| Nutrition Journal |
مطالعات محققان مرکز تحقیقاتی کلیولند آمریکا نشان میدهد که سبزیهای حاوی لیکوپن و کاروتنوئیدهای دیگر از بروز التهاب در بدن جلوگیری میکنند.
بهگزارش ساینس، التهاب، پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن است؛ اما زمانی که این پاسخ بیش از حد فعال باشد، باعث صدمه به بافتهای مختلف بدن میشود که به آن التهاب مزمن میگویند. ورم مفاصل، بیماری مزمن انسداد ریه، آسیبهای کبدی، جمعشدن مایعات در بدن، عفونت گوش و چاقی جزو این التهابات مزمن قلمداد میشوند.
معمولا بیماریهای التهابی مزمن با داروهای گلوکوکورتیکوئید که یک خانواده از هورمونهای استروییدی هستند درمان میشوند که عوارض جانبی جدی دارند.
اضافهوزن، ضعف سیستم استخوانی، دیابت، افزایش فشار خون، تحریکات پوستی، آکنه، قاعدگی نامنظم، خستگی مزمن و افسردگی از شایعترین عوارض جانبی این داروها محسوب میشوند. تحقیقات نشان میدهد که سبزیجات حاوی لیکوپن و کاروتنوئیدهای دیگر باعث کاهش التهاب در بدن میشوند و در صورت مصرف منظم آنها، دیگر نیازی به استفاده از داروهای استروییدی نیست.
لیکوپن به رنگدانههای کاروتنویید قرمزرنگ موجود در سبزیجات و فرنگیجات گفته میشود. گوجهفرنگی حاوی بیشترین مقدار لیکوپن است. انواع توتها، فلفل، هویج و اسفناج نیز حاوی کاروتنوئید هستند و از بروز التهاب جلوگیری میکنند.
در ادامه تحقیقات آمده است که زردچوبه، زنجبیل و بذر کتان نیز در سرکوب التهاب بدن موثر هستند.
آرتریت روماتویید یکی از شایعترین بیماریهای مرتبط با التهاب است.انواع آجیل و غلات سبوسدار نیز دارای خواص ضدالتهابی هستند.