[شهروند] در روزهای اخیر همزمان با شدت گرفتن حملات رژیم صهیونیستی به رفح و مناطق جنوبی غزه، درگیری گردانهای مقاومت با اشغالگران تشدید شده است. با وجود سیاست سانسور شدید تلفات در اسرائیل، ارتش این رژیم به هلاکت 5نفر و مجروح شدن 62نظامی خود اعتراف کرده است. بخشی از این اعتراف ناشی از انتشار ویدئوهایی در این رابطه بود و رژیم اسرائیل را ناچار به اعلام تلفات کرده است. در همین حال که توجهات به رفح متمرکز شده است، اکنون خبرهایی از ضربه مقاومت به اسرائیل در حوالی جبالیا در شمال غزه انتشار یافته و رسانهها از حملات تازه اسرائیل به این منطقه و درگیری میان نیروهای مقاومت با صهیونیستها خبر دادهاند. درحالیکه صهیونیستها به تازگی مدعی انهدام 20گردان از 24گردان حماس شده بودند و به نوعی حمله به رفح را آخرین مرحله جنگ جلوه میدادند، عملیاتهای حماس در رفح و ایضا درگیرشدن مجدد نیروهای مقاومت در شمال با اسرائیلیها، حکایت از نوعی بازیابی توان عملیاتی مقاومت و سختتر شدن کار رژیم صهیونیستی برای پیروزی در جنگ و دست یافتن به هدف نابودی حماس دارد. در ادامه نگاهی به نبردهای تازه مقاومت با اسرائیل و درگیریها در شمال غزه خواهیم داشت.
وخامت اوضاع اسرائیل در نبرد شمالِ غزه
«نیروهای ارتش ما در نوار غزه و در جبهه شمالی بیهوده کشته میشوند زیرا هیچ هدفی در این جنگ وجود ندارد. تنها تصویری که در تاریخ اسرائیل حک خواهد شد شکست در 7اکتبر 2023است.» این بخشی از سخنان دان حالوتس، رئیس اسبق ستاد ارتش اسرائیل، درباره درگیریهای شمالِ غزه است. وی همچنین از ضرورت پذیرش خواستههای حماس برای آزادی اسرا سخن گفته است. (1) روزنامه عِبری اسرائیل، هیوم، نیز در مطلبی با اشاره به بازگشت رزمندگان مقاومت به منطقه الزیتون در شهر غزه و شمال باریکه غزه، نوشته است: «حماس نیروهای خود را در محله «الزیتون» در جنوبشرقی شهر غزه مستقر کرده تا بتواند نظامیان صهیونیست را که در خیابان «صلاحالدین» مستقر شدهاند، هدف قرار دهد. اسرائیل تلاش میکند تا با استقرار دوباره در منطقه «جبالیا» و شمال نوار غزه، جلوی قدرت گرفتن و احیای حماس در این منطقه را بگیرد.»(2) زاهر جبارین، از رهبران ارشد حماس، در گفتوگو با پایگاه العربی الجدید با اشاره به فرسایشی شدن جنگ غزه عنوان کرده است: «مقاومت قادر به اداره یک جنگ فرسایشی است. ما به هر بهایی از غزه دفاع میکنیم. پافشاری بر حقوق ملت ما و آزادی سرزمینمان مهمترین ابزار فشار است.» وی همچنین با اشاره به نقش حزبالله در نبرد جبهه شمال و هماهنگی با حماس برای ادامه این نبرد میگوید: «اقدامات حزبالله با هماهنگی فرماندهی مقاومت در غزه انجام میشود. دشمن در مقابل مقاومت در جبهه شمالی عاجز است. برای همین رسانههای عِبری عمدا درباره آن صحبت نمیکنند.»(3)
ضربه سنگین مقاومت به صهیونیستها در سه منطقه شمال
مقاومت فلسطین با انتشار ویدئوهایی از انهدام تانکهای مرکاوا در جبالیا خبر داده است. کانال اخبار سوریه که متمرکز بر تحولات منطقهای است با انتشار یکی از این ویدئوها نوشته است: «یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را باید در تاریخ نبرد طوفانالاقصی ثبت و ضبط کرد، چراکه در این روز مهم و تاریخی، ارتش تا بُن دندانمسلح و مجهز رژیم اشغالگر پس از ۸ ماه جنگ، محاصره و گرسنگی دادن به مردم فلسطین بار دیگر شکستی سخت و غیرقابل تصور از رزمندگان فلسطین در غزه خورد و در سه محور جبالیا، الزیتون و رفح بدون اینکه بتواند به موفقیتی دست یابد، با انهدام بیش از ۲۰ زرهپوش و کشته و زخمی شدن ۷۵ تروریست، ناچار به عقبنشینی و فرار از میدان نبرد شد. شدیدترین و سنگینترین نبردها در طول ۴۸ ساعت گذشته در محور شهر جبالیا در شمال باریکه غزه در جریان بوده است. ۲۲۰ روز پس از شروع جنگ، بار دیگر زرهپوشهای دشمن صهیونیستی وارد منطقه شدند تا طعمه راکتهای یاسین رزمندگان فلسطینی شوند. حداقل ۹ دستگاه تانک مرکاوای ارتش خونخوار عِبری فقط در این منطقه منهدم شده است، همچنین چند نفربر و خودروی دیگر نیز در حملات راکتی و خمپارهای مقاومت فلسطین بهشدت آسیب دیده است.» «سرایاالقدس»، شاخه نظامی جهاد اسلامی، نیز اعلام کرده است طی درگیری شدید با صهیونیستها در شرق جبالیا، شماری از آنان را به هلاکت رسانده و مجروح کرده است.
