دکترین نظامی دفاعی مجموعهی از اصول اساسی، قواعد، نظریهها، اندیشهها، زیربنای فکری و اصول بنیادی مورد قبول و حمایت ملی است که توسط رهبران نظامی - سیاسی کشور و با توجه به دکترین امنیت ملی، اندیشه نظامی حاکم بیان میشود. دکترینهای نظامی بالاترین و کلانترین قواعدی هستند که در ساختار نظامی یک کشور تعریف میشوند.
اقتدار نیروهای مسلح و خودکفایی صنعت دفاعی و قدرت کمنظیر بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران ناشی از دکترین و اندیشه ناب و بلند دفاعی فرماندهی کل قوا است که ریشه در آموزههای بلند دینی، عقلانیت متکی به اجتهاد، درک عمیق و آگاهی وسیع و تجربه گرانسنگ مدیریتی دارد. مهمترین شاخصه مؤلفه نظامی - دفاعی در دکترین مقام معظم فرماندهی کل قوا، اقتدار و بازدارندگی قدرت نظامی نیروهای مسلح است که باید توام با بصیرت دینی باشد و بتواند در مقابله با نظام سلطله جهانی ایستادگی و از حقوق کشورهای مسلمان و مظلومین دفاع کند و آگاهیبخش و الهامبخش به ملتهای جهان اسلام باشد. دیروز سه مصاحبه پیرامون وضعیت منطقه و جهان و نقش ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی در رسانههای کشور منتشر شد که با توجه به جایگاه مصاحبهشوندگان، میتواند ترجمان وضعیت دکترین دفاعی ایران در آینده باشد. علی اکبر صالحی ، وزیر امور خارجه سابق، کمال خرازی ، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس.
علی اکبر صالحی : دارند به گونهای در دنیا جا میاندازند که گویی نزاع فعلی، یک نزاع بین ایران و اسرائیل است
دکتر علیاکبر صالحی در گفت و گو با سایت خبری انتخاب به ارزیابی موضوع فلسطین در جهان عرب و جهان اسلام از منظر ایران و نگاه بینالمللی پرداخت. وی گفت: جمهوری اسلامی باید کاری کند که در افکار عمومی جهان بحث فلسطین تبدیل به نزاع اسرائیلی - ایرانی نشود بلکه این یک جدال بین رژیم صهیونیستی اشغالگر با فلسطینیان صاحب حق است، آنها دارند به گونهای در دنیا جا میاندازند که گویی یک نزاع بین ایران و اسرائیل است و واژه فلسطین را که بیانکننده هویت و حقیقت قضیه است، دارند آرام آرام محو می کنند.بنابراین ایران، دنیای عرب و جهان اسلام باید نسبت به این توطئه حساس باشند و نگذارند این توطئه جامه عمل بپوشد.
وی در مورد ذهنیت اسرائیل در بحران آفرینی اخیر افزود: اسرائیل سادهاندیشانه بهخاطر دچار شدن به پدیده الیناسیون (بیگانگی فکری) فکر میکند که چنانچه عناصر تهدیدکننده موجودیت خود، مانند ایران و مجموعه مقاومت را از میان بردارد دیگر تا ابد با هیچ مانع موجودیتی روبه رو نخواهد بود. این کوتهفکری است. فرض کنید یکسری اقدامات کرد و از سر راه موانع را برداشت، از کجا مطمئن هستند که این موانع در آینده مقدری مجددا رشد نکند و این بار قویتر ظاهر نشود؟ برای مثال شما سیر تحول جریان مقاومت را از زمان تشکیل رژیم جعلی بررسی کنید، آیا هر بار علیرغم تحمل رنجها و زجرها ضعیفتر ظاهر شدهاند یا قویتر. تازه علاوه بر آن، تحول چشمگیر در افکار عمومی جهان نسبت به باطل بودن این رژیم نیز به طور مشهودی فراگیرتر و عمیق تر شده است. صالحی در مورد دلایل ورود ایران به قضیه فلسطین گفت: دلایل انسانی، سیاسی، راهبردی و امنیت ملی دارد. ما نگاهمان باید نگاه بلند مدت باشد و افق دور را ببینیم؛ اکنون ببینید که با کمال پررویی وزیر نتانیاهو علیرغم اینکه در باتلاق گیر کرده اند گفته دوسوم عربستان، عراق، شام، لبنان، مصر و اینها مال ماست، شوخی ندارند؛ پرچم اسرائیل دو تا خط آبی رویش نقش بسته است یعنی مدعی از نیل تا فرات هستند.
