[شهروند] رئیس جمعیت هلال احمر کشور برای بررسی روند خدماترسانی به زائران، از مرزهای مهران، شلمچه و چذابه بازدید کرد. کولیوند به عنوان نماینده عالی رئیسجمهور در ستاد اربعین حسینی از مرزها دیدن کرد و از نزدیک در جریان اقدامات و خدماترسانیها به زائران قرار گرفت. او در این بازدید، اقدامات و فعالیتهای تازه هلالاحمر در خصوص اجرای مراسم اربعین را روایت کرد و از فعالیت 40هزار نیروی جمعیت هلال احمر در مرزهای هشت گانه به زائران اربعین خبر داد. او همچنین از افزایش 70درصدی تردد زائران نسبت به سال گذشته خبر داد که این موضوع نشان از افزایش امکانات و خدماتدهی نیروهای مسئول در این زمینه است.
پیرحسین کولیوند که از طریق فرودگاه آبادان وارد استان خوزستان شد ابتدا از روند خدمات رسانی به زائران در مرز شلمچه بازدید کرد. او همچنین در این سفر از پایگاههای امدادونجات هلالاحمر، درمانگاهها، سایبانهای تعبیه شده در مرز چذابه برای فراهم آوردن رفاه حال زائران، تونلهای هوای سرد و همچنین روند تردد زائران و بررسی حفظ سلامت آنها بازدید به عمل آورد.
نحوه خدماترسانی، رضایتمندی زائران را در پی داشته است
پیرحسین کولیوند، یکشنبه شب در حاشیه بازدید از نحوه خدماترسانی به زائران اربعین حسینی در مرز شلمچه، گفت: «۴۰ هزار نیروی جمعیت هلالاحمر و داوطلب در حال خدماترسانی به زائران اربعین حسینی هستند. با توجه به افزایش گرمای هوا، تسهیلات و امکانات خوبی که در مرز شلمچه برای تردد آسان زائران حسینی تدارک دیده شده است و به لطف خدا نحوه خدماترسانی رضایتمندی زائران را در پی داشته است. تا ساعت یک و نیم بامداد یکشنبه شب گذشته بیش از ۶۵۰ هزار زائر از مرز شلمچه وارد خاک عراق شدند که حدود ۲۰۰ هزار نفر از همین مرز به کشور بازگشتهاند.»
وی به اعزام و استقرار بیش از ۲۰۰ دستگاه آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و خودروهای نجات در خاک عراق اشاره کرد و افزود: «با همکاری طرف عراقی در شهرهای کاظمین و سامرا دو بیمارستان برای ارائه خدمات درمانی به زائران اربعین حسینی اختصاص یافته است. در شهر نجف نیز علاوه بر بیمارستان امام علی (ع) هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران چهار بیمارستان عراقی و در مسیر نجف به کربلا نیز چهار بیمارستان در اختیار این جمعیت قرار دارد و ۳۲ پایگاه سطح یک، دو و سه نیز به زائران اربعین حسینی خدماترسانی میکنند.»
کولیوند با بیان اینکه در کربلا 6 بیمارستان به زائران خدمات درمانی ارائه میکنند ادامه داد: «بیش از ۷۰۰ پایگاه سطح یک، دو و سه و یک هزار و ۵۰۰ موکب مردمی و همچنین 6 هزار نیرو در حال خدماترسانی بهداشت و درمان به زائران هستند.»
