شماره ۴۷۵ | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۴ دي
صفحه را ببند
سخنگوی وزارت ارشاد :
از هنجارشکنی گروه‌ها و جریان‌های تندرو گله‌مندیم

سخنگوی وزیر ارشاد موضع این وزارتخانه را درباره‌ احضار تهمینه میلانی به دادگاه، فعالیت و حضور جعفر پناهی در ایران و جشنواره‌های خارجی، لغو کنسرت‌های مجوزدار در شهرستان‌ها، بودجه‌ وزارت ارشاد و برگزاری جشنواره‌های فجر اعلام کرد.
به گزارش ایسنا،‌ حسین نوش‌آبادی درباره‌ برگزاری جشنواره‌های فجر، گفت: این جشنواره‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و موثرترین جشنواره‌های کشور با هدف سطح کمی و کیفی و هویت‌ بخشیدن به سینما، هنر و موسیقی کشور برگزار می‌شوند. یکی از مشکلاتی که امسال در هیأت انتخاب فیلم‌ها به وجود آمد، نزدیک بودن استانداردها و کیفیت مناسب فیلم‌ها بود که نشان‌دهنده ارتقای سطح فیلم‌ها در این دوره از جشنواره است. هیأت داوران تمام تلاش خود را کرد که حق کسی ضایع نشود و فارغ از تعلقات شخصی بهترین تصمیم را بگیرد.
او افزود: برای این‌که امسال نمایش و اکران فیلم‌ها با مشکل مواجه نشود، 29 سالن میزبان فیلم‌های جشنواره هستند و تخفیف‌هایی هم برای طیف‌های مختلف در نظر گرفته شده است. همچنین مقرر شده است که فیلم اولی‌ها صاحب جشنواره مستقل شوند. فیلم‌هایی با مضمون دفاع مقدس هم با وجود داشتن جشنواره مستقل، از فیلم‌های قابل توجه این دوره از جشنواره هستند. کمیسیون فرهنگی مجلس، نظارت و دخالت مستقیمی بر برنامه‌های فرهنگ و هنر ندارد و ما نظرات و پیشنهادات آنها را طبق حقوقی که مجلس و وزارتخانه دارد، بررسی می‌کنیم. این کمیسیون دخالتی در انتخاب فیلم‌های جشنواره فجر امسال نداشته‌ است.
اهل تعقیب و جبهه‌گیری و صف‌آرایی نیستیم
نوش‌آبادی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره‌ وضع فعالیت جعفر پناهی - کارگردان سینما - در ایران و حضور فیلم‌های او در جشنواره‌های خارجی، به‌خصوص جشنواره فیلم برلین، اظهار کرد:  وزارت ارشاد تا زمانی که اثری به آن ارایه نشده، نمی‌تواند اظهارنظر کند. بستر حضور همه کسانی که قصد خدمت به فرهنگ و هنر کشور را دارند، فراهم است اما با آن‌هایی که طبق ضوابط و قوانین دچار مسائلی هستند و فعالیت‌شان با وقفه مواجه شده طبق قوانین رفتار خواهد شد. نگاه وزارت ارشاد به این مسأله نگاه فردی نیست. این‌طور نیست که وقتی یک نفر از یک حق اجتماعی محروم می‌شود، در مقام امنیتی و سیاسی به موضوع او رسیدگی کنیم. هدف ما، زمینه‌سازی برای حضور افراد مختلف در حوزه فرهنگ و هنر است.
او افزود:  قرار نیست ما افراد را تعقیب کنیم و جبهه‌گیری و صف‌آرایی داشته باشیم. اقتدار فرهنگی کشور زمانی محقق می‌شود که ما هنرمندان را جذب کنیم و درست نیست که به‌خاطر خطاها و اشتباهات مقطعی افراد در یک دوره خاص، مهر ابطال بر پیشانی آنها بزنیم و آنها را برای همیشه مجرم بدانیم. یک ایرانی متعهد هرگز سیاه‌نمایی نمی‌کند. آن‌هایی که دست به این کار می‌زنند فقط نام ایرانی بودن را یدک می‌کشند و با رفتارهای‌شان ارزش‌های فرهنگی ملت را زیر سوال می‌برند. سیاست ما جذب کسانی است که در مقطعی اشتباه کرده‌اند، اما حالا می‌خواهند برای تقویت و اعتلای فرهنگ خودی تلاش کنند.
