شماره ۱۸۵۴ | ۱۳۹۸ شنبه ۱۶ آذر
صفحه را ببند
در تازه‌ترین گزارش فائو اعلام شد
بازگشت گرانی به بازار جهانی غذا
قیمت مواد غذایی در یک‌سال گذشته 9.5 درصد بیشتر شد

ایسنا| قیمت مواد غذایی به بالاترین سطح خود در 26ماه گذشته رسید. گزارش‌های اعلامی از طرف سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد( فائو) نشان می‌دهد که قیمت مواد غذایی در نوامبر به  ۱۷۷.۲ واحد رسید که نسبت به اکتبر ۲.۷‌درصد و در مقایسه با نوامبر‌ سال گذشته ۹.۵‌درصد گران‌تر
شده است.  
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) می‌گوید که شاخص قیمت غلات فائو به دلیل صادرات بالا و رقابت شدید میان تولیدکنندگان جهان که روی قیمت‌های گندم تأثیر گذاشت، در نوامبر ۱.۲‌درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۶۲.۴ واحد رسید.
قیمت برنج تحت‌تأثیر عرضه محصول جدید به بازار که قیمت‌ها را تحت فشار کاهشی
 قرار داد، به پایین‌ترین حد در 6ماه اخیر رسید.
شاخص قیمت روغن‌های خوراکی فائو ۱۰.۴‌درصد رشد کرد و به ۱۵۰.۶ واحد رسید که بالاترین حد از ماه می‌ سال ۲۰۱۸ بود. رشد قیمت روغن پالم که به دلیل تقاضای بالا برای واردات تقویت شد و استفاده فزاینده از بیودیزل و نگرانی‌ها نسبت به کمبود احتمالی عرضه در رشد این شاخص تأثیر
بسزایی داشت.همچنین شاخص قیمت گوشت بزرگ‌ترین رشد ماهانه را از ماه می ‌سال ۲۰۰۹ داشت و با ۴.۶‌درصد رشد نسبت به اکتبر، به ۱۹۰.۵ واحد رسید و گوشت گاو و گوسفند به دلیل تقاضای بالا از سوی چین و تقاضا در آستانه تعطیلات‌ سال نوی میلادی، شدیدترین افزایش قیمت را داشت. شاخص قیمت شکر به دلیل پیش‌بینی وجود تقاضای بالاتر، در نوامبر ۱.۸‌درصد نسبت به اکتبر رشد کرد و به ۱۸۱.۶ واحد رسید.
شاخص قیمت لبنیات فائو پس از کاهش در دوماه گذشته، به ۱۹۲.۶ واحد رسید که نسبت به اکتبر اندکی افزایش داشت.
بر اساس گزارش رویترز، فائو پیش‌بینی خود را از تولید جهانی غلات در ‌سال ۲۰۱۹ به میزان ۰.۴‌درصد بالا برد و تولید غلات را ۲.۷۱۴‌میلیارد تن برآورد کرد. طبق پیش‌بینی این نهاد سازمان ملل، تولید جهانی گندم با ۴.۸‌درصد افزایش نسبت به سطح‌ سال۲۰۱۸ به ۷۶۶.۴‌میلیون تن و تولید برنج با ۰.۵‌درصد کاهش نسبت به ‌سال ۲۰۱۸، به ۵۱۵‌میلیون تن خواهد  رسید.
شاخص قیمت‌های سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل براساس قیمت ماهانه ۲۳ کالای غذایی اساسی که قیمت ۷۳ محصول مختلف وابسته به آنان است، منتشر می‌شود.


تعداد بازدید :  120