شماره ۳۱۵۱ | ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ شهريور
صفحه را ببند
خدمات درمانی و امدادی هلال‌احمر تا بازگشت آخرین زائر ادامه دارد
۲ میلیون و ۸۰۰ هزار خدمت، در ایران و عراق
وزیر کشور عراق: همکاری دوجانبه با هلال‌احمر ایران موجب افزایش رضایت زائران اربعینی شده است

 [شهروند]جمعیت هلال‌احمر، مانند سال‌های گذشته به عنوان متولی اصلی ارائه خدمات امداد و نجات به زائران حسینی در جاده‌های داخلی کشور و تنها متولی ارائه خدمات سلامت و امدادی به زائران در ایام اربعین حسینی در عراق فعالیت دارد. این جمعیت از ابتدای مراسم پیاده روی اربعین در راستای درمان تخصصی زائران بیمار، بیش از ۲ میلیون و۸۰۰هزار خدمت امدادی و درمانی به زائران اباعبدالله در ایران و عراق ارائه کرده است.
عملیات اربعین هلال‌احمر از ۱۶ مردادماه آغاز شده و تا ۹ شهریور ادامه خواهد داشت. از روز ۱۶ مردادماه تا روز ۴ شهریور، در داخل کشور، ۳۷ هزار و ۸۲۶ زائر از خدمات امدادی هلال‌احمر بهره‌مند شدند. از این تعداد، 9 هزار و 782 نفر خدمات اسکان اضطراری و ۲۶ هزار و ۴۵۸ نفر خدمات سلامت و درمان در محل دریافت کردند. ۱۵۶۳ نفر نیز به مراکز درمانی انتقال داده شدند. همچنین تا روز چهارم شهریور، دو میلیون و ۸۰۲ هزار و ۴۸۲ مورد خدمات داوطلبانه درمانی و سلامت در کشور عراق به زائران ارائه شده که شامل ویزیت زائران بیمار، خدمات پاراکلینیک، انتقال بیماران به مراکز درمانی، نسخ دارویی و مراقبت از سلامت زائران بوده است. در مجموع در داخل کشور و همچنین خاک عراق ٢ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۳۰۸ خدمت به زائران ارائه شده است.

در مدت اجرای عملیات امدادی و درمانی هلال‌احمر در اربعین، تاکنون ۲۸۰ زائر بیمار، مصدوم یا فوتی به کشور بازگردانده شده‌اند. همچنین از مجموع خدمات ارائه شده، ۵۴ هزار و ۷۰۳ خدمت درمانی به زائران گرمازده ارائه شده است. در زمان بازگشت زائران به کشور، بهتر است که زائران عجله نکنند و در صورت خستگی و خواب‌آلودگی، استراحت کنند. به زائران توصیه می‌شود بعد از بازگشت به کشور، برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های احتمالی و عفونی از ماسک استفاده کنند و از روبوسی با کودکان، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی پایینی دارند، خودداری کنند. جمعیت هلال‌احمر تا پایان بازگشت زائران از مراسم پیاده‌روی اربعین، آماده ارائه خدمات درمانی و امدادی است.

بهره‌مندی بیش از ۳۷ هزار نفر از خدمات امدادی
همچنین رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌ا‌حمر کشور در این خصوص گفت: «بیش از ۳۷ هزار نفر از خدمات امدادی نیروهای هلال‌احمر در عملیات امداد و نجات اربعین حسینی بهره‌مند شدند.»
بابک محمودی در خصوص امدادرسانی تیم‌های امدادی و عملیاتی هلال‌احمر به زائران اربعین حسینی در قرارگاه‌های مرزی کشور گفت: «۳۷ هزار و ۸۲۶ نفر از پانزدهم مرداد تا دوم شهریور ۱۴۰۳، از خدمات امدادی هلال‌احمر بهره‌مند شدند. در این مدت ۲۷۶ نفر از این مراجعه‌کنندگان دچار مصدومیت شدند که ۲۴۴ نفر بیمار و۳۲ فوتی از کشور عراق به قرارگاه‌های مرزی هلال‌احمر ایران تحویل داده شدند و پس از انجام اقدامات پیش بیمارستانی به مراکز درمانی انتقال یافتند. در این بین ۳۱ نفر در سوانح ترافیکی مصدوم شدند که از این ۲۳ نفر از مصدومان و همچنین هشت نفر از جان‌باختگان با استفاده از تجهیزات ست نجات رهاسازی شدند. ۸ هزار و ۴۱۴ نفر از زائران اربعین حسینی در محل توسط نیروهای امدادی جمعیت هلال‌احمر در محل درمان سرپایی شدند. همچنین ۹۳ مورد عملیات امداد و نجات ترافیکی توسط نیروهای هلال‌احمر به ثبت رسید. به ۹ هزار و ۷۸۲ نفر از زائران نیز اسکان اضطراری داده شد و ۱۸ هزار و ۴۴ مراجعه کننده به قرارگاه‌های مرزی از خدمات سلامت محور نیروهای هلال‌احمر از جمله تست فشار خون و قند خون بهره‌مند شدند.»