این که برخی میگویند شما را چه به این کارها، باید بگویم آنها یواش یواش پیش میآیند و بر یکی یکی این کشورها مسلط می شوند؛ حالا که ما قدرتمند هستیم باید با دوراندیشی صیانت دیرپای خودرا برقرار و تضمین کنیم. درست است که در داخل اختلاف آرا داریم ولی این اختلافات بیشتر حول چگونگی انجام کارهاست.
ما اختلاف داریم در شیوه عملکرد و اینکه کارهایمان را بهتر میتوانستیم پیش ببریم و یا اینکه دنیا را از خودمان اینقدر نگران نمیکردیم آنهم با یکسری اظهارنظرها توسط برخی افرادی غیر مرتبط. اما بدانیم اساس فکر و انقلاب و بنیان اجتماعی ما و حاکمیت سیاسی ما قدرتمند و ریشهدار است؛ اما مال بقیه در منطقه به این صورت نیست و ریشه مردمی ندارد؛ اسرائیل در کشورهایی که ریشه مردمی ندارد به راحتی با توطئه و تحریک افکار عمومی و نهایتا با تلنگری حکومتهای آنهارا کله پا و بر آنها مسلط میشود، این آینده را ببینید؟! این که ما با اسرائیل کاری نداشته باشیم او هم با ما کاری نخواهد داشت یک سادهاندیشی است.
اسرائیل و آمریکا برای تسلط کامل بر خاورمیانه برنامه دارند؛ آمریکا در عمل می خواهد بگوید خیر و صلاح خاورمیانه را من باید تامین کنم. اینکه چقدر بخوری و چگونه زندگی کنی و اینکه به کی نفت بفروشی و به کی نفروشی. من به تو میگویم با چه کشوری تجارت کنی و با چه کشوری نکنی، من به تو میگویم روابط اجتماعی تو چگونه باشد، چه آزادیهای اجتماعی داشته باشی و چه آزادیهای اجتماعی نداشته باشی، من اینها را به تو میگویم. یعنی دیکته و تحمیل کردن اراده خودش بر تمامی مقدرات زندگی مردم. وی افزود:عزیزانی که از سر دلسوزی دچار برخی تحلیلهای آسان هستند، بدانند که هیچ کسی دلسوزی برای شما ندارد جز خود شما. هیچ کسی دلسوز ملت ایران نخواهد بود جز خود ملت ایران؛ انتظار نداشته باشید کشوری استقلال و آزادی خود را وارد کند. استقلال و آزادی که وارداتی نیست آزادی باید به صورت چشمه از درون بجوشد.
خرازی: احتمال افزایش برد موشکی ایران وجود دارد
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در گفتوگو با المیادین با بیان اینکه جمهوری اسلامی پاسخ شرارت اخیر رژیم صهیونیستی را خواهد داد، گفت: اگر ایران با خطر موجودیتی روبهرو شود، دکترین نظامی خود در خصوص تولید سلاح اتمی را تغییر خواهد داد. او تأکید کرد: ما الان توانایی لازم را برای تولید سلاح داریم و تنها مانع آن فتوای رهبری است که تولید سلاح هستهای را ممنوع کردهاند. از جهت پرتابهها و موشکها هم همه به قدرت موشکی ما اذعان دارند. در عملیات وعده صادق هم این توانایی را کاملا اثبات کردیم. در مورد مسئله برد موشکها تا به حال حساسیت غربیها، به خصوص اروپاییها را لحاظ میکردیم، ولی وقتی آنها حساسیتهای ما را بهخصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمیکنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیتهای آنان را در نظر بگیریم. لذا احتمال اینکه برد موشکهای ایران افزایش یابد، وجود دارد. دکتر کمال خرازی با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه و لبنان محاسبات اشتباهی داشته است، گفت: آنها فکر میکردند با حمله به غزه و لبنان میتوانند حماس و حزبالله را نابود کنند. فکر میکردند که با شهادت رهبران حماس و حزبالله این جنبشهای مردمی فروکش میکنند. اینها محاسبات اشتباه آنان بود. در خود اسرائیل هم خیلیها به این محاسبات اشتباه اقرار میکنند زیرا تفکر مقاومت و آزادیخواهی را نمیتوان با عملیات نظامی از بین برد.