در مسیر پیادهروی تلفات جانی نداشتیم
وی با اشاره به اینکه 6 هزار نیرو در خاک عراق در حال ارائه خدمات سلامت به زائران هستند، گفت: «دوهزار نیرو به عنوان طبیبالدوار در خاک عراق خدماترسانی میکنند و علاوه بر آن نیز همکاران بهداشت محیط و مدیریت بیماریهای واگیر، زائران را رصد و پایش میکنند که خوشبختانه تا امروز هیچ گونه گزارشی مبنی بر بیماریهای واگیردار را نداشتیم. با توجه به گرمای بسیار زیاد هوا تاکنون در مسیر پیادهروی اربعین حسینی تلفات جانی نداشتیم. این موضوع نشان میدهد که مردم زمان سفر خود را به خوبی مدیریت میکنند. با توجه به شرایط جوی خوزستان، تردد زائران از مرز بیشتر در شب انجام می شود تا کمتر دچار مشکل شوند. تعداد فوتیهای امسال به نسبت سال قبل تا این لحظه یک چهارم اربعین سال قبل است. شروع اعزام زائران نیز امسال زودتر شروع شده است. همکاری مردم امسال افزایش یافته و خودشان را خیلی در معرض گرما قرار نمی دهند. البته دو حادثه ترافیکی داشتیم که بلافاصله توسط جمعیت هلالاحمر با همکاری اورژانس و حشدالشعبی عراق امدادرسانی به زائران حادثه دیده ارائه شد. »
انتقال زائران با کشتی
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: «بیمارستانهای زیادی امسال در داخل خاک عراق در اختیار هلالاحمر است. فقط ۳۲ درمانگاه در مسیر نجف تا کربلا در اختیار هلالاحمر قرار گرفته است. امسال خلاقیت ها و نوآوریهایی انجام شده که شرایط را به نسبت سال قبل بهبود داده است. امسال از کشتی هم برای انتقال زائران استفاده شد که هر کشتی ۳۰۰ نفر را با قیمت بسیار پایین و زمان اندک به بصره میبرد. خودروهایی نیز به صورت رایگان مردم را از شلمچه تا خرمشهر هر دو ساعت یکبار جابه جا میکنند که باعث شده گرههای ترافیکی کاملا باز شود. محلهای استراحت زائران نیز با مهپاشهای تعبیهشده، شرایط خوبی برای آنها فراهم کرده است.»
وی با بیان اینکه ۹۲ زائر نیارمند به خدمات درمانی از عراق به کشور اعزام شدند، ادامه داد: «هماهنگی خیلی خوبی میان گروههای مردمی در عراق با جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. سعی کردیم با اعزام بیماران به ایران، تختهای بیمارستانی و ظرفیتهای کشور عراق را خالی نگه داشته و نگرانیهای مردم خود را کمتر کنیم تا ادامه درمان خود را در کشورمان انجام دهند. تردد زائران نسبت به اربعین سال گذشته تاکنون ۷۰ درصد افزایش یافته است که این نشان از برنامهریزی و افزایش امکانات در جهت تردد آسان زائران در ایران و عراق است. از مسئولان حشدالشعبی و مسئولان استان خوزستان و همچنین همکارانم که خیلی اصولی و منطقی به مردم خدمات ارائه میدهند تشکر میکنم.»
وی از استقرار ۲۳ فروند بالگرد امداد رسان در مرزهای هشت گانه خبر داد و گفت: «با همکاری کشور عراق مجوز پرواز این بالگردها بر آسمان این کشور در مواقع ضروری که نیاز به امداد رسانی باشد داده شده است.»
رضایتمندی بسیار خوب زائران از خدماتدهی
«پیرحسین کولیوند» همچنین روز گذشته در جریان بازدید از مرز مهران نیز گفت: «در ایام اربعین امسال امکانات خوبی در مرز بینالمللی مهران برای تردد آسان زائران حسینی تدارک دیده شده است. در جریان بازدید به عمل آمده از مرز مهران و نحوه خدماترسانی به زوار، آنچه از گفتههای مردم مشاهده شد رضایتمندی بسیار خوب از کارها و خدماتی است که توسط نیروهای مختلف برای زائران انجام میشود.»
وی با بیان اینکه طبق اعلام ستاد اربعین استان ایلام تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مرز مهران خارج شدهاند، تاکید کرد: «جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران تا بازگشت آخرین زائر به کشور، علاوه بر خدمت در خاک عراق، در مرزهای اربعینی کشور نیز خدمات متنوعی را ارائه میکند.»
