شماره ۳۱۴۲ | ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
صفحه را ببند
با حضور عراقچی در کمیسیون امنیت ملی مجلس رونمایی شد
10 اصل سیاست خارجی دولت چهاردهم
روی خوش نمایندگان به کابینه پیشنهادی پزشکیان

 [شهروند] 19 وزیر پیشنهادی دولت از صبح دیروز در 14 کمیسیون تخصصی مجلس حضور یافته و به ارائه برنامه‌های خود پرداختند، در این میان سخنگوی برخی از کمیسیون ها  از اقبال نمایندگان به برنامه های پیشنهادی ارائه شده خبر دادند.هر چند در برخی از کمیسیون ها قرار شد وزرای پیشنهادی برای بار دوم  طی هفته جاری حضور یافته و به  ابهامات و سئوالات پاسخگو باشند.

افتراقی بین میدان و دیپلماسی برای عراقچی وجود ندارد
 ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در توضیح جلسه دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که با حضور سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امورخارجه برگزار شد، به خبرنگاران گفت: سید عباسی عراقچی ضمن تشریح برنامه‌های خود در جلسه صبح دیروز این کمیسیون، عنوان کرد که هیچ افتراقی بین میدان و دیپلماسی قائل نیست و این دو یگانه هستند.
عراقچی گفت خودم را سرباز امام و رهبری می‌دانم و تلاش کردم در این مسیر پابرجا بمانم. همچنین به سوابق خود در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حضور ۴۰ ساله در سیاست خارجی و وزارت امور خارجه اشاره کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: وزیر پیشنهادی امورخارجه تاکید کرد وارد گروه بندی‌ها نشده و نخواهم شد و با تمام وزرای سابق امورخارجه کار کرده‌ام. همچنین او به این موضوع اشاره کرد که در دولت سیزدهم، مشاور شهید امیرعبداللهیان بوده و این شهید قصد استفاده از وی را داشت. عراقچی برنامه خود را که حاصل ۴۰ سال حضور در سیاست خارجی است بیان کرد و عنوان برنامه‌های خود را «سیاست خارجی فراگیر، فعال و اثرگذار» نام نهاد.
رضایی درباره دیدگاه عراقچی درباره اروپا، اظهار کرد: توضیحات وزیر پیشنهادی این بود که در بحث اروپا قائل به تعامل عزتمندانه و فرصت محور از موضع برابر و بر مبنای اقدام متقابل است. درباره ایالات متحده هم بیان داشت که مدیریت تخاصم و اتخاذ سیاست‌های خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی برنامه‌اش است و تاکید داشت که نمی‌توان با آمریکا رفع تخاصم کرد اما باید آن را مدیریت کرد و استفاده  از ظرفیت‌های سیاست خارجی در خنثی‌سازی تحریم و بی‌اثر کردن تحریم‌ها و کوشش برای رفع شرافتمندانه تحریم‌ها به ویژه تحریم‌های یک جانبه در دستور کار است.
وی افزود: آقای عراقچی در پاسخ به سوالات اعضای کمیسیون بیان کرد که نگرشم به دیپلماسی متکی بر قدرت و تولید کننده قدرت است و جهان‌بینی‌ام همان جهان‌بینی است که در سپاه بود و تغییری نکرده چون بدون داشتن مولفه‌های قدرت نمی‌توان با کسی صحبت کرد. وی با اشاره به سوالی که از وزیر پیشنهادی امورخارجه پرسیده شد مبنی بر اینکه آیا جزو باند «نیویورکی‌ها» است، تصریح کرد: ایشان در پاسخ گفت که جز باند «نیویورکی ها» نیست. البته قضاوتی هم درباره آن ندارد. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: درباره قانون اقدام راهبردی و اجرای آن هم وزیر پیشنهادی گفت که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها لازم‌الاجراست و باید از آن تبعیت کنیم. اگر مذاکرات شرافتمندانه شکل گیرد، در چارچوب این قانون خواهد بود. مذاکرات احیای برجام را با وجود این قانون در سال ۱۴۰۰ شروع کردم و با آن جلو بردم. قانون اقدام راهبردی دست ما را پرتر و قوی‌تر کرده است.

