شماره ۳۰۳۱ | ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
صفحه را ببند
گزارش «شهروند» از نشست خبری رئیس جمعیت هلال‌احمر در رابطه با «کنگره بین‌المللی اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین‌الملل و نقض حقوق بشردوستانه در غزه»
ثبت‌نام 43هزار نفر برای شرکت در کنگره

  [ شهروند ]  «کنگره بین‌المللی اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین‌الملل و نقض حقوق بشردوستانه در غزه» به همت جمعیت هلال‌احمر برگزار می‌شود. شورای سیاست‌گذاری این کنگره پیش از این، از علاقه‌مندان دعوت کرده بود تا برای شرکت در این کنگره آثار و مقاله‌های خود را ارسال کنند. همزمان با گسترش جنگ در غزه و محاصره این منطقه توسط رژیم اشغالگر، جمعیت هلال‌احمر ایران با همراهی تعدادی از جمعیت‌های ملی به دنبال ارسال کمک‌های بشردوستانه و کمک به غیرنظامیان بودند. دادخواهی جمعیت‌های ملی از رژیم اشغالگر اسرائیل نیز از دیگر اقداماتی بود که در ماه‌های اخیر جمعیت هلال‌احمر ایران در آن مشارکت داشت. مهمانان و اندیشمندان داخلی و خارجی در «کنگره بین‌المللی اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین‌الملل و نقض حقوق بشردوستانه در غزه» به مسئله فلسطین و غزه و چالش‌های انسان‌دوستانه در این منطقه می‌پردازد. همزمان با برگزاری این کنگره، رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران در نشستی با اصحاب رسانه چند و چونی از برگزاری کنگره را مطرح کرد. کولیوند در این نشست خبری که در ساختمان صلح برگزار شد، گفت: «43هزار نفر برای شرکت در کنگره بین‌المللی اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین‌الملل بشردوستانه در غزه ثبت‌نام کرده‌اند.»

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر، در نشست خبری «کنگره بین‌المللی اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین‌الملل و نقض حقوق بشردوستانه در غزه» گفت: «تاکنون ۳۰هزار و ۵۰ نفر در غزه شهید شده‌اند و بیش از ۷۲هزار نفر مجروح شده و ۸هزار نفر از آنها از دریافت خدمات درمانی محروم هستند.»
او در ادامه بیان کرد: «۳۴هزار نوزاد در این پنج ماه متولد شده‌اند و مادران و نوزادان شرایط سختی دارند که نیازمند خدمات بهداشتی و درمانی هستند.»
کولیوند گفت: «فقط ۲۵درصد از کمک‌هایی که جمع‌آوری شده و در بندر العریش قرار دارد، وارد غزه شده و روزانه ۱۵ تا ۲۰ کامیون به غزه وارد می‌شود. زیرساخت‌های اصلی شهر مورد هدف رژیم صهیونیستی قرار گرفته و ۷۹درصد شهدا و مصدومان، زنان و کودکان هستند‌.» رئیس جمعیت هلال‌احمر توضیح داد: «مراکز بهداشتی، بیمارستان‌ها  و آمبولانس‌ها مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته‌اند. اقداماتی هم برای آوارگی و کوچ اجباری مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی در پیش گرفته شده  و در واقع تمام جنایات جنگی در غزه در حال وقوع است، به حدی که معاون رئیس‌جمهوری آمریکا هم به آن اعتراض کرده‌اند.»

