شماره ۱۷۶۷ | ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۴ مرداد
صفحه را ببند
مزایای سفرهای انفرادی از سیر تا پیاز
خانه همانجایی است که می‌روی

نسرین خسروشاهی | سفرکردن یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهای دنیاست. وقتی به روستاها، شهرها یا کشورهای دیگر مسافرت می‌کنید، با چشم‌اندازها، فرهنگ‌ها و جاذبه‌های جدید و زیبایی روبه‌رو می‌شوید که تاثیر مثبت زیادی بر روح و روان دارد. بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند که تنها سفر نکنند، زیرا بخشی از زیباییِ پیمودن مسیرها، دیدن طبیعت و بازدید از بناهای خاص، به هم‌صحبتی با همسفر مربوط می‌شود.
اما گاهی هم بد نیست تنها سفرکردن را تجربه کنید؛ برای این امر لازم است شهامت کافی داشته باشید و بدانید که برای هیجان و خوشی‌کردن لزوما به وجود افراد دیگر نیازی نیست، حتی به این واسطه می‌توانید درس‌های زیادی در زندگی بیاموزید. در همین رابطه فردی به «شین کیم» که در عرض ۱۸ ماه به نقاط مختلفی از دنیا مسافرت کرده، درس‌هایی از این نوع سیاحت آموخته که نشان می‌دهد این‌گونه گردش رفتن نیز جاذبه‌های خود را دارد. بخشی از نظرات وی را می‌توانید در ادامه مطلب مطالعه کنید.
حس موقتی: از تنهابودن متنفر خواهید شد
به‌محض ورود به نخستین مقصد گردشگری خود، نخستین حسی که تجربه می‌کنید عصبی‌بودن و شک و تردید است. در ساعات ابتدایی چنین سفری دچار نوعی تشویش و سراسیمگی خواهید بود، اما این احساسات کاملا گذرا و ناپایدار هستند.
حس ماندگار: عاشق تنهایی خود خواهید شد
پس از تجربه تلخ اولیه در سفر، از این‌که می‌توانید با آزادی کامل هر کاری که دوست دارید را انجام دهید و به سبک و دلخواه خود رفتار کنید، بسیار خوشحال خواهید بود و اینجاست که عاشق تنهایی خود می‌شوید.
یاد می‌گیرید که کیفیت بهتر از کمیت است
ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که همیشه عدد بزرگ، نشان‌دهنده موفقیت بیشتری است – فالوورها، رقم حساب بانکی، خانه و … برای برخی از افراد این مسأله در تعداد مکان‌هایی که از آن بازدید کرده یا کشورها و شهرهایی که به آن سفرکرده‌اند نیز مصداق پیدا می‌کند. البته باید گفت این‌که آدم سه ماه را در یک شهر زندگی کرده و تمامی فرهنگ، آداب و زبان آنها را بیاموزد و با مردمانش رابطه عمیقی پیدا کند، بسیار بهتر از این است که در عرض سه ماه به ۱۰ شهر یا کشور مختلف سفر کند.
زبان جدید می‌آموزید
زبان جدید در سفرهای برون‌مرزی اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. وقتی از کشور خود پایتان را بیرون بگذارید، متوجه خواهید شد ارتباط برقرارکردن با دیگران چندان هم آسان نیست و برای این منظور باید تا حدی به زبان کشور مقصد، یا دست‌کم به زبان انگلیسی آشنایی داشته باشید. به‌طور مثال، اگر با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشید، با ۱۲‌درصد از کشورهای دنیا می‌توانید ارتباط برقرار کنید. یکی از لازمه‌های آشنایی با فرهنگ‌های جدید، دانستن زبان است، مثلا انگلیسی، اسپانیایی یا فرانسوی که کشورهای زیادی را تحت پوشش خود دارند.
برای این امر ابزارهای گوناگونی وجود دارد و می‌توانید از وب‌سایت‌ها یا اپلیکیشن‌های آموزشی بهره بگیرید.
یاد می‌گیرید خود را دوست داشته باشید
تنها سفرکردن بدون‌شک حس تنهایی را به شما القا خواهد کرد، اما فرصت بسیار خوبی برای آشنایی بیشتر شما با خودتان نیز خواهد بود. وقتی تنها هستید بیشتر به خود، افکار، علاقه‌مندی‌ها و توانایی‌هایتان خواهید اندیشید و این موجب می‌شود آشنایی بیشتری از خویش پیدا کرده و به دنبال آن، موفقیت‌های بیشتری را نیز در زندگی خود رقم بزنید.
می‌آموزید که مهم نیست دیگران
در مورد شما چگونه فکر می‌کنند
بین اعتمادبه‌نفس درونی و بیرونی تفاوت زیادی وجود دارد. شاید انسان در ظاهر و به ‌دروغ بتواند خودش را فردی با اعتماد به نفس نشان دهد، اما بدون‌شک نمی‌تواند برای زمان طولانی این روند را ادامه دهد. اما اعتمادبه‌نفس درونی به‌گونه‌ای‌ است که فرد به درست‌بودن فعالیت‌ها و عقاید خود مطمئن است و به همین جهت چندان برایش مهم نیست که دیگران در مورد او چگونه می‌اندیشند یا چه قضاوتی در موردش دارند.