 همکاری پربار هلال‌احمر ایران و وزارت بهداشت عراق
الحسناوی، وزیر بهداشت عراق با اشاره به اینکه خدمات سلامت به زائران حسینی در ایام اربعین امسال، حاصل همکاری و برنامه‌ریزی مشترک میان هلال‌احمر ایران و وزارت بهداشت عراق بوده است، از این همکاری مشترک و پربار برای خدمت شایسته به زائران اباعبدالله قدردانی کرد.
الحسناوی در حاشیه دیدار با رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان گفت: «به مناسبت مراسم اربعین شهادت امام حسین(ع)، با رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران و هیات همراه ایشان دیدار کردیم و گفت‌وگویی در مورد همکاری مشترک در مراسم اربعین و تلاش ها و خدمات ارائه شده هلال‌احمر ایران با همکاری وزارت بهداشت عراق برای درمان زائران ایرانی عزیز از زمانی که وارد کشورمان، عراق،می‌شوند تا زمانی که با سلامت و بی خطر کشور عراق را ترک کنند، داشتیم. بدون شک همکاری برای خدمت به زائران در اربعین امسال با یک طرح از قبل برنامه ریزی شده میان وزارت بهداشت عراق و هلال‌احمر جمهوری اسلامی انجام شد.»
وی با ابراز امیدواری که زیارت اربعین و طرح خدمات سلامت زائران به صورت عالی پیش برود، گفت: «خدمات درمانی ایام اربعین که با همکاری طرفین در حال انجام است، به تمام زائران از جمله زائران ایرانی و زائران کشورهای عربی و عراقی ارائه می‌شود.» وی در پایان با قدردانی از خدمات و زحمات اعضای هلال‌احمر ایران، دکتر کولیوند، رئیس این جمعیت و هیات همراه وی در سفر به عراق، از ایجاد این همکاری دو جانبه پربار در راه ارائه خدماتی که شایسته زائران ابا عبدالله الحسین (ع) است، تقدیر و تشکر کرد.

پیشگیری از بیماری‌های واگیردار در ایام اربعین حسینی
رئیس جمعیت هلال‌احمر در دیدار با وزیر بهداشت عراق از کاهش بیماری‌ها میان زائران اربعینی با توسعه مسایل بهداشتی و ارتقای خدمات درمانی در عراق خبر داد. دکتر پیرحسین کولیوند در دیدار با وزیر بهداشت عراق تاکید کرد: «اربعین امسال، زائران حسینی از خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده، کاملا رضایت دارند. از خدمات وزیر بهداشت کشور عراق و تمام همکاران ایشان در راهپیمایی اربعین حسینی تشکر می‌کنیم، کشور عراق در نجف، کربلا، سامرا، کاظمین و تمام محورهای مواصلاتی و مرزها از تمام ظرفیت های خود برای خدمات‌رسانی به زائران در اربعین حسینی استفاده کرد. با همکاری و هم‌افزایی هلال‌احمر و وزارت بهداشت عراق، خدمات در سطح بالایی به زائران ارائه شده و تاکنون هیچ گزارشی از شیوع بیماری‌های واگیردار بین زائران گزارش نشده است. مسائل بهداشتی به صورت گسترده‌ای توسعه پیدا کرده و زائران هم رعایت می‌کنند.»

ارتقای شرایط، برای هلال‌احمر در اربعین ۱۴۰۴
همچنین عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی‌گفت: «در مجلس تلاش می‌کنیم شرایط را برای هلال‌احمر به عنوان ارائه‌دهنده خدمت در اربعین حسینی ۱۴۰۴ ارتقا دهیم.» عالیه زمانی کیاسری، عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان بازدید از درمانگاه‌های هلال احمر در عتبات عالیات گفت: «جمعیت هلال‌احمر خدمات خود در اربعین حسینی را در سطح یک و دو سطح بندی کرده و خدمات تخصصی درمانی را در سطح ۳ به زائران ارائه می دهد. هماهنگی‌هایی که توسط هلال‌احمر برای نقل و انتقال زائران بیمار به درمانگاه‌ها انجام می‌شود در بالاترین سطح ممکن است. پزشکان و پرستاران و سایر کادر پزشکی داوطلب هلال‌احمر در خدمات رسانی بهینه به زائران حضور فعال و موثری دارند. در مجلس تلاش می‌کنیم شرایط را برای هلال‌احمر به عنوان ارائه دهنده خدمت در اربعین حسینی ۱۴۰۴ ارتقا دهیم و زوار نیز از کیفیت خدمات‌رسانی نهایت بهره برداری را ببرند.»

