شماره ۴۹۷ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۰ بهمن
صفحه را ببند
چرا بعضی‌ها «خاک» می‌خورند؟

|   مریم شیرمستی  |   کارشناس تغذیه|

برخی افراد به خوردن مواد غیرخوراکی مانند خاک و... تمایل دارند. گاهی این تمایل در زنان باردار رخ می‌دهد که ناشی از ویار بارداری است و معمولا جنبه ارثی دارد. مصرف خاک، مهر نماز، نوک‌مداد و... گاهی در افراد عادی و بزرگسال نیز دیده می‌شود که ناشی از کمبود روی و آهن است.  این افراد معمولا به خوردن گچ نیز تمایل دارند و گاهی از بوهای خاص مثل بوی لاک و بنزین لذت می‌برند. مصرف خاک و گچ تأثیری در کاهش کمبود روی و آهن ندارد. به این افراد توصیه می‌شود کمبود خود را با مصرف مکمل‌ها و مواد خوراکی طبیعی جبران کنند. درخصوص دلیل بروز این تمایل نیز باید گفت، کمبود آهن و روی بر حس چشایی تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود طعم خاک که برای افراد عادی خوب نیست، مطبوع شود. وقتی فرد خاک یا نوک مداد می‌خورد، کربن موجود در آنها تا حدی احساس میل بدن فرد را کاهش می‌دهد. بدن ما مانند بدن پرندگان سنگ‌دان ندارد و مصرف خاک و سنگ می‌تواند به دستگاه گوارش آسیب بزند. به علاوه گاهی آلودگی‌های فراوانی همراه با خوردن این مواد وارد بدن می‌شود.


تعداد بازدید :  92