بازدید از مرکز درمانی مستقر در عراق
همچنین رئیس هلالاحمر ایران از مرکز درمانی مشترک هلالاحمر و حشدالشعبی عراق در مرز شیب بازدید کرد. در این مرکز درمانی مشترک با ۱۲ تخت بیمارستانی که در نقطه صفر مرزی فعال است، جمعیت هلالاحمر ایران به کمک نیروهای حشد الشعبی عراق در حال خدمترسانی به زائران هستند. تامین دارو برای این مرکز درمانی توسط دولت ایران و عراق انجام شده است. این مرکز درمانی دارای دستگاه هایی همچون ونتیلاتور، اکسیژن، ساکشن و غیره بوده و کار درمان و احیای بیمار را ا نجام میدهند.
پیرحسین کولیوند ضمن ابلاغ خداقوت رئیسجمهور و معاون اول، به کادر درمان مستقر در این درمانگاه بر ارائه هرچه بهتر خدمات به زائران بیمار تاکید کرد.
برخی اتباع خارجی بدون مجوز در مرز چذابه تجمع کردهاند
در ادامه رئیس جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی از تجمع برخی اتباع خارجی فاقد مجوز پشت مرز چذابه خبر داد و گفت: «طرف عراقی به اتباع بدون مجوز اجازه ورود نمی دهد.»
کولیوند این صحبت را در حاشیه بازدید از مرز چذابه بیان کرد و افزود: «بیش از ۲۰۰ هزار زائر از ابتدای ماه صفر تاکنون از طریق مرز چذابه به سمت عتبات در کشور عراق عبور کردند که بخش زیادی از آنها اتباع خارجی هستند. خوشبختانه مسئولان استانی اقدامات بسیار خوبی در جهت تسهیلگری برای پیادهروی زائران انجام دادهاند که جای تقدیر و تشکر دارد. امکانات بسیار خوبی از جمله حمل و نقل، موکب، سایهبان و مهپاش برای پیشگیری از گرمازدگی و تهویه مناسب در مرز تدارک دیده شده که رضایتمندی زائران را به همراه دارد. به نمایندگی از جانب رئیسجمهور در مرز چذابه حضور پیدا کردم و بررسیهای انجام شده نشان میدهد که خدماترسانی به زائران در سطح بسیار خوبی انجام میشود.»
کولیوند همچنین با اشاره به تجمع برخی از اتباع خارجی در مرز چذابه که مجوز تردد ندارند، گفت: «طرف عراقی اجازه ورود به آنها را نمیدهد بنابراین باید در این زمینه تمهیدات لازم را انجام دهیم.»
وی در بخش دیگری از این گفتوگو فرآیند حمل ونقل زائران در مرز چذابه را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: «با وجود گرمای بیش از اندازه هوا، خدماترسانی به خوبی انجام میشود.»
حفظ سلامت زائران اربعین خط قرمز هلال احمر است
پیر حسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر در جلسه ستاد اربعین در هلالاحمر گفت: «در جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی بر اهمیت استقرار تیم روانپزشکی در پیادهروی اربعین تاکید شد و باید این شرایط برای زائران تسهیل شود. در سامانه ثبت اطلاعات مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر اطلاعات بیماران، بستریها و زائران نیازمند به اعزام به کشور و فوتیها دقیق و به روز باید ثبت شود و فوتیها امسال بر اساس توافقات انجام شده، باید بلافاصله به کشور منتقل شود. برخی از موکب های مردمی ممکن است اطلاعاتشان در سامانه مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر ثبت نشده باشد ولی باید با دقت به آنها و در حد ضرورت دارو و تجهیزات قرار داده شود. حفظ سلامت زائران اربعین خط قرمز هلالاحمر است و پزشکان و کادر درمان داوطلب هلالاحمر باید بر اساس اصول پزشکی به زائران خدمت کنند. بر اساس آخرین آمار، مردم سفر خود را زودتر شروع کردهاند که این امر باعث میشود با تجمع بالای زائران در اربعین مواجه نباشیم.»
یعقوب سلیمانی، دبیر کل جمعیت هلالاحمر نیز در این مراسم گفت: «در برگزاری مراسم پیاده روی اربعین در داخل کشور هماهنگی و برنامهریزی خوبی در سازمان امدادونجات برگزار شده است. در استانهای مرزی و درگیر در مراسم و نقاط صفر مرزی هماهنگی و برنامهریزی لازم برای پذیرش زائران و همچنین ارائه خدمات بهداشتی و درمانی انجام شده است.»