توصیه‌هایی برای بازگشت زائران از پیاده روی اربعین
به روزهای پایانی حضور زائران اربعین در کشور عراق نزدیک می‌شویم، پزشکان داوطلب هلال‌احمر به زائران توصیه‌هایی دارند. توصیه‌هایی که می‌تواند سلامت زائران را در زمان بازگشت از مراسم، تضمین کند.
محمدرضا شاه‌وردی، متخصص داخلی مستقر در درمانگاه نبا، به زائران توصیه می‌کند: «کسانی که مبتلا به بیماری‎های قلبی، دیابت یا بیماری‌های مهم دیگری هستند، پیش از بازگشت به درمانگاه‌های هلال‌احمر مراجعه کنند، معاینه شوند و داروهای مربوط به سلامتی‌‎شان را دریافت کنند تا در مسیر بازگشت، دچار مشکل نشوند. برخی بیماران در بیمارستان امام علی (ع) هلال‌احمر ایران در نجف بستری هستند. بنابراین، توصیه می‌شود در صورتی که بهبود کامل پیدا کردند و کامل ترخیص شدند حتما همراه خانواده به کشور بازگردند.»
او توصیه می‌کند، افرادی که در ایام پیاده‌روی با بیماری‌های جسمی، روحی یا تنفسی مواجه شده اند، حتی الامکان چند روزی را در خانه استراحت کنند و پس از رفع خستگی و گرفتگی عضلات، به محل کار خود برگردند. همچنین اگر ویروس یا بیماری عفونی و اپیدمی از عراق با خود به ایران بردند، لااقل تا ۱۰ روز ارتباط خود را با اطرافیان محدود و از دست دادن و روبوسی کردن پرهیز کنند تا بیماری‌های عراق در کشور شیوع پیدا نکند.
مهسا قدسی، متخصص طب اورژانس مستقر در درمانگاه نبا نیز توصیه می‎کند: «بیماران دیابتی در طول مسیر انسولین خود را به همراه داشته باشند و داروهای خود را در عراق جا نگذارند و حتما آن‌ها را مصرف کنند. بهتر است که در بین مسیر، افراد مبتلا به بیماری دیابت، لااقل یکبار قند خود را بررسی کنند. همچنین بیمارانی که تاول پا دارند، پیاده‌روی خود را محدود و از کفش مناسب استفاده کنند تا سفر را با آسیب کمتری به پایان برسانند. به تمامی‌بیماران توصیه می‌شود، با یک آزمایش کامل وضعیت خود را بررسی کنند. جداسازی محیط، ظروف غذا و زدن ماسک و فاصله گذاری با اقوام بسیار اهمیت دارد و دیدار با اقوام و دوستان را به چند روز بعد از بازگشت از مراسم پیاده‌روی اربعین، موکول کنند.»
 فاطمه شرباف، متخصص زنان مستقر در درمانگاه ام القری هم تاکید می‌کند: «شایعترین مشکلی که بانوان در حین سفر با آن روبه‌رو می‌‏شوند، اختلال قاعدگی است و برای این موضوع هم داروهایی مصرف می‌کنند تا بتوانند از فرصت زیارت استفاده کنند، ممکن است در ماه‌های بعد با مشکلات و اختلال قاعدگی روبه‌رو شوند. به همین دلیل لازم است‌ به متخصص زنان مراجعه و سیکل قاعدگی خود را تنظیم کنند. با توجه به گرمای هوای عراق و تفاوت شرایط زندگی و آب‌وهوایی آن با ایران، ممکن است خانم‌ها، از نظر عفونت های زنانه دچار مشکل شوند. بنابراین توصیه می‌شود بعد از بازگشت از مراسم پیاده‌روی اربعین، به متخصص زنان مراجعه کرده و در صورت نیاز، درمان عفونت را آغاز کنند‌.»