10 اصل سیاست خارجی دولت پزشکیان
مهم‌ترین محورهای برنامه سیدعباس عراقچی برای وزارت خارجه عبارت است از:
 دیپلماسی «فراگیر، فعال و اثرگذار» با رویکردی متوازن و کارکردی
 هماهنگی کامل میدان و دیپلماسی؛ تقویت دولت‌ها و مجموعه‌های متحد با ایران
 حمایت همه‌جانبه از محور مقاومت و حقوق مردم مظلوم فلسطین
 تعامل «عزتمندانه، کارکردگرا و فرصت‌محور» با اروپا بر مبنای احترام متقابل
 جلوگیری از بازسازی امنیتی‌سازی‌ اجماعی علیه ایران در شورای امنیت
 سیاست توجه به همسایگان همچنان ادامه خواهد یافت
 رفع شرافتمندانه تحریم‌ها با مذاکرات هدفمند و غیرفرسایشی
 ایفای حقوق و سهم ایران از کرویدورهای ترانزیتی و گشودن بازارهای جدید
ادامه روابط مستحکم با چین و روسیه و ایجاد پیوندهای نوین با اقتصادهای نوظهور
 دیپلماسی عمومی فعال و روایت‌سازی‌ هوشمندانه و اقناعی در جنگ شناختی

حضور وزرای پیشنهادی دفاع و دادگستری در کمیسیون امنیت ملی
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از حضور وزرای پیشنهادی دفاع و دادگستری در این کمیسیون خبر داد و گفت: تقویت توان دفاعی کشور در جنگ نامتقارن و ارتقای جایگاه قوه قضاییه مورد تاکید قرار گرفت.
رضایی تاکید کرد: وزیر پیشنهادی دفاع به این موضوع اشاره کرد که به دنبال منابع پایدار برای تحقق نیازهای وزارت دفاع است. همچنین تقویت توان دفاعی کشور در جنگ نامتقارن محور دیگر برنامه‌های وزیر پیشنهادی دفاع و نیروهای مسلح بود که توسط امیرنصیرزاده شرح داده شد.
 
بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی کار، نفت و آموزش و پرورش در کمیسیون اجتماعی
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از حضور وزرای پیشنهادی کار، نفت و آموزش و پرورش در جلسات پیش از ظهر دیروز این کمیسیون به منظور ارائه برنامه‌های خود برای اداره وزارتخانه‌های مورد نظر خبر داد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی ادامه داد: در این نشست نمایندگان سوالات و مطالبات مغفول مانده مردم در ذیل وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی را طرح و برنامه‌های وزیر پیشنهادی در این خصوص را مطالبه کردند که حوزه‌های کار و کارگری، یارانه‌ها، شرکت‌های زیرمجموعه شستا و حواشی سودده و زیان‌ده این شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و مسائل پیرامون آن از جمله اهم مطالبات و دغدغه‌های طرح شده توسط نمایندگان در این بخش بود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح جلسه بررسی برنامه‌های محسن پاک‌نژاد، وزیر پیشنهادی نفت در دومین جلسه دیروز این کمیسیون هم عنوان کرد: در این جلسه وزیر پیشنهادی درباره چالش‌هایی که در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و شرکت‌های تابعه مورد سوال نمایندگان قرار گرفت و برنامه‌های وی درخصوص صادرات نفت، تولید بنزین، توزیع گاز به تمام مناطق کشور، تولید و صادرات محصولات پتروشیمی مورد مطالبه قرار گرفت که پاک‌نژاد هم با تکیه بر تجارب کاری خود در این حوزه پاسخ‌های تقریباً قانع کننده‌ای به این پرسش‌ها داد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در آخرین جلسه پیش از ظهر دیروز این کمیسیون به منظور ارائه برنامه‌های خود خبر داد و گفت: اهم مسائل و نکاتی که از طرف نمایندگان کمیسیون در این جلسه طرح و سوال شد، درباره پراکندگی نیروهای بومی آموزش‌وپرورش در شهرهای غیر از محل سکونت خود، برنامه وزیر پیشنهادی درخصوص مشمول شدن نیروهای جذبی جدید آموزش و پرورش از اقتضائات قانون حمایت از خانواده، برنامه وزارتخانه مذکور برای بازسازی بناهای قدیمی و ساختن ساختمان‌های جدید مدارس با استانداردهای لازم، حقوق و مزایای بازنشستگان آموزش و پرورش و گلایه‌های مردم از سیستم دیپلم‌محور ورود به دانشگاه بود.

