شماره ۴۹۷ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۰ بهمن
صفحه را ببند
رئیس جمهوري در مراسم جایزه کتاب سال:
هر کسی را به یک بهانه کنار نگذاریم
راه را باز کنیم و سوءظن‌ها را برداریم نتیجه و مقصد مهم است، این‌که چطور راه رفتند، چند نفره راه رفتند نقد نیست

رئیس‌جمهوري در مراسم جایزه کتاب ‌سال گفت: با بیان این‌که نقد در فضای آزاد و امن امکان‌پذیر خواهد بود، گفت: ما باید نقد را یاد بگیریم و بدانیم که به کجا رفتن مهم است نه این‌که دو نفر چگونه راه می‌روند.
به گزارش ایسنا، حسن روحانی طی سخنانی در سی‌و‌دومین دوره‌ جایزه کتاب‌سال و بیست و دومین دوره جایزه جهانی کتاب‌سال جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت نقد گفت:  نقد کردن ملزوماتی دارد و ‌ای کاش در میان کتاب‌های امسال کتاب‌هایی درباره‌ نقد وجود داشت.  روحانی با بیان این‌که نقد یعنی وسایل حرکت و مسیر تسهیل گفت:  البته که نقد در فضای آزاد و امن امکان‌پذیر خواهد بود اما باید نقد را یاد بگیریم؛ نه این‌که دو نفر چگونه راه می‌روند. نه این‌که چه جور راه می‌رود. بلکه ببینیم قدم را کجا بر می‌دارد؟‌ وگرنه این‌که نقد کنیم تند راه رفته است یا کند راه رفته، یک نفره رفته، یا سه نفره رفته نقد نیست.
روحانی افزود: به کجا رفتن، نتیجه و به چه مقصدی رسیدن برای ما بسیار مهم است وگرنه این‌که کفشش چگونه بود، رنگ لباسش چه بود، نقد نیست. یک مقدار هم به جوهر بپردازیم به جای این همه پرداختن به اعراض. به جای این همه صحبت کردن از کم و کیف مقداری هم به ماهیت بپردازیم.
روحانی اظهار کرد: این شما فرهیختگان هستید که باید مقاله‌ یا کتاب بنویسید و نقد و تحلیل کنید. حتی شما به ما بگویید نقد باید چگونه باشد نه ما به شما. من معتقدم در هر زمینه‌ای متخصصان آن زمینه و صاحب‌نظران آن بخش بهتر از دولت نظر می‌دهند.
رئیس‌جمهوري با بیان این‌که اصحاب قلم بهتر از یک مدیر وزارتخانه راجع به کتاب نظر خواهند داد، گفت: چرا باور نمی‌کنید راجع به هنر اصحاب هنر بهتر بلدند سخن بگویند؟ چرا با ما با آنها مشورت نمی‌کنیم. این چه جفایی است که به علم و توسعه کشور روا می‌داریم. مگر آنها که عمری در اقتصاد صرف کرده و هزاران ساعت تدریس کرده‌اند، اقتصاد را از یک مدیر معمولی بهتر نمی‌توانند تشخیص دهند؟ راه را باز کنیم، سوءظن‌ها را کنار بگذاریم و هر کسی را با یک بهانه کنار نگذاریم.  روحانی گفت: من نمی‌گویم ممیزی باشد یا نه، بلکه می‌گویم نمی‌شود صد اصل برای ممیزی درست کنیم. دو، سه یا چهار اصل قرار دهیم. اخلاق، مقدسات، امنیت ملی و یک اصل دیگر هم شما اضافه کنید اما اینها نباید صد اصل شوند.
رئیس‌جمهوري با تأکید بر این‌که باید نظارت بر کتاب را قدم به قدم به صاحبان امر واگذار کرد، افزود: ناشران، نویسندگان و اساتید برجسته بیایند نظارت کنند. اگر کتابی چاپ و خوانده شد دوباره برای چاپ دوم باید از هفت‌خوان عبور کند؟‌
روحانی خاطرنشان کرد: زمانی تنها رسانه کتاب بود و امروز هر روز رسانه جدیدی ایجاد می‌شود. این‌قدر مته به خشخاش نگذاریم. شما بزرگان بگویید نظارت به مسائل فرهنگی چگونه باشد. گفته‌ شما به آیین نامه و قانون تبدیل شود زیرا قانونی که ریشه‌اش نظرات صاحب‌نظران باشد مستحکم‌تر است. ما باید هم برای بهترین کتاب‌ها جشن بگیریم و هم برای روزی که در این کشور بیشترین جوان و نوجوان کتاب می‌خرند.
رئیس‌جمهوري ادامه داد: راجع به کتاب‌های ما درباره انقلاب صدها ابهام برای جوانان وجود دارد. ما باید برای جوانان‌مان تبیین کنیم معنای شعارهای ما چه بوده است. هنوز هم جوان ما فکر می‌کند با خارجی حرف زدن گوشه استقلال خراش بر می‌دارد. زبان خارجی یعنی باز شدن باب فهم و فرهنگ و علم. ما باید استقلال، آزادی، نه شرقی نه غربی را تبیین کنیم وگرنه انقلاب را به ضدانقلاب بر می‌گردانند. شما اندیشمندان و صاحب‌نظران اینها را برای نسل جوان ما تبیین کنید. برای دنیا اسلام رحمانی را تبیین کنید و بگویید که ترور هیچ ربطی به اسلام ندارد.  رئیس‌جمهوري خطاب به نخبگان گفت: شما فرهیختگان با نوشته‌هایتان امید و تدبیر را بیشتر کنید و راه تدبیر را به دولت نشان دهید. شما هستید که باید وحدت را بیشتر کنید و تنش را با جهان کمتر و کمتر کنید و همزیستی مسالمت‌آمیز با جهان را به ارمغان آورید.


تعداد بازدید :  82