شماره ۳۰۰۴ | ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ بهمن
صفحه را ببند
همزمان با پرتاب موفق ماهواره‌بر سیمرغ رقم خورد
تشدید هراس غرب از پیشرفت‌های ایران در حوزه هوافضا

خبرگزاری‌های غربی همزمان با بازتاب خبر موفقیت جدید ایران در عرصه هوافضا، بار دیگر در قالب ادعای واهی نگرانی از پیشرفت‌های اخیر تهران، اتهام‌های گذشته را تکرار کردند.
در آستانه دهه فجر و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، امروز برای نخستین بار سه ماهواره ایرانی، با ماهواره‌بر سیمرغ با موفقیت به فضا پرتاب شدند. ماهواره‌ تحقیقاتی مهدا و دو نانوماهواره کیهان ۲ و هاتف یک با موفقیت در مدار قرار گرفتند.
ماهواره مهدا از ماهواره‌های سبک‌وزن پژوهشگاه فضایی ایران برای آزمایش زیرسامانه‌های توسعه‌یافته ماهواره‌ای ساخته شده است.
نانوماهواره کیهان ۲ برای اثبات فناوری موقعیت‌یابی فضاپایه طراحی و ساخته شده و امکان تعیین موقعیت را به‌صورت بومی و مستقل از سامانه‌های موقعیت‌یابی جهانی، برای گیرنده‌های زمینی فراهم می‌کند.
در این ماهواره، از زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت به‌منظور نشانه‌روی پایدار و دقیق به سمت زمین، استفاده شده است. نانوماهواره هاتف یک نیز به‌منظور اثبات فناوری مخابرات باند باریک با کاربرد اینترنت اشیا ساخته شده است. این ماهواره به‌عنوان نسخه آزمایشی اول از مجموعه ماهواره‌های منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی، به فضا پرتاب شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با پوشش خبر پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های سه‌گانه نوشت که غرب ایران را متهم کرده که برنامه فضایی آن در جهت ارتقای موشک‌های بالستیک است.
به نوشته این خبرگزاری آمریکایی، این پرتاب در گرماگرم افزایش تنش‌ها در خاورمیانه بر سر تداوم جنگ [رژیم] اسرائیل و حماس در باریکه غزه انجام می‌شود. آسوشیتدپرس با تحلیل تصاویر منتشرشده از تلویزیون ایران نتیجه‌گیری کرد: این پرتاب از مرکز فضایی امام خمینی (ره) در استان سمنان انجام شد.
از سوی دیگر، خبرگزاری فرانسه در گزارشی با اشاره به بیانیه اخیر تروئیکای اروپایی در محکومیت پرتاب ماهواره ثریا نوشت: ایران پیش‌تر این بیانیه را رد کرده و آن را مداخله‌جویانه خوانده بود. به نوشته این خبرگزاری، ایران اعلام کرده که به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و پرتاب ماهواره‌بر و قرار دادن ماهواره در مدار تنها برای مقاصد دفاعی و غیرنظامی است.
در ادامه این گزارش آمده است: ایران هرگونه تمایل به ایجاد توانمندی نظامی هسته‌ای را رد کرده و بر صلح‌آمیز بودن تمامی اقدام‌هایش پافشاری کرده است.
خبرگزاری رویترز نیز در بازتاب موفقیت جدید تهران در عرصه هوافضا، با اشاره به آنکه ایران در ماه جاری میلادی ماهواره ثریا را به فضا فرستاد، نوشت که این پرتاب با نگرانی‌های کشورهای اروپایی که فناوری فضایی ایران را به‌منظور بهره‌برداری در سامانه‌های موشکی دوربرد می‌دانند، روبه‌رو شده بود.


تعداد بازدید :  381