[ شهروند] نوسازی ناوگان هوایی کشور شتاب گرفت؛ موضوعی که روز گذشته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری به آن اشاره کرد. بنا به گفته محمد محمدیبخش، در طول ۲۰ ماه گذشته، ۶۰ فروند هواپیما به کشور وارد شده که ۳۰ فروند از این هواپیماها تاکنون عملیاتی شده است. این رویداد مثبت در حالی شکل گرفته که ایران با تحریمهای ظالمانه غرب نیز مواجه است.
توسعه حمل و نقل هوایی و صنعت هواپیمایی یکی از برنامههای دولت سیزدهم بوده که در مسیر آن گامهای متعددی برداشته است. در آخرین اظهار نظر در اینباره، محمد محمدیبخش از افزایش تعداد ناوگان به 250 فروند هواپیما تا پایان سال خبر داده است. دولت سیزدهم در شرایط تحریم، تعمیر و خرید هواپیما، افزایش خطوط هوایی با کشورهای مختلف از طریق دیپلماسی اقتصادی و رسیدگی به نوسازی ناوگان هوایی کشور را در دستور کار خود قرار داد. در آخرین آمارهای منتشر شده، متوسط عمر ناوگان هوایی کشور از 28.5 سال در ابتدای دولت سیزدهم امروز به 26 سال رسیده است.
هدف، جوانسازی
بنا بر گفته محمد محمدیبخش، هدف دولت سیزدهم کاهش سن ناوگان هوایی به کمتر از 20 سال است. استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان یک راهبرد در صنعت حمل و نقل هوایی است که این سکاندار صنعت هواپیمایی کشور به آن اشاره میکند. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه صنعت حمل و نقل هوایی پیشران توسعه کشور حتی در دوران تحریم است، گفت: «این صنعت در ایران بیش از 43 سال است که در جنگ تمامعیار قرار دارد و از تحریم گذشته است.»
عبور از سد تحریم
بدون تردید صنعت هوانوردی یکی از مهمترین زیرساختها و عوامل محرک توسعه پایدار هر کشوری است؛ موضوعی محمد محمدیبخش نیز به آن اشاره کرد. از نظر رئیس سازمان هواپیمایی، صنعت حمل و نقل هوایی امنترین بخش حمل و نقل است که توسعه آن میتواند دستاوردهای متعددی برای کشور به دنبال داشته باشد. وی در ادامه با اشاره به توسعه این بخش در دو سال اخیر علیرغم قرار داشتن در شرایط سخت تحریم گفت: «یاد گرفتیم که چگونه این صنعت را حفظ کنیم و بتوانیم در حوزه ایمنی و امنیت رتبه قابل قبولی در سطح دنیا کسب کنیم.»
بهرهگیری از شرکتهای دانشبنیان
محمدیبخش به بهرهگیری از ظرفیتهای بومی در توسعه این صنعت اشاره کرد و افزود: «برای رفع نیازهای این صنعت یک برنامه 10 ساله و 4 راهبرد از جمله تابآوری، نهضت تعمیر قطعات، تامین نقدینگی برای نوسازی ناوگان و ساخت هواپیمای بومی تعریف شده است.» بنا به گفته وی، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان یک راهبرد در صنعت حمل و نقل هوایی است تا بدانجا که امروز هیچ موتور و قطعهای برای تعمیر به خارج از کشور نه تنها ارسال نمیشود، بلکه تعدادی از شرکتهای صاحب سبک قطعاتشان در ایران تعمیر میشود.
دیپلماسی، بال صنعت هوایی
بر اساس آخرین اعلام سازمان هواپیمایی، ایران به 108 نقطه بینالمللی پرواز انجام میدهد که به گفته محمدیبخش، صنعت هوایی به این عدد با توجه به دیپلماسی فعال دولت سیزدهم دست یافته است. بنا به گفته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، روزانه 1200 پرواز در ایران انجام میشود.