تحلیلگران درباره نبرد جدید در شمال، چه میگویند؟
فائز الدوری، ژنرال بازنشسته اردنی و تحلیلگر نامآشنای مسائل منطقهای، در گفتوگو با الجزیره به بررسی نبرد تازه اسرائیل و مقاومت در شمال پرداخته است. وی در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر علت تکرار عملیاتهای اسرائیل در مناطق شمالی غزه همچون الزیتون و جبالیا میگوید: «دلیل آن ساده است و آن اینکه اسرائیل در مراحل قبلی شکست خورد. شکست ارتش اسرائیل ثابت شده است و وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش هر دو به این مسئله اعتراف کردهاند که حماس دوباره توانسته است مواضع خود را بهبود و توانایی خود را بازسازی کند و در چند میدان شروع به تحمیل قدرت خود کرده و بدینترتیب عملیاتهای متعددی در مناطق مختلف انجام داد. این اثبات دروغگویی صهیونیستهاست که گردانهای القسام و بقیه گروههای مقاومت را نابود کردهاند.» وی همچنین افزوده است: «گردان الزیتون که از گردانهای ضربتی القسام محسوب میشود از روزهای اول وارد درگیری شد و در مراحل اول، دوم و سوم نبرد، درگیری در منطقه الزیتون ادامه داشته است. در مرحله سوم ارتش اشغالگر تلاش کرد دو بار به الزیتون مسلط شود، سپس یکبار دیگر این کار را انجام داد و اکنون این تلاشِ چهارم است. همه تلاشهای پیشین برای تحقق هدف تسلط بر این منطقه شکست خورد، هدفی که اسرائیل ادعا میکرد در مرحله اول، آن را محقق کرده است و آن، نابودی توانایی القسام و نابودی گردان منطقه الزیتون است.»
وحید خضاب، کارشناس و تحلیلگر سیاسی، نیز درباره نبرد در شمال و احیای عملیاتهای مقاومت نوشته است: «اینکه پس از هفت ماه بمبارانهای باورنکردنی (چند برابر قدرت تخریبی بمبهای اتمی هیروشیما و ناکازاکی) و حمله زمینی با چندصدهزار نیروی کادر و ذخیره به یک باریکه کوچک، حالا در دویستوبیستمین روز جنگ، اسرائیل تلاش میکند فقط دو سه کیلومتر در عمق اردوگاه جبالیا پیشروی کند، ولی با مقاومت سنگین روبهرو شده و نمیتواند، گواه صحت آن نتیجهگیریهاست. آنچه دارد در جبالیا رخ میدهد، معجزهای است که نمیبینیم!»
علی عبدی، تحلیلگر رسانهای، نیز در کانال شخصی خود در رابطه با نبرد شمال آورده است: «نبرد اصلی در شمال است، در جنوب محله الزیتون و شرق اردوگاه جبالیا! اسرائیل، حدود 6 ماه پیش، بهمدت حدودا سی روز تلاش کرد از شمالغرب (فالوجا) و شمالشرق (تلالزعتر) به عمق اردوگاه جبالیا وارد شود، ولی موفق نشد. اسرائیل از هر کجا خارج شده، مقاومت به سرعت جای او را پر کرده است! ازجمله در اردوگاه جبالیا (که اصلا دستش به آنجا نرسیده بود) مقاومت کاملا صفوف خود را بازسازی و حتی بهنظر میرسد انبارهای تسلیحاتی خود را هم تجهیز کرده است. این را در حملات متعدد راکتی و خمپارهای به غلاف غزه که (فارغ از اثربخشی آن در برابر گنبدآهنین) باز مثل روزهای آغاز جنگ شدت گرفته، میتوان دید. حالا اسرائیل برای از بین بردن این نیرو، مجبور شده مجددا به جبالیا لشکر بکشد...اما از این جالبتر، محله الزیتون است. این محور، روزی نیست که زیر ضربات نیروهای زمینی و توپخانهای مقاومت (با راکت و خمپاره) نباشد...حکایت «پاکسازی الزیتون» توسط اسرائیل، حکایت کسی است که گفت ترک کردن سیگار اصلا کار سختی نیست، من خودم روزی 6-5بار سیگار را ترک میکنم!»
پینوشتها: 1- tn.ai/3084902 2- irna.ir/xjQx33 3-isna.ir/xdR6tv