اتاق اصناف تهران در اطلاعیهای اعلام کرد که طرح انتظامبخشی «تامین نظم و امنیت در صنوف و اماکن عمومی در ماه مبارک رمضان» با همکاری پلیس اماکن و اتاقها و اتحادیههای صنفی اجرا میشود. بر این اساس و با توجه به تاکید پلیس اماکن در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ به اتاق اصناف ایران، مسئولیت نیازسنجی تعداد واحدهای صنفی که مجاز به فعالیت در ماه مبارک رمضان هستند (با در نظر گرفتن شاخصهایی نظیر تناسب بافت جمعیت، میزان مسافرین ورودی به شهر، تعدد ورودی و خروجی شهر و ...) و معرفی متقاضیان واجد شرایط -به ادارات نظارت بر اماکن عمومی- برای اخذ مجوز ویژه فعالیت در ماه مبارک رمضان با اتحادیههای صنفی مربوط است.
به موجب دستورالعمل پلیس نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، در صورت بالا بودن تعداد اعضای تحت پوشش واجد شرایط، لازم است اتحادیههای صنفی مربوط نسبت به شیفتبندی آنان در دو نیمه یا سه دهه اقدام کنند. همچنین رعایت ضوابط زیر الزامی است:
صدور مجوز ویژه رمضان برای واحدهای صنفی پذیرایی باید صرفا برای واحدهای مجاز و دارای پروانه کسب معتبر انجام شود.
واحدهای صنفی آبمیوه و بستنی، سرو قهوه، کافه و کافیشاپ، قهوهخانه و سفرهخانه و هر نوع واحد صنفی که خدمات پذیرایی ارائه میکنند تا افطار حق فعالیت ندارند.
واحدهای صنفی که برای آنها مجوز فعالیت ویژه رمضان صادر میشود باید نسبت به پوشاندن شیشههای در و پنجره و ویترین واحد صنفی خود (بهنحویکه از بیرون داخل واحد صنفی قابل رؤیت نباشد) اقدام کنند و اطلاعرسانی لازم با نصب بنر و پلاکاردی مبنی بر اینکه «این واحد صنفی برابر مجوز صادره از مراجع مرتبط (اتحادیه و اماکن) میتواند برای مسافران ارائه خدمات کند» انجام شود.
نحوه صدور مجوز برای واحدهای صنفی باید محدود و متناسب با محل، منطقه و شهر بهگونهای باشد که حرمت ماه مبارک رمضان حفظ شده و تفاوت این ماه با ایام ماههای عادی قابل لمس باشد.
فعالیت واحدهای صنفی اغذیهفروشی دارای مجوز نیز نباید موجب تشکیل صف مشتریان مقابل واحدهای صنفی در ماه مبارک رمضان شود.
عرضه غذاهای کبابی و دودزا در طول روز تا قبل از افطار ممنوع است.
تمامی واحدهای صنفی پذیرایی و اغذیهفروشی (اعم از بیرونبر، کترینگ، اینترنتی و ...) باید با شرایط گفته شده مجوز فعالیت ویژه رمضان از ادارات نظارت بر اماکن عمومی اخذ کنند.
واحدهای صنفی کلهپزی، حلیم و آش بعد از افطار مجاز به پذیرش مشتری در داخل واحد صنفی بوده، بنابراین یک ساعت قبل از افطار به صورت بیرونبر میتوانند فعالیت کنند.