شماره ۱۶۵۷ | ۱۳۹۸ جمعه ۹ فروردين
صفحه را ببند
در رقابت سریال‌سازان نوروزی چه‌ کسی برنده خواهد شد؟
دوئل سه‌نفره!

پولاد امین| بیراه نیست اگر بگوییم مناسبت‌هایی چون نوروز و البته ماه رمضان در حکم ویترین تلویزیون عمل می‌کنند؛ یعنی که تمام تلاش‌ها و پیشرفت‌ها و البته درجازدن‌ یا پسرفت تلویزیون را در چنین مناسبت‌هایی بعینه می‌توان به تماشا نشست. از این ‌رو هم هست که تلویزیون بجد می‌کوشد بهترین‌هایش را در این روزها روی آنتن بفرستد؛ کارهایی جذاب و البته متناسب با حال‌وهوای سال نو که اگر بگیرند و مردم را پای جعبه جادو بنشانند یا حتی از این‌ هم بهتر و رویایی‌تر، تبدیل به موضوع بحث و سخنان مردم شوند، می‌تواند به این معنا باشد که تلویزیون در حد فاصل مناسبت قبلی تا این مناسبت وقتش را به بطالت سپری نکرده و توانسته خوراکی درخور مردم مهیا کند که البته می‌دانیم و می‌دانید که در این روز و روزگاری که مردم در معرض انواع ‌و اقسام برنامه‌های تلویزیونی و اینترنتی و نمایش خانگی هستند و بنابراین دست بازی برای انتخاب دارند، چه کار دشواری است.ثمره تلاش تلویزیون در تعطیلات نوروزی سریال‌هایی چون «ن. خ»، «برسر دوراهی» و «زوج یا فرد» هستند. حالا این‌که این سریال‌ها چه چیزهایی در چنته دارند و تا چه حد توانسته‌اند در ارایه داشته‌هاشان به موفقیت برسند، موضوع گزارش امروز است.

ن.خ؛ پایتخت در اقلیمی دیگر
ن.خ سریال نوروزی شبکه یک است. شبکه‌ای که امسال در نبود پایتخت، کوشیده حال‌وهوای آن سریال را در محصول جدیدش نیز تزریق کند. ن.خ ‌در ۱۶ قسمت سعی می‌کند داستانی جذاب حول محور نورالدین خانزاده روایت کند؛ کاراکتری که حروف اختصاری نامش بدل شده به نام سریال و سعید آقاخانی علاوه بر کارگردانی سریال ایفای نقش او را نیز برعهده دارد. سناریوی نون.خ را امیر وفایی نوشته است؛ روزنامه‌نگاری ورزشی که انگار بدش نمی‌آید راه امیرمهدی ژوله را برود.
چه دارد؟
ن.خ داستان آدم‌های ساده‌ای را می‌گوید که در اقلیمی دور از پایتخت اتفاقات پیرامون‌شان لحظات شیرینی را رقم می‌زند. سریالی با محوریت خانواده که در کردستان می‌گذرد و لباس‌های رنگارنگ، لوکیشن‌های بکر و لهجه شیرین و زیبای کردی وجوه زیبای آن هستند.  بازیگرانی چون سعید آقاخانی، علی صادقی، حمیدرضا آذرنگ، هومن حاجی‌عبداللهی و... از عوامل جذابیت ن.خ هستند.
چه ندارد؟
بسیاری از منتقدانی که ن.خ را دیده‌اند بر این باورند که داستان این سریال به‌رغم گذشت حدود هفت قسمت هنوز راه نیفتاده و بنابراین نتوانسته کشش لازم را برای دنبال‌کردن اتفاقاتش برای مخاطبان ایجاد کند.
چه می‌گویند؟
طهماسب صلح‌جو، منتقد قدیمی سینما و تلویزیون ن.خ را سریالی جذاب نامیده و دلیل جذابیتش را استفاده از گویش، لهجه‌ها و رفتارهای بومی و محلی ایلاتی عنوان می‌کند. به‌گفته او «استعداد و ذوق آقاخانی سبب جذابیت این سریال شده است».
 بر سر دوراهی؛ یک پاورقی خواندنی
تیم موفق حامد عنقا و بهرنگ توفیقی سریال نوروزی شبکه دو را ساخته‌اند. سریالی به ‌نام بر سر دوراهی با درونمایه اجتماعی که همان‌گونه که از نامش برمی‌آید، در 40 قسمت داستانی پاورقی‌گونه را در بستری اجتماعی روایت می‌کند. داستان پسر عاشقی که وقتی پولدار می‌شود، دیگر عشق قدیمی را نمی‌خواهد.
چه دارد؟
مثل سریال پدر؛ بر سر دوراهی نیز داستانی پرکشش و ملموس دارد که مخاطب را درگیر و با خود همراه می‌کند؛ داستانی پرقصه و پروپیمان عاشقانه و پرفرازونشیب. بازیگران محبوبی چون حمید گودرزی، مهراوه شریفی‌نیا، میترا حجار، بهنوش بختیاری، عنایت بخشی، افسانه چهره‌آزاد و... دیگر دلیل جذابیت سریال هستند.
چه ندارد؟
کاربران اینستاگرام و توییتر ریتم کند بر سر دوراهی را از جمله ایرادهای این کار عنوان کرده‌اند. همچنین اصرار و تاکید سازندگان بر نوع خاصی از سبک زندگی اسلامی که در برخی اوقات رنگ شعار می‌گیرد.
چه می‌گویند؟
حمید گودرزی بازیگر بر سر دوراهی درباره جذابیت‌های این سریال می‌گوید که این سریال حال‌وهوای خانوادگی دارد و درام قشنگی است که باید آن را دید. «بر سر دوراهی» در عین حال یک سریال اجتماعی هم هست و با حال و هوایی جوانانه مسائل عشق و عاشقی را نیز مطرح می‌کند.
 زوج یا فرد  
محصول نوروزی شبکه سه سروشکلی آشنا دارد. طنزی در مایه‌های سریال‌های نود شبی چند سال پیش که حسین لطیفی و همکارش در ۱۵ قسمت درباره مضامینی چون ازدواج آسان و البته موضوع ملتهبی چون بازنشسته‌ها و مدیران بازنشسته‌ای که باید بروند اما نمی‌روند، روی آنتن فرستاده‌اند.
چه دارد؟
فارغ از ادعاهای سازندگان در روایت داستانی ملتهب و سیاسی و ادعاهایی از این دست، باید گفت که برگ برنده این سریال در جلب‌ نظر مخاطب ترکیب بازیگران سریال است؛ بازیگرانی چون هدایت هاشمی، مرجانه گلچین، مهران غفوریان، یوسف تیموری، مهران رجبی، اشکان اشتیاق، سپند امیرسلیمانی و... که همگی از محبوب‌ترین بازیگران تلویزیونی این سامان هستند. روایت ماجرایی  که طی چند وقت اخیر سوژه بسیاری از رسانه‌ها بود دیگر برگ‌برنده این سریال است و باعث شده زوج یا فرد بیش از بقیه سریال‌های نوروزی دیده شود.
چه ندارد؟
کسانی‌که زوج یا فرد را کامل دنبال کرده‌اند، بیشتر انتقاد و گلایه‌شان از تکراری‌بودن لحن و داستان و موقعیت‌های سریال است؛ سریالی که شباهت‌های آشکار و نهانی با آثاری چون چهاردیواری، راه دررو و...دارد.
چه می‌گوید؟
مرجانه گلچین جذابیت زوج یا فرد را در قصه آن می‌بیند؛ نقدی اجتماعی به اوضاع و احوالی که شاید خیلی از خانواده‌ها درگیر آن باشند. مساله جوانان، کار و بازنشستگی از جمله محورهایی است که این سریال به آن می‌پردازد.

