شماره ۵۰۲ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ بهمن
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

المانیتور گزارش دادافزایش خوش‌بینی آمریکا نسبت به حصول توافق هسته‌ای
پایگاه خبری المانیتور به نقل از منابع آگاه گزارش داد:  خوش‌بینی دولت آمریکا نسبت به دستیابی به یک توافق هسته‌ای با ایران طی روزهای اخیر افزایش یافته است. به گزارش ایسنا، پایگاه خبری المانیتور در گزارشی به نقل از کارشناسانی که دولت آمریکا آنها را در جریان روند مذاکرات هسته‌ای قرار داده است، نوشت: واشنگتن با توجه به پیشرفت‌هایی که در جریان مذاکرات ایران و گروه 1+5 در مونیخ حاصل شده اینگونه ارزیابی کرده است که شانس دستیابی به توافق با ایران در روزهای اخیر افزایش یافته است. به گزارش المانیتور، مذاکرات ایران و گروه 1+5 که هفته گذشته در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان انجام شد، پیشرفت‌هایی داشته است.  خوش‌بینی دولت آمریکا نسبت به حصول یک توافق نشان می‌دهد که این پیشرفت‌ها به قدری بوده است که حتی احتمال یک سازش بر سر ظرفیت غنی‌سازی ایران به علاوه دیگر مسائل به دست آمده است. ژوزف کرینکوین، رئیس بنیاد پلافشرز در گفت‌وگو با المانیتور تأکید کرد: واضح است که دستیابی به یک توافق ممکن است چون بسیاری از اختلافات حل شده است.  وی دراین‌باره گفت: اگر ما بتوانیم به توافقی دست پیدا کنیم که به خواسته‌های دولت آمریکا نزدیک باشد و من معتقدم که چنین اتفاقی خواهد افتاد در این صورت یک توافق بسیار خوب حاصل شده است. کرینکوین یادآور شد: این توافق به گونه‌ای خواهد بود که حتی بسیاری از منتقدان را متعجب و خرسند می‌کند.  المانیتور در ادامه نوشت: از منظر آمریکا چشم‌انداز دستیابی به یک توافق با ایران به میزان زیادی منوط به این است که ایرانی‌ها با پیشنهاداتی که آمریکا در جریان مذاکرات ارایه می‌دهد موافقت کند.  از طرف دیگر کارشناسان بر این باورند که اظهارات اخیر مقامات ایران و آمریکا مبنی بر غیرمحتمل بودن تمدید دوباره مذاکرات یک نشانه مثبت دیگر برای دستیابی به توافق نهایی است و اگر آنها خواستار رسیدن به چنین توافقی هستند باید آن را در چارچوب زمانی کنونی انجام دهند. رئیس بنیاد پلافشرز در ادامه گفت: دیدارها میان مذاکره کنندگان ایران و آمریکا در مونیخ با این نتیجه به پایان رسید که طرف‌های مذاکره‌کننده باید به یک توافق برسند و تمدید دوباره مذاکرات غیرضروری است اما هنوز اختلافاتی بر سر ظرفیت غنی‌سازی ایران و چگونگی لغو تحریم‌های این کشور وجود دارد. همچنین رهبری ایران هفته گذشته ضمن حمایت از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای این کشور گفت که با یک توافق خوب که با منافع ملی کشورش تضاد نداشته باشد موافق است. به علاوه آیت‌الله سیداحمد خاتمی خطیب نماز جمعه هفته گذشته نیز از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران حمایت کرد و آنها را فرزندان ملت خواند. پایگاه خبری المانیتور در پایان تأکید کرد: اظهارات اخیر مقامات ایران نشان می‌دهد دستیابی به یک توافق هسته‌ای ممکن است.  

یک منبع مطلع اخبار مربوط به اسارت 30 ایرانی در سوریه را تکذیب کرد
یک منبع مطلع برخی اخبار مبنی بر اسارت 30افسر و سرباز ایرانی به دست گروه تروریستی داعش در درعای سوریه را تکذیب کرد. این منبع مطلع در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، با تکذیب اخبار مربوط به دستگیری و اسارت ایرانی‌ها در سوریه، گفت:  چنین اخباری صحت ندارد. روز شنبه برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر اسارت 30افسر و سرباز ایرانی توسط داعش در سوریه را منتشر کردند درحالی‌که برخی اخبار اسارت تعدادی از پیشمرگ‌های کرد در شهر کرکوک نیز منتشر شده است. پیش از این نیز برخی رسانه‌های وابسته به برخی کشورهای عربی از اسارت یک ایرانی و معامله آن با تعدادی از اسرای داعش که در اختیار ارتش سوریه هستند، خبر داده بودند.  این خبر نیز از سوی سفارت ایران در سوریه تکذیب شده بود. مقامات ایرانی همواره اعلام کرده‌اند که حضور نظامی در سوریه ندارند و تعاملات میان دو کشور در این زمینه با توجه به درخواست و نیاز سوریه در زمینه تبادل مستشاران نظامی است.  

البرادعی:  ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست
مدیرکل سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست، بنابراین تهدید فوری محسوب نمی‌شود. به گزارش فارس، «محمد البرادعی» مدیرکل سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی اظهاراتی روز دوشنبه (11 فوریه) در باشگاه خبرنگاران خارجی تایلند تصریح کرد که ایران در تحقیقات تسلیحات هسته‌ای مشارکت ندارد و تهدید هسته‌ای به حساب نمی‌آید که بخواهیم علیه آن اقدام نظامی صورت دهیم.  وی ادامه داد: هرکس که خواستار راه‌حل نظامی برای موضوع (هسته‌ای) ایران است، احمق است زیرا با اینکار شما در وضع بدتری در مقایسه با آن چیزی که در آن قرار دارید، گرفتار خواهید شد. امروز دیگر هیچ‌کس تأیید نمی‌کند که ایران درحال ساخت تسلیحات هسته‌ای است. من فکر می‌کنم حتی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا، همان‌طور که احتمالامی‌دانید، می‌گویند که ایران هرگونه تحقیق روی تسلیحات هسته‌ای را متوقف کرده است. البرادعی سپس اینگونه افزود: این همچنان ارزیابی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و تمامی سازمان‌های اطلاعاتی است. هیچ تهدید قریب‌الوقوعی وجود ندارد که نیازمند اقدام  نظامی باشد.


تعداد بازدید :  175