خانه همان ‌جایی است که شما حضور دارید
در طول سفرهایی که به‌ تنهایی صورت می‌پذیرند، یاد می‌گیرید هرکجایی که در آن حضورداشته و ساکن هستید را خانه خود بدانید و همان اندازه احساس راحتی داشته باشید.
خود را با فضای شهری که در آن حضور دارید
 وفق بدهید
هنگامی ‌که به شهری سفر می‌کنید، سعی کنید از تمامی جاذبه‌های آن دیدن کرده و با مردم آن‌جا معاشرت داشته باشید. حتما غذاهای محلی را تست کنید تا بدین واسطه بتوانید نسبت به سبک زندگی اهالی آن منطقه دید درست‌تری داشته باشید.
کارهای عجیب و جدید انجام دهید
زندگی بسیار کوتاه‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید، بنابراین بهتر این است که نهایت استفاده‌ خود را از آن داشته باشید. بسیاری از انسان‌ها از این‌که خودشان باشند و هیجانات درونی‌شان را بروز دهند، سعی می‌کنند برای خودشان چارچوب و محدودیت تعریف کرده و براساس آن رفتار کنند. اما وقتی تنهایی سفر می‌کنید، به این واسطه که کسی شما را نمی‌شناسد، می‌تواند خودِ واقعی‌تان باشید و هر فعالیت عجیب و جالبی که دوست دارید را انجام دهید.
خوشی‌های خود را به تاخیر نیندازید
بین شادکامی و خوشحالی تفاوت زیادی وجود دارد. شادکامی یعنی این‌که در طول زندگی خود برای خوشبختی تلاش کرده و آن را هم به دست بیاورید، اما خوشحالی یعنی این‌که هر لحظه و هر کجا که هستید، بتوانید از ساده‌ترین مسائلی که پیرامونتان روی می‌دهد نیز شاد شده
و لذت ببرید.
با غریبه‌ها ارتباط برقرار کنید
ارتباط برقرارکردن با غریبه‌ها چندان سخت نیست و از نظر امنیتی هم برایتان مشکلی ندارد. از افراد غریبه که به‌طور موقتی با آنها معاشرت می‌کنیم، مسائل بسیاری می‌توان آموخت که برای بهبود زندگی روزمره بسیار کاربردی خواهند بود.
دیدن باطن مردم به‌ جای ظاهرشان
یکی از بهترین مهارت‌هایی که در طول سفرهای انفرادی می‌توانید به آنها دست پیدا کنید، درک درست مردم است. در ظاهر بسیاری از افراد شبیه هم هستند، اما از لحاظ باطنی همه با هم فرق دارند.
مهربان‌بودن را می‌آموزید
بدون شک راحت‌ترین کار دنیا این است که از عالم و آدم طلبکار باشید و هر رویدادی موجب ناراحتی و ناکامی شما بشود، اما در طول سفرهای انفرادی یاد می‌گیرید که مهربان بوده و با مردم همگام شوید. با مهربانی نه‌تنها خودتان احساسات بهتری را تجربه خواهید کرد، بلکه مردم نیز سعی می‌کنند همان اندازه به شما محبت داشته باشند.
تنهایی همیشه هم چاره کار نیست
برای سفرهایی که می‌خواهید با سرعت بیشتری صورت‌پذیرند، تنها رفتن بهترین گزینه محسوب می‌شود، اما برای انجام سفرهای طولانی، بهتر است همراه داشته باشید.
کارهای انسان‌دوستانه انجام دهید
یکی از آسان‌ترین و لذت‌بخش‌ترین کارهای دنیا این است که موجب خنده و آرامش دیگران بشوید. شما می‌توانید با کارهای ساده و کوچک حتی به غریبه‌ها هم محبت کنید.
فقط روی خودتان حساب کرده
و برای خود ارزش قایل شوید
تنهایی سفرکردن این مزیت را دارد که بیشتر به خود ایمان پیدا می‌کنید و می‌دانید هیچ ‌کسی غیر از خودتان نمی‌تواند به شما کمک کند. پیرو همین امر باید بیشتر مراقب خود باشید و برای خواسته‌هایتان ارزش بیشتری قایل شوید.
هدفمند باشید
هدف‌های بزرگ و فراتر از خود و زندگی شخصی‌تان تعریف کنید. این کار کمک می‌کند تا با توان و مهارت بیشتری از عهده برطرف کردن مشکلات بربیایید. این را نیز در ذهن خود لحاظ کنید که این اهداف صرفا برای شما نیست و باید به‌گونه‌ای باشند که دیگران بتوانند روی تعهداتتان حساب کرده و به شما اعتماد پیدا کنند.
روی نظرات خود بمانید
برای دانسته‌های خود ارزش قایل شده و برای حفظ آنها پافشاری کنید، اما این را نیز در نظر داشته باشید که دانش انسان‌ها محدود است و این امکان وجود دارد که شما از برخی مسائل آگاهی کافی نداشته باشید.
منبع: telegraph

 


تعداد بازدید :  863