شماره ۳۲۰۱ | ۱۴۰۳ چهارشنبه ۹ آبان
صفحه را ببند
«شهروند» از برگزاری مسابقات کشوری رفاقت مهر در جمعیت هلال‌احمر گزارش می‌دهد
طرحی نو برای ایجاد همدلی جوانان

  [سیما فراهانی] مسابقات کشوری رفاقت مهر بعد از سه ماه، به کار خود پایان داد. مسابقاتی که بعد از هفت سال وقفه در کشور، بار دیگر از سوی سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر برگزار شد و اعضای این سازمان، برای آموزش مهرورزی و ترویج کار گروهی، مهارت‌های حضور را به منصه ظهور گذاشتند. مسابقات رفاقت مهر، یکی از فعالیت‌های تربیتی و آموزشی جمعیت هلال‌احمر است که با طراحی مسابقات و فعالیت‌های متنوع به منظور پرورش روحیه تلاش، سازندگی، تعاون و کار گروهی با هدایت و نظارت جمعیت برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود. هدف از برگزاری این مسابقات کشف، رشد و شکوفایی استعدادهای فرهنگی، علمی، امدادی و افزایش سطح آگاهی اعضای جوانان جمعیت هلال‌احمر از راه ایجاد انگیزه بیشتر و رقابت سالم‌تر است. مسابقات کشوری رفاقت مهر، صبح دیروز در بخش پسران، با حضور 400 جوان عضو هلال‌احمر در شهر بندر انزلی برگزار شد و در نهایت به پایان رسید.