حضور بیش از هزار مهمان
کولیوند گفت: «هلال‌احمر به عنوان رئیس کمیته ملی حقوق بشردوستانه اقدام به برگزاری کنگره اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین‌الملل بشردوستانه در نقض حقوق بشردوستانه در غزه کرده است. در این کنگره حقوقدانان بین‌المللی داخلی و خارجی را درگیر کرده‌ایم.» او افزود: «۱۷ مقاله در پنج پنل تخصصی ارائه می‌شود و این مقاله‌ها در مجله‌های علمی‌پژوهشی منتشر خواهند شد. حقوقدانان ۲۱ کشور به‌صورت آنلاین در این کنگره حضور دارند.  در داخل کشور به‌صورت آنلاین این کنگره پخش خواهد شد. ۴۳هزار نفر برای شرکت در این کنگره ثبت‌نام کرده‌اند. ۸هزارو۵۶۶ نفر از رشته‌های مرتبط در این کنگره شرکت کرده‌اند.»
رئیس جمعیت هلال‌احمر بیان کرد: «۹۰۰ نفر به‌صورت حضوری و ۱۰۶ نفر نیز مهمان خارجی در این کنگره شرکت خواهند کرد. مجمع جهانی دانشگاه‌های اسلامی هم در این نشست حضور دارند. پنج نشست تخصصی در این کنگره تشکیل خواهد شد.»
او بیان کرد: «اظهارنظر حقوقدانان و حمایت آنها از غزه ارزش زیادی دارد و در طول تاریخ هم ثبت خواهد شد و باعث اعمال فشار بیشتری بر رژیم صهیونیستی خواهد شد. امیدواریم هرچه زودتر آتش‌بس اعلام شود و مردم غزه بتوانند همانند این پنج ماه در برابر این حملات مقاومت کنند. تمام مقالات پذیرش‌شده به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی ترجمه و در قالب کتابچه‌ای در اختیار جمعیت‌های ملی قرار خواهد گرفت.»

نحوه تحویل کمک‌های مردمی‌ به هلال‌احمر
کولیوند خاطرنشان کرد: «هلال‌احمر با تمام توان تلاش می‌کند هر آنچه مردم آسیب‌دیده نیاز دارند برای آنها تامین کند، ولی حمایتگر اصلی ما خیرین هستند. در هنگام بروز حوادث و آسیب‌ها براساس قانون مسئولیت جمع‌آوری و توزیع کمک‌های مردمی (نقدی و غیرنقدی) با هلال‌احمر است. مردم برای کمک به آسیب‌دیدگان، کمک‌های خود را تحویل شعب هلال‌احمر بدهند و رسید هم بگیرند. هلال‌احمر این کمک‌ها را به مردم تحویل می‌دهد.»

کنگره ای  در راستای تنویر افکار عمومی جهان
جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین‌الملل و نقض حقوق بشردوستانه در غزه با حضور عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان و رئیس و دبیر علمی‌کنگره و اعضای شورای سیاست‌گذاری این کنگره شامگاه ۱۴ اسفند در ساختمان صلح جمعیت هلال‌احمر برگزار شد.
کدخدایی، رئیس و دبیر علمی‌کنگره اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین‌الملل، در جلسه شورای سیاست‌گذاری گفت: «این کنگره با هدف تنویر افکار عمومی جهانی برگزار می‌شود، زیرا آن چیزی که اسرائیل را از حملات به غزه متنبه کرد، واکنش‌های منفی افکار عمومی در سراسر جهان بود.»
او در ادامه تاکید کرد: «تاثیر بر افکار عمومی جهانی در موضوع شکایت آفریقای‌جنوبی از رژیم صهیونیستی، بسیار بیشتر و فراتر از تاثیر حقوقی این اتفاق بود و این موضوع یک الگوی رسانه‌ای در انجام هرگونه اقدام حقوقی برای کمک به مردم غزه است.» لازم به ذکر است در این جلسه درخصوص پنل‌های تخصصی کنگره اشغال فلسطین در ۱۷ اسفندماه جاری و همچنین حضور مهمانان داخلی و خارجی بحث و بررسی شد. مهلت ارسال مقالات کنگره نیز تا پایان اسفندماه اعلام شد تا بعد از این تاریخ مورد داوری قرار بگیرد. گفتنی است؛ اعضای شورای سیاست‌گذاری کنگره و اعضای کمیته ملی حقوق بشردوستانه در این نشست حضور داشتند.


تعداد بازدید :  193