شماره ۴۸۹ | ۱۳۹۳ شنبه ۱۱ بهمن
صفحه را ببند
امروز، پایان جام‌ملت‌های آسیا با نبرد کره‌جنوبی و استرالیا
تداوم حسرت کره یا زخم میزبان؟
تیم‌ملی امارات با سرمربی ایرانی‌الاصل خود توانست مقام سوم را به خود اختصاص دهد

شهروند| اشک‌های ایرانی، خودنمایی فلسطینی، شور نافر‌جام سعودی، فریاد از گلو خارج نشده چهارم‌های گروه‌های 4گانه، فصل سرد عربی و معادله نامساوی دور گروهی، قطعات پازلی بودند که امروز ظهر با پیداشدن تاج قهرمانی آسیا بر سر یکی از 2 فینالیست، تکمیل می‌شود. یک‌ماه راه طی شد تا سرانجام استرالیا برای دومین‌بار متوالی و کره‌جنوبی برای اولین‌بار از‌ سال 1988 به فینال شانزدهمین دوره جام ملت‌های آسیا برسند. 2 تیم در دور آخر مرحله گروهی به مصاف هم رفتند که برخلاف پیش‌بینی‌ها، کره‌جنوبی مقابل استرالیا به برتری رسید.
کره‌جنوبی، به دنبال پایان حسرت 55ساله
هیچ تیمی به اندازه کره‌جنوبی در فینال شکست نخورده است. جنگجویان «تائه گوک» از زمان برگزاری جام ملت‌های آسیا به شیوه فعلی تابه‌حال 3 بار به فینال رفته‌اند و هر 3 بار به ایران، کویت و عربستان باخته‌اند. هر 2 قهرمانی آنها در 2 دوره اول و در شرایطی به‌دست آمد که بازی‌ها در یک گروه و به صورت دوره‌ای انجام می‌شد و از فینال خبری نبود. کره‌ای‌ها بازنده یکی از تنها 2 فینال کشیده شده به ضربات پنالتی جام ملت‌های آسیا هم هستند. آنها در جام‌ سال 1988، ضربات پنالتی را به عربستان باختند؛ عربستان در هر 2 ضربات پنالتی فینال‌ها نقش داشت و اتفاقا هر 2 را هم برد. کره‌جنوبی اما امروز قصد دارد نام رقیب بزرگش در راه صعود به جام‌جهانی 1994 را از خاطره‌ها پاک کند. ایران، تنها قهرمان بدون گل خورده تاریخ جام ملت‌های آسیاست اما اگر کره‌جنوبی امروز بدون گل‌خورده برای سومین‌بار قهرمان آسیا شود، با انجام 6 بازی بدون گل‌خورده، مقتصدترین قهرمان تاریخ جام ملت‌ها نام می‌گیرد. کره‌جنوبی در صورت پایان دادن به انتظار 55ساله، ایران را با حداقل 43‌سال انتظار به سردمدار چشم انتظاران تاریخ جام ملت‌های تبدیل می‌کند.
اوضاع خوب استرالیا
استرالیا در سومین حضور در جام ملت‌های آسیا برای دومین‌بار به فینال رسیده و قصد دارد از اولین قهرمانی خارج از قاره یک رقابت قاره‌ای تاریخ فوتبال رونمایی کند. در صورت کسب این عنوان توسط استرالیا، این تیم پس از کویت 80 و عربستان 96، سومین تیمی است که با وجود شکست در مرحله گروهی قهرمان جام می‌شود. امروز در ترکیب تیم پوستک اوغلو، تیم کیهیل مرد 3 گله جام و تنها گزینه رسیدن به «علی مبخوط» اماراتی در صدر جدول گلزنان در نوک حمله بازی می‌کند. کروسه و لکی در 2 طرف او حضور دارند. دیویدسون در سمت چپ دفاع به کار گرفته شود و جدیناک هم رهبر خط میانی استرالیا باشد. هر 5 بازیکن در بازی مرحله گروهی 2 تیم غایب بودند. به نظر می‌رسد کره‌ای‌ها هم برای فینال «چادوری» را به دفاع بازگردانند و «کیو وون» در خط حمله جایگزین کیون هو شود. اشتیلیکه با آنها در تلاش است تا نهمین مربی غیربومی قهرمان در 10 دوره اخیر جام ملت‌ها لقب گیرد.
امارات، سومی را هم تجربه کرد
با 5 گلی که در مسابقه عراق و امارات به ثمر رسید، تعداد گل‌های جام به 82 رسید و پس از پایان دیدار رده‌بندی جام ملت‌های آسیا، علی مبخوط اماراتی هم با 5 گل به تنهایی در صدر جدول گلزنان جای گرفت اما در اماراتی که بازیکنانش 462 دقیقه در جام بازی کردند و گل‌های خورده تیم در تاریخ این جام را به 50 رساندند، همه از مهدی علی، سرمربی ایرانی‌الاصل صحبت می‌کنند؛ مردی که با نام کامل «مهدی علی حسن ردا» از منطقه لار ایران به دوبی رفت و آن‌جا رشد کرد. او فاصله دوران بازی تا مربیگری به فارغ‌التحصیل رشته مهندسی صنایع و یکی از طراحان متروی امارات تغییر چهره داد و 15 آگوست 2012 به جای مصفر، چهارمین سرمربی بومی تاریخ تیم‌ملی امارات نام گرفت. افتخارات قبلی مهدی علی نامی ویژه ساخت و حالا با رقم خوردن اولین عنوان سومی امارات در جام ملت‌های آسیا در خیابان‌های دوبی همه نام اولین مربی بومی امارات درتاریخ جام ملت‌های آسیا را فریاد می‌زنند. اکنون امارات پس از چهارمی در ‌سال 1992، نایب قهرمانی در‌ سال 1996 و مقام سومی امسال، تنها مقام قهرمانی را کم دارد.


تعداد بازدید :  119