سخنگوی وزیر ارشاد در پاسخ به این پرسش که چرا برخی کنسرت‌ها با وجود داشتن مجوز در شهرستان‌ها لغو می‌شوند، گفت:  ما هم نسبت به این اتفاقات گله‌مند هستیم و معتقدیم وقتی یک کنسرت مراحل قانونی خودش را طی می‌کند و از نهادهای ذی‌ربط مجوز می‌گیرد، دلیلی بر لغو آن نباید وجود داشته باشد. متاسفانه اتفاقات، حاشیه‌ها و دخالت‌های بی‌موردی که نگرانی‌های امنیتی در پی دارد، باعث می‌شود که مقامات سیاسی و امنیتی برای حفظ نظم و جلوگیری از اخلال در جامعه مجبور به تعطیلی کنسرت‌ها شوند.
او افزود:  این‌گونه اتفاقات به استمرار برنامه‌های هنری لطمه جدی می‌زند. برخی گروه‌ها و جریان‌های تندرو از سر دلسوزی یا بی‌اطلاعی هنجارشکنی می‌کنند و بدون در نظر گرفتن مصالح و منافع کشور دست به اقدامات اخلال‌گرانه می‌زنند. اگر کسی در این مورد حرفی دارد، باید از مجرای قانونی وارد شود و جامعه را نباید دچار هرج و مرج کرد. البته من از هنرمندانی که برای رعایت حال مردم و پیشگیری از حوادث غیرقابل پیش‌بینی از حقوق خود می‌گذرند، تشکر می‌کنم. تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهایی که بین وزارت ارشاد و نهادهای مرتبط در شهرستان‌ها منعقد می‌شود کتبی است و ما راضی به لغو آنها نیستیم. وضع این کنسرت‌ها و تضییع حقوق کسانی که لطمه دیده‌اند از طرف ارشاد پیگیری خواهد شد. معاونت هنری اعلام کرده که درصدد تدوین تفاهم‌نامه‌ای با نیروی انتظامی برای تأمین امنیت برگزاری کنسرت‌هاست.
نوش‌آبادی همچنین گفت: همان‌طور که در صحبت‌های قبلی‌ام اشاره کردم تا کنون مجوزی برای موسیقی رپ صادر نشده، اما اگر این موسیقی در چارچوب سیاست‌ها و در راستای برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بومی‌سازی شود و با فرهنگ اسلامی ایرانی متناسب باشد، ممکن است در آینده برای موسیقی رپ مجوز صادر شود.
مردم حق دسترسی آزاد به اطلاعات دارند
نوش‌آبادی درباره‌ قانون حق دسترسی آزاد به انتشار اطلاعات نیز گفت: مردم حق دسترسی آزاد به اطلاعات را دارند و تمام دستگاه‌ها موظف‌ هستند طبق مقررات، آیین‌نامه‌ها را به اطلاع مردم برسانند. خوشبختانه دولت یازدهم تلاش کرد تا آیین‌نامه اجرایی این قانون به تصویب برسد. اجرای این قانون در راستای حقوق شهروندی و تحقق دولت الکترونیک گامی برای پیشبرد برنامه‌های اجتماعی و تأمین حقوق ملت ایران است.
موضوع احضار تهمینه میلانی به دادگاه
 برای ما روشن نیست
سخنگوی وزیر ارشاد در بخش دیگری از این نشست درباره احضار تهمینه میلانی به دادگاه، گفت:  محتوای متن احضاریه و اتهامی که به ایشان وارد شده هنوز برای ما روشن نیست و نمی‌دانیم کتابی که قبلا مجوز گرفته چطور باعث احضار ایشان به دادگاه شده است. حتی برای خود متهم هم هنوز تفهیم اتهام نشده و ناشر هم اظهار بی‌اطلاعی کرده است. باید ببینیم که این موضوع شاکی خصوصی دارد یا مدعی‌العموم آن را مطرح کرده است.


تعداد بازدید :  360