حضور وزرای پیشنهادی نفت، نیرو و ورزش در کمیسیون انرژی مجلس
رمضانعلی سنگدوینی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ، در تشریح جلسه دیروز این کمیسیون، اظهار داشت: وزرای پیشنهادی نفت، نیرو و ورزش دیروز در جلسه کمیسیون انرژی حاضر شدند و پاسخ سوالات اعضای کمیسیون را دادند. نایب‌رئیس کمیسیون انرژی گفت: مقرر شد علی‌آبادی برنامه مکتوب به اعضای کمیسیون ارائه دهد. سنگدوینی افزود: رفع ناترازی برق و تنش آبی و اجرای دقیق برنامه احکام هفتم از جمله مهم‌ترین بحث‌هایی  بود که در جلسه دیروزر مطرح شد. جلسه بعدی وزیر پیشنهادی نیرو با کمیسیون انرژی امروز ساعت ۱۶ برگزار می‌شود.

حضور وزرای پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد و کشاورزی در کمیسیون اقتصادی مجلس
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ، در تشریح نشست نوبت صبح دیروز دوشنبه(۲۲ مردادماه) کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست ابتدا آقای عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصادی در کمیسیون حاضر شده و برنامه‌ها و اهداف مدنظر خود را برای تصدی این وزارتخانه تشریح کرد. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: آقای غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی کشاورزی، در ادامه نشست دیروز به کمیسیون آمده و به سوالات نمایندگان درباره برنامه‌های خود پاسخ دادند و دیدگاه‌ها و اهداف مدنظر را هم تشریح کردند. وی خاطرنشان کرد: حجت الاسلام اسماعیل خطیب وزیرپیشنهادی اطلاعات سومین میهمان کمیسیون اقتصادی بودند که نظرات خود را درباره مسائل مختلف اطلاعاتی و امنیتی کشور بیان کرده و اعضا هم سوالاتی در حوزه این وزارتخانه مطرح کردند. غلامحسین زارعی نیز در تشریح جزئیات برنامه‌های وزاری پیشنهادی گفت:گزینه‌های پیشنهادی برای وزارتخانه‌های مذکور برنامه‌های مناسبی را جهت فعالیت خود ارائه دادند.

حضور وزرای پیشنهادی راه، دفاع و بهداشت در کمیسیون عمران
عبدالجلال ایری در تشریح نشست های کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم گفت: صبح دیروز در جلسه ای با خانم «فرزانه صادق مالواجرد» وزیر پیشنهادی تصدی وزارت راه و شهرسازی برنامه های وی را در حوزه های مختلف از جمله اجرای قوانین مجلس در حوزه مدیریت و ساماندهی بازار مسکن و افزایش ساخت و ساز مورد بررسی قرار دادیم. ایری اضافه کرد: جلسه بعدی اعضای کمیسیون عمران مجلس با «عزیز نصیرزاده » وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود. وی با حضور در کمیسیون تمامی برنامه های خود را در حوزه مختلف این وزارت خانه ارائه کرده و سپس نمایندگان نیز نظرات خود را پیرامون برخی مسائل ارائه کردند. سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: آخرین جلسه قبل از اذان ظهر دیروز کمیسیون با «محمدرضا ظفرقندی» وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود؛ وی نیز همانند سایر وزرای دعوت شده به کمیسیون برنامه ها و سیاست های خود را تشریح کرده و نمایندگان نیز هر کدام به بیان نظرات خود پیرامون برنامه های وی ارائه کردند.

حضور وزرای پیشنهادی اقتصاد، ارتباطات و دفاع در کمیسیون برنامه و بودجه
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور گزینه‌های پیشنهادی وزارت دفاع و امور پشتیبانی، اقتصاد و امور دارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه این کمیسیون اظهار کرد: گزینه‌های پیشنهادی این سه وزارتخانه، برنامه‌های خود را در جلسه کمیسیون ارائه کردند و به سوالات نمایندگان نیز پاسخ دادند و باید گفت پاسخ‌های ارائه شده، بسیار مناسب بود. مفتح تاکید کرد:در مجموع یک روشنگری نسبت به اظهارات گزینه‌های پیشنهادی حاضر در کمیسیون صورت گرفت و نمایندگان اطلاعات خوبی نسبت به گزینه‌های مطرح شده برای سه وزارتخانه مذکور پیدا کردند.

