مذاکرات آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی چندی است که به نتیجه نمیرسد. با وجود این، روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت، گزارش داده که هیأتی از مقامات رژیم صهیونیستی بهزودی به دوحه، پایتخت قطر، بازخواهد گشت تا مذاکرات دوباره از سر گرفته شود. در این میان، روزنامه «الاخبار» لبنان با استناد به منابع آگاه، از محورهای اختلاف در این مذاکرات که موجب به نتیجهنرسیدن آن شد، پرده برداشته و اعلام کرده است که رژیم اشغالگر مطالباتی کاملا یکجانبه را مطرح کرده و اساسا بهدنبال توافق واقعی نیست. به گزارش «ایسنا»، منابع آگاه به «الاخبار» اعلام کردند که خواستههای رژیم صهیونیستی درباره آینده وضعیت گذرگاه رفح و محورهای «فیلادلفیا» و «نتزاریم» در نوار غزه دستیابی به توافق واقعی در زمانی نزدیک را دشوار میکند. طبق گزارش الاخبار، منابع شرکتکننده در نشستهایی که در چند روز گذشته در قاهره برگزار شد، گفتند که «هیأت اسرائیلی به میانجیگران پاسخ داد که مجاز به اعلام موافقت نهایی با هیچیک از بندهای ارائهشده نیست» و «بازگشت آن به تلآویو الزامی است و نتانیاهو، کسی است که تصمیم نهایی را میگیرد.» این منابع اخبار مثبت در رسانهها درباره آتشبس را «تلاش آمریکا برای جلوگیری از تشدید تنشهای منطقهای» دانستند. هماکنون مذاکرات روی اختلافات درباره چند موضوع اصلی متمرکز شده است:
محور فیلادلفیا، گذرگاه رفح و محور نتزاریم
رژیم صهیونیستی میگوید برای تخلیه کامل محور فیلادلفیا آماده نیست و فقط با دور شدن از گذرگاه رفح موافقت میکند و «استقرار مجدد نیروهایش» به دور از مناطق شلوغ و پرتردد را به شرط توافق قبلی با مکانیزم کار و تردد در این محور و گذرگاه، میپذیرد. این منابع گفتند که اسرائیلیها بر جنبه امنیتی تونلها تمرکز کردهاند و خواستار پذیرش پیشنهادهای خود و مشارکت در اجرای آنها با هدف ایجاد دیوار آهنی هستند که تا عمق زمین امتداد دارد. این اقدام همچنین همراه با استقرار تجهیزات فنی ویژهای برای اطمینان از «حفر نشدن تونلهای جدید و عدمانجام عملیات قاچاق سلاح یا نیرو از طریق سینای مصر به رفح» است. در مورد گذرگاه رفح، منابع میگویند طرف اسرائیلی آن را راه نجات حماس و گردانهای مسلح و نه فقط منبع ورود کمکها یا کالاها به نوار غزه میداند. این منابع ادامه میدهند: «اسرائیل به صراحت به آمریکا و میانجیها گفته است که حتی اگر گذرگاه در زمان آتشبس باز شود، اسرائیل نمیپذیرد که این گذرگاه مثل قبل در دسترس همگان باشد.» نیروهای اسرائیلی میگویند که حضور آنها در محور نتزاریم نیز از بعد امنیتی ضروری است و این مسئله تنها درباره تردد بین جنوب و شمال غزه نیست بلکه درباره تضمین آزادی عمل نیروهای اسرائیلی درصورت نیاز به عملیات ناگهانی علیه یک تهدید قریبالوقوع است. اسرائیل خواهان این است که مکانیزمی برای اداره این منطقه وجود داشته باشد که شامل نقاط کنترل و بازرسی در منطقه الرشید در غرب و صلاحالدین در شرق همراه با ایجاد برجهایی برای حضور نیروهای اسرائیلی در آن باشد و تردد در مرحله اول محدود به افراد خانواده(به استثنای مردان ۱۷ تا ۵۵سال) باشد. همچنین مکانیزم اداره منطقه اجازه تفتیش تمام عابران ازجمله زنان را بدهد، چرا که رژیم صهیونیستی نگران این است که نیروهای حماس با لباس زنان عبور کنند.
تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان ملل
رژیم صهیونیستی همچنان با هرگونه نقش کامل سازمان ملل در اداره امور انسانی غزه مخالف است و همچنین میگوید که مشارکت تیمهای غیرنظامی یا نظامی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در گرو تعهداتی است که این تشکیلات بدهد...منابع میگویند تلاشهای آمریکا و امارات در افزودن ۲ نماینده از سازمان ملل به مذاکرات موفق نبود. رژیم صهیونیستی همچنین با حضور آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی(آنروا) مخالف است و برای لغو نقش این آژانس تلاش میکند. اینکه میگویند اسرائیل با ورود ۷۰۰ کامیون در روز به نوار غزه موافقت کرده است تنها یک اقدام رسانهای است چرا که رژیم اشغالگر میداند که توزیع این کمکها نیاز به مکانیزمها و کارگروههایی دارد که هماکنون در غزه فراهم نیست. همچنین صحبت درباره پیشنهادهایی برای ایجاد طرحی جهت مقدمهچینی برای بازسازی نوار غزه اما بعد از چراغ سبز رژیم صهیونیستی است. تشکیلات خودگردان فلسطین خواهان این است که نقشی فعالتر در هماهنگی برنامههای کمکهای بشردوستانه در غزه داشته باشد و به میانجیها میگوید که این مسئله به این تشکیلات اجازه میدهد تا وضعیت خوبی را بین مردم ایجاد کند.