شماره ۳۲۰۱ | ۱۴۰۳ چهارشنبه ۹ آبان
صفحه را ببند
رئیس جمهور در جلسه دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس :
یارانه بنزین را باید به همه بدهیم

 مسعود پزشکیان در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، در دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با ابراز خوشحالی از حضور مجدد در مجلس از همراهی و همدلی نمایندگان که در هفته گدشته در کمیسیون تلفیق کلیات بودجه را بررسی و تصویب کردند گفت: از نظر فکری و چارچوب برای ارائه بودجه ۴ اصل را در نظر داشتیم؛ ساختار، توجه به ثبات، رشد اقتصادی و عدالت.

بودجه ارائه شده شفاف است
وی با اشاره به این‌که «با اساتید دانشگاه و کمیسیون اقتصادی و نخبگان مشورت و سعی شده است تا با همفکری و نگاه مشترک بودجه تدوین و به مجلس ارائه شود»، ادامه داد: در خصوص ساختار ما در اولین زمان ممکن قانونی علی‌رغم تمام مشکلات بودجه را تقدیم کردیم. پیش از این معمولا بودجه دو یا سه ماه بعد از زمان قانونی مقرر می‌آمد ولی ما سعی کردیم بودجه را در زمان تعیین شده ارائه دهیم. بودجه ارائه شده شفاف است. ما قبلا یک بودجه داشتیم که حساب و کتاب نمی شد و یک بودجه ای که حساب و کتاب می شد اما بودجه ارائه شده شفاف است.

اوراق برای درآمد دولت چاپ نمی‌شود بلکه برای پرداخت بدهی دولت چاپ خواهد شد
وی هم‌چنین خاطرنشان کرد: آن‌چه نوشتیم با قانون برنامه هماهنگ است. در خصوص ثبات اقتصادی تلاش کردیم که به بانک‌ها و بورس دقت کنیم.  معمولا اگر دولت پول کم می‌آورد از بانک‌ها قرص می‌گرفت. ما نه تنها از بانک‌ها قرص نمی‌گیریم بلکه ۲۰۰ هزار میلیارد پول گذاشتیم تا بدهی بانک‌ها را بپردازیم و تلاش کردیم سرمایه بانک‌ها افزایش یابد. سعی کردیم تکلیف اضافی بر دوش بانک‌ها نگذاریم.

از کسبه و حقوق‌بگیران تا ۲۴ میلیون درآمد مالیات نمی‌گیریم
رئیس‌جمهور گفت: از رهبری نیز اجازه گرفتیم مقداری از ارزی که وسط سال تقاضا می کردیم را قبل از این اتفاقات به بودجه بیاوریم. در رابطه با رشد اقتصادی تلاش کردیم مقررات و قوانین را ثبات ببخشیم. مدام مقررات و آیین‌نامه را عوص نکنیم. تلاش کردیم  مالیات بنگاه و شرکت‌های بورسی همان ۲۰ درصد بماند و به ۲۵ درصد مطابق قانون افزایش ندادیم. اگر درآمد کسب کردند و آن را سرمایه‌گذاری کردند مالیات به آن درآمد تعلق نمی‌گیرد. تلاش کردیم به آن‌ها کمک کنیم. برای کسبه مالیات را مانند حقوق‌بگیران کردیم و تا ۲۴ میلیون درآمد مالیات نمی‌گیریم.
وی افزود: در خصوص عدالت به بانک‌ها کمک کردیم. به بانک‌ها پول دادیم تا تسهیلات اشتغال‌زایی ارائه دهند. امسال در بودجه ۱۴۰ همت برای پرداخت بدهی گندم کاران در نظر گرفته شده بود. اما امسال برای پرداخت مطالبات گندم‌کاران ۲۳۰ همت لازم بود. مجبور شدیم از رهبری اجازه گرفتیم و بدهی آن‌ها را دادیم.  برای سال آینده ۲۵۰ همت برای پرداخت مطالبات گندم کاران پیش بینی شده است. سعی کردیم منابعی که داریم به اهداف مشخصی در اقتصاد بدهیم. وی بیان کرد: در خصوص عدالت سعی کردیم ۲۰ درصد حقوق را افزایش دهیم. اما متوسط افزایش حقوق ۲۸ درصد است. کسانی که هزینه بیشتر دارند و خانواده بزرگ تری دارند افزایش حقوق آنان تا ۴۰ درصد است. مالیات از حقوق ها بالای ۲۴ میلیون اخذ می شود. در خصوص نهاده ها و کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات سعی کردیم ارز را داشته باشیم که در دارو و کالاهای اساسی مشکل پیدا نکنیم.