 ایجاد زمینه دوستی و مهربانی
حجت الاسلام والمسلمین‌ هاشم حسینی المدنی، رئیس سازمان جوانان، در مراسم اختتامیه
سی اُمین دوره مسابقات رفاقت مهر گفت: «رفاقت مهر قدیمی‌ترین رویداد فرهنگی، امدادی و بشردوستی جمعیت هلال‌احمر کشور است که امسال بعد از هفت سال توقف با اشتیاقی که جوانان نسبت به این مسابقه داشتند به صورت دو دوره مجزا خواهران و برادران و با رویکرد جدید استعدادیابی در محل اردوگاه مهر بندر انزلی به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
مسابقات رفاقت مهر با هدف ایجاد رفاقت بین اعضای جمعیت هلال‌احمر کشور، افزایش روحیه مسئولیت‌پذیری، انجام کار تیمی در حوادث، آشنایی با فعالیت‌های امدادی و بشردوستانه، بررسی میزان خلاقیت اعضا، ایجاد زمینه دوستی و مهربانی بین اعضا، کمک به ارتقای توانمندی علمی و امدادی اعضا و در راستای فعالیت‌های عام‌المنفعه، رقابت سالم، غنی سازی اوقات فراغت، شناخت رشد و پرورش و هدایت استعدادهای بالقوه برگزار شد. این مسابقات که با رویکرد جدیدی با عنوان استعدادیابی برگزار شده، هدف مقاوم‌سازی و آماده‌سازی جوانان در زمان حادثه است.»
حسینی‌المدنی در ادامه به تجهیز زیرساخت‌های اردوگاه‌های سازمان جوانان هلال‌احمر اشاره کرد و افزود: «شایسته است به خاطر وجود جوانان ارزشمند در سطح جمعیت هلال‌احمر به زودی اردوگاهی در استان خراسان رضوی برای رفاه و برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در جوار حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، در خور شأن شما عزیزان راه‌اندازی کنیم.»
 طرحی نو در بخش‌های فرهنگی و امدادی
مسابقات رفاقت مهر در هشت آیتم و طبق سناریوی عملیات امدادی و بازی‌های دسته جمعی انجام شد و آزمون‌های هر رشته با حضور ۷۰ داور جوان به صورت کاملا کاربردی برگزار و قضاوت شد. عباسعلی محمدزاده، معاون دانشجویی و‌ جوانان سازمان جوانان، در گفتگو با خبرنگار «شهروند» جزئیاتی از این مسابقات را روایت کرد و از تاثیرات مثبت این اتفاق در بین امدادگران گفت: «رفاقت مهر مجموعه مسابقاتی است که در بخش‌های فرهنگی و امدادی برگزار می‌شود. این مسابقات، 29 دوره برگزار شد. با این حال هفت سال به دلیل مشکلات بودجه‌ای و کرونا تعطیل شده بود. از آنجاییکه ما در جمعیت، هر سال دنبال این بودیم که طرح نویی داشته باشیم، باردیگر موضوع راه‌اندازی این مسابقات در آیتم‌های جدید را مطرح کردیم. دغدغه رفاقت مهر به رئیس جمعیت و سازمان جوانان اعلام شد. آنها نیز بلافاصله پیگیر شدند که این اتفاق حتما رخ دهد. در نهایت مرداد امسال بود که مسابقات رفاقت مهر در شهرکرد با حضور دکتر کولیوند، کلید خورد  و بیشتر استان‌ها در این مسابقات شرکت کردند. استان‌هایی هم که به خاطر شرایط اقلیمی نمی‌توانستند این مسابقات را برگزار کنند، منتخبین استانشان را پس از انجام تست داوران، به ما معرفی کردند. این مسابقات برای اولین بار در دو حوزه زبان انگلیسی و برنامه‌نویسی نیز انجام شد. در این دوره جوانان عضو جمعیت هلال‌احمر سراسر کشور در دو گروه دختران و پسران در رشته‌های مختلفی از جمله چادر زنی، کمک‌های اولیه، حمل تخصصی مصدوم، اسکان اضطراری، مسابقات امدادی، زبان انگلیسی و مسابقات فرهنگی و هنری به رقابت پرداختند.»
 امدادگران تک‌بعدی نباشند
او در ادامه صحبت‌هایش گفت: «چیزی که در این دوره از مسابقات جالب توجه بود، همدلی بچه‌ها بود. اعضای گروه‌ها حتی با وجود رقابتی که داشتند، باز هم به یکدیگر، کمک می‌کردند. مثلا اگر گروهی تجهیزات انفرادی خود را جا گذاشته بود، گروه رقیب به آنها کمک می‌کرد. حتی در طول مسابقه به هم آموزش می‌دادند. این نشان از ایجاد انگیزه و همدلی بیشتر بین جوانان هلال‌احمر است که در این سال‌ها نمود بیشتری پیدا کرده است. این مسابقات از مرداد ماه انجام شد و هر دوره سه روز طول کشید. در نهایت تیم‌های اول، دوم و سوم انتخاب شدند. تیم‌های بشردوستی هم در بحث اخلاقی مسابقات انتخاب شدند و به آنها مدال و هدیه نقدی تعلق گرفت.
در این مسابقات بچه‌های امدادی ما می‌توانند به جز حضور در حوادث مختلف مهارت‌های خود را نشان دهند. تمام شرکت‌کنندگان درجه امدادی سازمان امدادونجات را داشتند. با این حال در این مسابقات شرکت کردند تا بتوانند مهارت‌های خود را بسنجند و تقویت کنند. روز اول یکسان‌سازی دوره‌های آموزشی و آموزش داوران را داشتیم. در این دوره بیش از 70 داور را آماده کردیم تا در سطح استان، مسابقات را داوری کنند. در هر دوره 450 نفر شرکت کردند. بیشتر بحث ما نیز بحث‌های فرهنگی و اخلاقی و مهارت بود. مثلا اینکه ما معتقدیم امدادگر نباید تک بعدی باشد. یعنی صرفا امدادگر نباشد و مثلا نسبت به محیط زیست دغدغه‌مند باشد. به عنوان مثال، بعد از حادثه و امدادرسانی، دستکش خود را در محیط زیست رها نکند. در این مسابقات دغدغه امدادگران صرفا امدادرسانی نیست و به بقیه مسایل نیز اهمیت می‌دهند.  مثلا روحیه همدلی و کار گروهی را تقویت می‌کنند. در واقع پایه و اساس جمعیت هلال‌احمر، بر مبنای فکر و ایده جوانان شکل گرفته است. هر جای این کشور ردپای جوانان باشد بی‌شک همه خروجی‌ها به نتیجه خوب منجر می‌شود. جوانان ما سرمایه‌های وطنی هستند که تمام تلاش خود را برای صلح و دوستی انسان‌ها و تسکین آلام بشری به کار برده‌اند. به همین دلیل است که با برگزاری چنین طرح‌ها و مسابقاتی سعی در ایجاد انگیزه و روحیه بیشتر برای اعضای جوانانمان داریم.»

 


تعداد بازدید :  232