 وزیر پیشنهادی ارتباطات در کمیسیون فرهنگی چه گفت؟
احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ضمن اشاره به آغاز بررسی برنامه‌های پیشنهادی وزرای پیشنهادی دولت در کمیسیون‌های تخصصی مجلس از صبح دیروز، گفت: طبق برنامه، ستار هاشمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در اولین جلسه دیروز کمیسیون فرهنگی حضور پیدا کرد، در موضوعات مهمی در کمیسیون تبادل نظر شد و برنامه‌های وزیر پیشنهادی درخصوص این موضوعات مورد مطالبه قرار گرفت. سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در این جلسه نمایندگان دغدغه‌های خود درباره ضرورت توسعه صنعت فضایی کشور براساس احکام قانون برنامه هفتم توسعه را ارائه دادند، اضافه کرد: همچنین مواردی درخصوص ضرورت حرکت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به سمت ایجاد یک سیستم عامل در موتور جست‌وجوگر ملی برای پیشبرد برنامه‌های شبکه ملی اطلاعات و ضرورت حرکت به سمت ایجاد اینترنت پاک کودکان برای حفظ نسل نو و مدیریت فرهنگی نسل نوجوان کشور مطرح شد و وزیر پیشنهادی برنامه‌های خود در این خصوص را
ارائه داد.

روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ادامه دارد
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، گفت: بر اساس برنامه دقیقی که تنظیم شده تاکنون بیش از ۶۰ جلسه وزرای پیشنهادی با کمیسیون‌های مختلف داشتند.وی افزود: ۱۹ وزیر پیشنهادی در حال ارائه برنامه‌های خود در ۱۴ کمیسیون تخصصی هستند. در این جلسات که از ساعت ۶ صبح دیروز آغاز شده وزرای پیشنهادی علاوه بر برنامه، کارنامه و توانایی‌های خود را بیان کردند.

علی‌آبادی: ۱۸ هزار مگاوات در کشور ناترازی برق داریم
وزیر پیشنهادی نیرو با حضور در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت ۱۸ هزار مگاوات در کشور ناترازی برق داریم و برنامه خود را برای رفع این ناترازی در دو بخش تولید و مصرف تشریح کرد.
ابراهیم رضایی در تشریح جلسه دیروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور عباس علی‌آبادی، گزینه پیشنهادی وزارت نیرو، گفت: او برنامه‌های خود را تشریح و به سوابق خود اشاره کرد و به سؤالات نمایندگان هم پاسخ داد.
وی افزود: علی‌آبادی اعلام کرد که مسئله اصلی در حوزه وزارت نیرو، ناترازی آب و برق است و تأکید کرد باید برنامه‌های مصوب و قوانین باید اجرایی شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه علی‌آبادی در تشریح برنامه‌های خود گفت نیروگاه‌های فرسوده باید بازسازی شود، نیروگاه‌های نیمه‌تمام باید تکمیل شود و نیروگاه‌های تجدیدپذیر باید توسعه یابد و در اولویت قرار گیرد، اظهار کرد: تبادلات با همسایگان، ذخیره‌سازی‌ و اصلاح مصرف هم مورد تأکید وی قرار گرفت.
 سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: فعال‌سازی‌ دیپلماسی آب، احیای حقوق آبی کشور، توجه به تغییرات اقلیمی، اهمیت مدیریت مصرف و فرهنگسازی‌ در این زمینه، رفع مشکلات آب شرب و کشاورزی و تأمین آب پایدار نقاط مختلف کشور، اصلاح مصرف آب، توجه به اهمیت آب و ممانعت از خروج آب از کشور، جمع‌آوری دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال غیرمجاز، برخورد با مشترکان پرمصرف، رسیدگی به واحدهای تولیدی و توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها ازجمله محورهایی بود که نمایندگان حاضر در کمیسیون به آن اشاره کردند.


تعداد بازدید :  275