سعیده حسنی
امروز به بحث فمیلیتری یا درخت خانواده میپردازیم. یکی از سوالات جوان ایرانی این است که من کجای این درخت خانوادگی هستم. این مسأله بستگی دارد که شما در چه نوع خانوادهای بزرگ شدهاید. در کل سه نوع خانواده داریم:
Dysfunctional family:
از جمله انواع رایج خانواده در ایران است. این خانوادهها بسیار شاد و صمیمی هستند. در محافل فامیلی با کودک انواع شوخی صورت میگیرد تا او باجنبه بار بیاید. در عین حال از مسأله حیا هم غافل نیستند و از آنجایی که بسیاری حرفها قباحت دارد همواره سعی میشود کارها زیرزیرکی و مخفیانه انجام گیرد. این خانوادهها وابستگی عجیبی به هم دارند و از بیرون بسیار بوجی موجی و قلبی قلبیاند. از دیدگاه خانواده جایگاه فرزند در فمیلی تری، معادل قارچهای روی تنه است که رابطه همزیستی انگلوار زیبایی بینشان جاری است. البته فرزند خودش چنین باوری ندارد و تصور میکند اساسا روی درخت نیست. او امید دارد اشتباه شده باشد و در اصل فرزند خانوادهای پولدار و روشنفکر است که اکنون سالهاست در به در دنبالش میگردند.
Functional family:
دیپ فیک هستند. وگرنه مگر میشود خانواده به فرزند خود اعتماد به نفس بدهد. او را برای خودش دوست بدارد و هرگز تهدید نکند اگه درس نخونی من میرم و قبل از رفتنم همینطور که دارم فلفل تو دهنت میریزم پشت دستتو با قاشق داغ میکنم؟
Royal family:
فرزندان این خانواده تاج سرند، آنها درسشان خیلی خوب است و همه معلمهایشان از آنها راضیاند. آنها به دلیل دارا بودن نقشه ژنتیکی مناسب استحقاق داشتن امتیاز انحصاری بسیاری مسائل را دارند.
خانواده در میان ما واقعا مهم است. مخصوصا فامیل مادری. ما این فامیل دوستی خود را به خوبی در تعدد کلماتی که در این زمینه وجود دارد نشان دادهایم. حال آنکه در انگلیسی یک کلمه ساختهاند مثلا آنکل، بعد این را برای عمو، دایی، شوهر عمه، شوهر خاله، جاست فرند مادر سوباسا و سایر بستگان، دوستان و آشنایان دور و نزدیک به کار میبرند. اصلا هم برایشان مهم نیست که شنونده دچار گیجی میشود و کودکیاش را در ابهام میگذراند. من خودم همزمان هم عمه هستم هم خاله. اصلا صمیمیت من با خواهرزادهام قابل مقایسه با برادرزادهام نیست. من بهعنوان خاله میتوانم پس گردنی بزنم، زیرپا بگیرم و او را از اتاقم بیرون بیندازم، به هیچ کس هم برنمیخورد، همه هم صمیمی و خوشحالیم ولی در نقش عمه مجبوریم خیلی گوگولی و مهربان باشیم.