لزوم تجربه‌نگاری خدمات اربعینی هلال‌احمر
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بازدید از درمانگاه‌های هلال‌احمر در نجف اشرف، از خدمات بی نظیر این ارگان مردمی در اربعین تمجید و آن را شایسته تجربه نگاری خواند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در بازدید از درمانگاه نبا نجف اشرف گفت: «از تعدادی موکب هایی که مراکز درمانی هلال‌احمر مستقر هستند از نزدیک بازدید شد، انصافا باید گزارش‌گیری جامع و تجربه نگاری دقیقی از فعالیت ها و زحمات هلال‌احمر در ایام اربعین انجام شود و مهمتر اینکه پس از خدمات فوق العاده ای در ایام حج تمتع داشتند بلافاصله در نجف و کربلا و همه شهرهای عراق و بین راه مستقر شده و در حال خدمات به زائرین هستند.»
دبیر شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به امکانات،‌ تجهیزاتی و نیروی انسانی که هلال‌احمر برای خدمت به زائران پای کار آورده افزود: «گزارشی که از هلال‌احمر دریافت شده بسیار اعجاب انگیز است، حضور بیش از ۶ هزار نفر پزشکان، پرستاران و کادر درمان که مخلصانه، فی سبیل الله که با وجود خستگی جسمی متعهدانه خدمت می‌کنند الگوی بی نظیری در حوزه حکمرانی است. به خدمت گرفتن ۲۰۳ خودروی امدادی و آمبولانس، اعزام ۴۲ تریلی داروی رایگان، ۵۰۰ موکب درمانی در مسیرها و طرح طبیب‌الدوار مسیرهای حرکت زائران و اعزام بیماران و مصدومان به درمانگاه‌ها و بیمارستان امام علی(ع) با تجربه ۱۰ ساله در خدمات اربعین بسیار مورد توجه است. اگر این امکانات و حرکت جهادی هلال‌احمر نبود تعداد فوتی‌های زیادی به دلیل گرمازدگی و شرایط سخت اربعین داشتیم و اینکه هلال‌احمر تا الان و یک روز به مانده به اربعین، خدمات درمانی، دارویی، امدادی و ... ارائه کرده، بعلاوه خدمات در داخل ایران و مرزها که این سازمان را به یک الگو تبدیل کرده است. اقدامات هلال‌احمر باید به یک الگوی مردمی تبدیل و تجربه نگاری و تدوین شود و یه عنوان یک نظریه در دانشگاه‌ها تدریس شود. الگوی حکمرانی مردمی‌که مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) همواره بر آن تاکید دارند در هلال‌احمر اجرا می‌شود. جا دارد از زحمات دکتر کولیوند که فرماندهی هلال‌احمر را بر عهده دارند و اکنون در کربلا حضور دارند قدردانی شود.»
وی همچنین در پایان از زحمات دکتر مرعشی که مدیریت خدمات اربعین را بر عهده دارند، از همه هلال‌احمری‌ها، کادر درمان همه مردم و همه خیرین که کمک می‌کنند هلال‌احمر این اقدامات را انجام دهد، تقدیر کرد.

افزایش رضایت زائران با همکاری هلال‌احمر ایران و عراق
وزیر کشور عراق در دیداری که با رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان داشت، تاکید کرد: «همکاری‌ گروه‌های عراقی با هلال‌احمر ایران موجب افزایش میزان رضایت زائران اربعینی از خدمات شده است.»
وزیر کشور عراق در دیدار با رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران ضمن قدردانی از خدمات این جمعیت گفت: «خدمات و همکاری مشترک هلال‌احمر ایران با وزارت بهداشت، هلال‌احمر و حشدالشعبی عراق، باعث ایجاد هم‌افزایی در ارائه خدمات و افزایش میزان رضایت زائران از این همکاری گروهی شده است.» ابوجعفر، مشاور نخست وزیر عراق نیز در این دیدار با اشاره به عملیات موفق درمانی هلال‌احمر ایران در اربعین حسینی، از همکاری هلال‌احمر کشورمان و خدمت به زائران بیمار بخصوص فعالیت بیمارستان امام علی(ع) نجف تحت مدیریت هلال‌احمر، قدردانی کرد. وی خدمات هلال‌احمر ایران را در ایام اربعین پررنگ خواند و افزود: «در جلسه هیات دولت عراق، از همکاری‌های هلال‌احمر ایران برای ارائه خدمات به زائران قدردانی کردیم و خواستار توسعه این همکاری دوجانبه هستیم.»
در این‌جلسه دکتر کولیوند رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان، گزارشی از خدمات ارائه شده در عملیات اربعین در زمینه همکاری‌های دوجانبه، نبود زائر فوتی بر اثر گرمازدگی، تعداد خدمات، تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در شهرها، محورهای مواصلاتی و ... ارائه کرد که وزیر کشور عراق برای همکاری و مساعدت بیشتر در زمینه ارائه خدمات به زائران حسینی قول مساعد داد.

 


تعداد بازدید :  144