هشت ایرانی بر اساس اعلام دانشگاه استنفورد و طبق شاخصهای جهانی، در فهرست 2درصد دانشمندان برتر جهان در سال ۲۰۲۱ با بیشترین میزان تاثیرگذاری در حوزههای فناورانه قرار گرفتند. دانشمندان و استادان ایرانی منتخب در این فهرست شامل دکتر احمدرضا دهپور، دکتر مصطفی قانعی، دکتر مرتضی ایزدی، دکتر مجید سعیدی، دکتر سید فاضل نبوی، دکتر سید محمد نبوی، دکتر آزاده منائی و دکتر صدیقه عسگری هستند.
دکتر احمدرضا دهپور، استاد فارماکولوژی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران است. بیشتر مطالعات او در دوره تخصصی، پژوهش روی رفتارهای سلولهای خون از منظر بیوشیمیایی و بیوفیزیکی بوده و در شهر زوریخ صرف کار در زمینه بیولوژی مولکولی شده است.
دکتر مصطفی قانعی، پزشک و محقق ایرانی و فوقتخصص ریه است. او سال ۲۰۱۷ در فهرست یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفت. نام او در دو سال اخیر به دلیل بروز بیماری کرونا و انتخابش به عنوان رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای مردم بیشتر آشناست. دکتر مرتضی ایزدی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) است و مقالات زیادی در زمینههای علمی دارد که در سایتهای علمی ملی و بینالمللی به چاپ رسیده است. او فلوشیپ عفونی و گرمسیری و متخصص داخلی است.
دکتر مجید سعیدی استاد گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دانشگاه علوم پزشکی مازندران یکی دیگر از دانشمندان ایرانی منتخب در این فهرست است. سعیدی مقالات زیادی دارد که در نشریات خارجی و کنفرانسها ارایه و نمایه شده است.
دکتر سید فاضل نبوی یکی دیگر از دانشمندان برجسته ایرانی است که دانشگاه استنفورد در فهرست 2درصد دانشمندان برتر جهان آورده است. نبوی در علوم کشاورزی فعالیت دارد و مقالات زیادی از او در سایتهای داخلی و بینالمللی به چاپ رسیده است.
دکتر سید محمد نبوی یکی از پزشکان حاذق و متخصص آلرژی و ایمنیشناسی بالینی است. او با فعالیت در این حوزه مقالات بینالمللی به چاپ رسانده؛ مقالاتی که تاثیر زیادی در توسعه این حوزه علمی داشته و ارجاعات بینالمللی به این مقالات بالاست.
دکتر آزاده منائی یکی از دانشمندان برجسته حوزه فارماکوگنوزی است. منائی در حوزه شناسایی اثر ترکیبات طبیعی و گیاهان دارویی، استخراج، خالصسازی و تعیین ساختار مولکولی، شناسایی مکانیزم اثر و ارتباط بین ترکیبات طبیعی و گیاهی و درمان بیماریها فعالیت دارد.
دکتر صدیقه عسگری یکی دیگر از دانشمندان برجسته ایران دارای دکترای حرفهای داروسازی در کشور است. او استاد رشته فارماکوگنوزی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو هیأت علمی پژوهشکده قلب و عروق اصفهان است و مقالات زیادی در این زمینه به چاپ رسانده است.