وی افزود: ما آماده جنگ هستیم. البته علاقه نداریم که جنگ به کل منطقه گسترش پیدا کند. ما با حملاتی که به اسرائیل کردیم، توان بازدارندگی خود را به اثبات رساندهایم. بنابراین اگر اسرائیل بخواهد به تجاوز خود ادامه دهد، طبیعتا ما هم پاسخ خواهیم داد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین با تبریک انتخاب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل حزبالله لبنان و آرزوی توفیق ایشان گفت: مسلما حزبالله تحت رهبری ایشان همچنان باقوت کار خود را ادامه خواهد داد. یکی از سیاستهای مرحوم نصرالله این بود که کسانی را برای جانشینی خودش و ردههای مختلف حزب تربیت کرده بود، به طوری که بلافاصله بتوانند جایگزین مدیران و رهبران قبلی حزبالله شوند. با این سیاست است که امروز حزبالله با قوت به کار خود ادامه میدهد و خواسته اسرائیلیها که با شهادت ایشان حزبالله فروبپاشد، محقق نشده است.
وی افزود: ما پایبند به مذاکره و توافقات قبلی خود هستیم، مشروط بر اینکه طرفهای مقابل هم به آن پایبند باشند. متاسفانه آنها پایبند نیستند و به جای مذاکره، به تحمیل تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه میدهند.
علی لاریجانی: دفاع از امنیت ملی در خارج از سرزمین خود، ضعف نیست ، قدرت است
علی لاریجانی، رئیس سه دوره مجلس و مشاور رهبر انقلاب در مصاحبه با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: همه باید قبول کنند که ما زندگی میکنیم برای صلح نه برای جنگ. البته جنگ پدیدهای است که در زمان خاصی ضرورت دارد. اما همه تلاش میکنند که جنگها کمتر باشد و مسائل را از طریق دیپلماتیک حل کرد. این موضوع به این معنا نیست که ما پای اعتقاداتمان نیستیم اما مهم این است که اول از جنگ شروع می شود یا از صلح. لاریجانی با اشاره به حمله اخیر اسرائیل به کشورمان، اظهار داشت: باید قبول کرد که این ماجراجویی را آمریکاییها و اسرائیلیها به وجود آوردند. یعنی آمریکاییها فعال هستند و اسرائیلیها آلت فعل هستند. در همین تجاوزی که مجددا به ایران شده است، مشخص شد که هم اطلاعات را آمریکاییها به اسرائیلیها دادهاند هم تجهیزات را. چون اسرائیل این تجهیزات را ندارد. بنابراین طرف ما آمریکاییها هستند.
وی افزود: اینکه شما خارج از سرزمین خود، از امنیت ملی دفاع میکنید، نشانه ضعف نیست بلکه بیانگر قدرت است.
لاریجانی تصریح کرد: ما هم باید در میدان آمادگی کافی داشته باشیم و هم از ظرفیت دیپلماسی درست استفاده کنیم.
وی ادامه داد: خیلی مهم است که عمق مطلب به درستی درک شود و موضوع به طور دقیق برای مردم بیان شود که احساس نکنند جمهوری اسلامی علاقمند به درگیری است.