اگر باهم باشیم می‌توانیم ناترازی را حل کنیم
پزشکیان خاطر نشان کرد: یک فرصت هایی برای یکسری کارها گذاشتیم که لازمه آن کمک همه شما و دانشگاهیان است. شما می‌دانید که ناترازی در برق و گاز و آب داریم. نیاز به مداخلات علمی و کارشناسی دارد. هر اقدامی می‌خواهیم انجام دهیم باید گروهی که ممکن است از مداخله ما صدمه ببیند را در نظر بگیریم. اگر باهم باشیم می‌توانیم ناترازی را حل کنیم.  ما ناترازی در برق و گاز داریم. همین الان گاز برخی کارخانجات را نمی‌توان تامین کرد. ما باید این مشکل را حل کنیم.
وی خطاب به نمایندگان گفت: امیدوارم شما با همفکری در چارچوب بودجه  به ما کمک کنید. در چارچوب برنامه و سیاست‌های کلی رهبری بودجه تدوین شده است. قدردان همراهی و همکاری شما هستم. امیدوارم دست به دست هم دهیم تا بتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم.


یارانه بنزین باید به همه مردم تعلق بگیرد
مسعود پزشکیان در حاشیه حضور خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای دفاع از کلیات بودجه در پاسخ به پرسشی در خصوص وضعیت یارانه‌ سوخت در سال آینده اظهار کرد: اگر قرار است یارانه بدهیم، باید به همه بدهیم و باید با مجلس و کارشناسان تفاهم کرد تا عدالت برقرار شود. در غیر این صورت باید به عده‌ای یارانه بدهیم  و یک عده هم فقر و گرفتاری را به خاطر گرانی‌ها تحمل کنند.
وی ادامه داد: اگر ارز را برداریم و به آن بدهیم، نمی‌توانیم پول بازنشسته، گندمکار یا مابه‌ التفاوت حقوق را بدهیم یا حقوق ها را پایین بدهیم.  ما باید حق مردم را بدهیم. اگر قرار است یارانه بنزین را بدهیم، باید عادلانه و به همه بدهیم نه اینکه من اگر ۴ ماشین دارم به من یارانه بدهند ولی آنکه ماشین ندارد، هزینه آن یارانه را بپردازد.

کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۴۶ رای موافق، ۹۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۴۹ نماینده حاضر با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند.
بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ دیروز با حضور رئیس جمهور در مجلس بررسی شد، پس از سخنان مسعود پزشکیان رئیس جمهور، نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را در مورد کلیات این لایحه مطرح کردند.
پیش از این رئیس جمهور در جلسه علنی روز سه‌شنبه یکم آبان‌ماه بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد و به دنبال آن کمیسیون تلفیق تشکیل شد و در نخستین جلسه خود رئیس و اعضای هیات رئیسه تلفیق مشخص شدند.
کمیسیون تلفیق در روز چهارشنبه دوم آبان‌ماه در جلسه‌ای آیین‌نامه داخلی کمیسیون را به تصویب رساند و مقرر شد از روز شنبه پنجم آبان‌ماه تا روز دوشنبه هفتم آبان‌ماه جلسات کمیسیون تلفیق در دو نوبت برای بررسی کلیات لایحه بودجه تشکیل شود.

قالیباف: دولت و مجلس باید زندگی و رفاه مردم را در اولویت قرار دهند

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱٤٠٤ کل کشور پس از استماع دفاعی رئیس جمهوری و همچنین اظهارات مخالفان و موافقان و در نهایت توضیحات رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره این لایحه در اظهاراتی با تاکید بر اینکه بودجه‌ای که در صحن مجلس بررسی می‌شود در ابتدا به معنای زندگی و اقتصاد مردم است و سپس بودجه دولت است، تاکید کرد: دولت و مجلس باید زندگی و رفاه مردم و کاهش فشار بر مردم را در اولویت قرار دهند.
وی با اشاره به ویژگی‌های لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: ویژگی‌هایی نظیر شفافیت بودجه، جامعیت و یکپارچگی، عدم بیش برآوردی در بودجه و اعمال اصلاحات تدریجی، از ویژگی‌های خوب بودجه دولت است که تقدیر و تشکر می‌کنیم اما واقعاً بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، نسبت به رشد اقتصادی در لایحه بودجه ابهاماتی وجود دارد. قالیباف ادامه داد: همچنین درباره تورم و نرخ سود بانک‌ها و در تطبیق و عدم مغایرت با برنامه هفتم مشکلاتی وجود دارد و این نکات مطالعه شده و دقیق و جمع‌بندی جلسات مرکز پژوهش‌های مجلس، کارشناسان، روسای کمیسیون‌های و اعضای هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق است.رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصمیم دولت بر استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی از ابتدای سال آینده گفت: وی خطاب به رئیس سازمان برنامه گفت: من شخصاً این موضوع را می‌پسندم که جنابعالی اشکالاتی را وارد بدانید و دولت نیز همراه باشد تا در تلفیق این اشکالات برطرف شود؛ دولت و مجلس باید یکپارچه مشکلات را برطرف کند.
رئیس مجلس در پایان از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواست تا تغییرات مورد نیاز لایحه‌ بودجه را بر اساس توافقی که انجام می‌شود، انجام دهند و دولت نیز به این توافق پایبند بماند.


تعداد بازدید :  265