بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط اوپک، تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی ۳۶ هزار بشکه بیشتر شده است. با توجه به ثابت ماندن مصرف نفت در کشور، ایران نه تنها در این مدت، کاهش صادراتی نداشته بلکه با افزایش صادرات نیز روبهرو بوده است.
به گزارش ایرنا، مهمترین بازار صادرات نفت ایران، کشور چین است. چین چه در زمان رفع تحریمها و چه زمانی که تحریمهای یکجانبه آمریکا به اقتصاد ایران بازگشت، بزرگترین بازار صادراتی نفت ایران بوده است.
حالا درست در شرایطی که ایران براساس آمارهای داخلی و البته بینالمللی توانسته صادرات نفت خود را تا ۴۰ درصد افزایش دهد، شایعاتی مبنی بر کاهش صادرات نفت ایران به چین مطرح شده است.
شایعاتی که با تکیه بر خبرهای جنگ روسیه و اوکراین و احتمال تحریم نفت روسیه توسط اروپا بیشتر به گوش میرسد.
بر اساس آخرین گزارش اوپک که درخصوص تولید نفت اعضای این سازمان در ماه گذشته میلادی(آوریل) منتشر شده، تولید نفت ایران در ماه آوریل در مقایسه با ۳ ماهه اول سال ۲۰۲۲ میلادی رشدی ۳۶ هزار بشکهای را به همراه داشته است.
ایران در ماه آوریل روزانه ۲ میلیون و ۵۶۴ هزار بشکه نفت تولید کرده که این رقم در ۳ ماهه ابتدایی سالجاری میلادی ۲ میلیون و ۵۲۸ هزار بشکه و در سال ۲۰۲۱ حدود ۲ میلیون و ۳۹۲ هزار بشکه بوده است.
با توجه به آنکه ایران در این مدت تغییری در ظرفیت پالایشی خود نداشته و میزان مصرف نفتخام در کشور تغییری نکرده، بنابراین این افزایش تولید، صرف صادرات شده است و با توجه به اینکه چین استراتژیکترین بازار نفت صادراتی ایران بهشمار میرود، احتمالا این افزایش تولید نیز راهی بازار چین شده است.
با اینحال برخی در فضای مجازی از کاهش ۲۶۵ هزار بشکهای صادرات ایران به چین در همین مدت صحبت میکنند.
با فرض درستی این ادعا، ایران یا توانسته یک بازار ۳۰۰ هزار بشکهای جدید برای نفتخام خود پیدا کند که این موضوع با توجه به ادامه تحریمها، دستاورد بزرگی برای کشور بهشمار خواهد رفت زیرا توانسته یک یا چند رقیب خود را از بازار ۳۰۰ هزار بشکهای خارج کند و نفتخام خود را به آن بازار بفرستد یا بهطورکامل ادعای کاهش صادرات نفت ایران به چین تحتتاثیر افزایش صادرات روسیه به این کشور کذب است.