شماره ۴۶۳ | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ دي
صفحه را ببند
با مجوز سازمان پزشکی قانونی، در 7 ماه اتفاق افتاد
مرگ 973 جنین در تهران پیش از تولد

شهروند| بارداری 973 مادر تهرانی در 7 ماهه اول امسال، ناتمام ماند و با مجوز پزشکی قانونی، جنین نارس سقط شد. سازمان پزشکی قانونی استان تهران اعلام می‌کند که آمار سقط جنین‌ها در این استان، نسبت به‌سال قبل کمتر شده، به‌طوریکه در 7 ماهه اول‌سال 92، برای یک‌هزار و 32 مادر مجوز سقط درمانی صادر شده بود که امسال با رسیدن این عدد به 973، موارد سقط درمانی، 7/5‌درصد کاهش داشته. این سازمان تأکید می‌کند که هر مراجعه‌ای برای سقط، منجر به این اتفاق نمی‌شود، بطوریکه در مهر ماه امسال 130 نفر متقاضی دریافت مجوز سقط درمانی بودند که برای 84 نفرشان مجوز صادر شد. براساس اعلام این سازمان، جنین یا باید ناهنجاری داشته باشد یا مادر مبتلا به یک بیماری جدی. در کنار همه اینها بارداری باید کمتر از 19 هفته باشد و سه متخصص نیز حَرج مادر را تأیید کنند. سازمان پزشکی قانونی در شرایطی در 7 ماهه امسال، برای این تعداد، مجوز سقط صادر کرد که آمار‌سال 92، حکایت دیگری را روایت می‌کند. آمارها نشان می‌دهد در‌سال 92، یک‌هزار و 818 نفر برای گرفتن مجوز سقط جنین به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کرده‌اند، این در حالیست که این عدد در‌سال 91، یک‌هزار و 684 مجوز بود که نشان از افزایش 134 نفری موارد صدور مجوز سقط درمانی دارد. جنین‌هایی که پیش از تولد، محکوم به مرگ شدند.
وزیر بهداشت پیش از این گفته بود که در ایران سالانه 6‌هزار سقط جنین قانونی صورت می‌گیرد، سهم تهران هم همیشه بیش از سایر استان‌هاست، به‌طوریکه در‌سال گذشته تهران سهم 20‌درصدی داشت. این آمار را سازمان پزشکی قانونی با آمارهایش تأیید می‌کند، نه فقط در‌سال گذشته که در بهار امسال هم موارد سقط درمانی در تهران 8‌درصد افزایش داشته است.
سازمان پزشکی قانونی تهران در شرایطی از کاهش تعداد مجوزهای سقط درمانی در 7 ماهه امسال خبر داد که آمارهای کشوری، نشان از رشد 5/11‌درصدی مجوز سقط درمانی در نیمه اول امسال داشت. سازمان پزشکی قانونی کشور اواخر آبانماه امسال، با انتشار گزارش 6 ماهه، اعلام کرد 3‌هزار و 70 نفر از متقاضیان در این مدت مجوز سقط جنین گرفتند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه‌سال قبل که 2‌هزار و 753 مورد بود، 5/11‌درصد رشد داشته. این آمار هم حکایت از بالا بودن مجوزهای سقط درمانی در تهران داشت، بطوریکه این استان با 843 مراجعه و 435 مجوز رتبه اول را در این ماجرا به‌دست آورد، پس از تهران هم استان‌های خوزستان،
 خراسان‌ رضوی و اصفهان قرار گرفتند، در این میان، استان ایلام در نقطه مقابل تهران قرار گرفت و کمترین موارد سقط درمانی را به خود اختصاص داد. حالا آمار مراجعه برای سقط درمانی هم به شدت بالا رفته، به گفته قائم مقام سازمان پزشکی قانونی کشور، از‌سال 88 تا 92، میزان مراجعه برای سقط درمانی از 3‌هزار و 480 نفر به 7‌هزار و 616 نفر در‌سال 92 رسیده.  در کنار سقط‌درمانی، سقط‌های غیرقانونی هم زیاد اتفاق می‌افتد. موضوعی که به‌شدت نگرانی مسئولان وزارت بهداشت را هم همراه داشته، زمانی که محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت از وقوع سالانه 250‌هزار مورد سقط غیرقانونی در کشور خبر می‌دهد که به صورت زیر زمینی و غیررسمی رخ می‌دهند، این رقم در کنار 6‌هزار سقط قانونی و 100‌هزار نوزادی که مرده متولد می‌شوند، به حدود 356‌هزار مرگ می‌رسد، جنین‌هایی که محکوم به مرگ می‌شوند.  حالا براساس اعلام سازمان پزشکی قانونی، مادران متقاضی سقط درمانی بلافاصله پس از مراجعه به پزشکی قانونی به کارشناس مربوط ارجاع و مدارک او مورد بررسی قرار می‌گیرد، اگر سن بارداری این فرد بیش از ۱۹ هفته باشد که قبل از تشکیل پرونده به فرد پاسخ منفی داده شده و برای او پرونده تشکیل نمی‌شود اما اگر شرط زمانی از دست نرفته باشد پس از تکمیل مدارک و پرداخت تعرفه برای بررسی بیماری یا ناهنجاری جنین به ۳ پزشک معتمد سازمان که معمولا از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها هستند معرفی می‌شوند تا مراحل کاری آنان به سرعت انجام و در صورت داشتن شرایط، مجوز سقط برایشان صادر شود.


تعداد بازدید :  234