تا شامگاه سه شنبه سوم مهر، به بیرون تونل منتقل کنند و از شامگاه چهارم مهرماه، با سرعت گرفتن عملیات پیکر همه محبوسان به بیرون منتقل و تعداد جان‌باختگان در معدن طبس به ۴۹ نفر رسید. در تمام این مدت نیروهای هلال‌احمر در محل حادثه حضور داشتند و بدون خواب و استراحت، از هیچ کمکی در آن مهلکه، دریغ نکردند.


تعداد بازدید :  105