یوسف تیموری بازیگر سریال زوج یا فرد: اتفاقات خوبی در راه است

یوسف تیموری را آخرین‌بار با سریال پنچری در تلویزیون دیدیم؛ سریالی که در زمان پخش با این‌که موفق شد تماشاگران زیادی به‌ دست آورد، اما به ‌یاد داریم که آن زمان یوسف تیموری از آن کار گلایه‌هایی داشت. تیموری امسال بعد از دو سال دوری از تلویزیون با مجموعه زوج یا فرد میهمان خانه‌های مردم است. این بازیگر به «شهروند» درباره این سریال گفته است و البته گلایه‌هایی که از قبل در سینه داشته...
صحبت‌های بازیگر سریال زوج یا فرد را که تا امروز به ‌نظر می‌رسد موفق‌ترین سریال نوروزی امسال است با هم می‌خوانیم.
   ظاهرا از تلویزیون فاصله گرفته بودید؛ مثل این‌که مشکلاتی میان شما و یکی از کارگردانان آثارتان پیش آمده بود.
بله؛ اتفاقی که می‌گویید متأسفانه در ارتباط با کار مجموعه «پنچری» اتفاق افتاد.
   مشکل چی بود؟
مشکل جایی شروع شد که کارگردان تمام قسمت‌های فیلمنامه را دستکاری و همان‌گونه که جای دیگری هم گفته‌ام، خراب کرد. ما که بازیگر کار بودیم از این موضوع اطلاعی نداشتیم تا روز آخر که ناگهان متوجه شدیم کار چه تغییراتی کرده است.
   مخالفتی نکردید؟
در شرایطی نبودیم که بتوانیم کاری کنیم. کار باید ساخته می‌شد؛ دقیقه ۹۰ بود و قراردادها هم بسته شده بود؛ جای هیچ‌کاری نبود.
   حالا درباره زوج یا فرد چه؟ از این کار که ناراضی نیستید؟
خب طنز این سریال کاملا مشخص است و در واقع استایل مشخصی دارد که ما هم با توجه به همین موضوع کار در این سریال را پذیرفتیم.
   فکر نمی‌کنید این سریال بیش از حد شبیه دیگر سریال‌های طنز تلویزیون شده است؟
اتفاقا این کار با کارهای قبلی، حداقل با کارهایی که من کرده‌ام کاملاً متفاوت است.
   از چه نظر؟
اتفاقا داستان این کار طنز به آن معنای مرسوم نیست و حتی برخی مواقع جدی هم می‌شود. درواقع نقشی که من در زوج یا فرد بازی می‌کنم، در موقعیت‌های کمدی خاصی قرار می‌گیرد. موقعیت‌هایی که الزاما هم کمیک نیست، اما در بستر داستان کارکرد خنده‌دار پیدا می‌کند.
 درباره  نقش‌تان بگویید؟
نقش پسر مرجانه گلچین را دارم. مهران غفوریان نیز دایی من است. کاراکتر فرهاد که من آن را بازی می‌کنم درگیر یک‌سری بدشانسی‌ می‌شود و مهران غفوریان که خودش باعث این اتفاقات است می‌خواهد این مشکلات را حل کند که این خود باعث بروز موقعیت‌های کمیک می‌شود.
   تیم بازیگران سریال بیشترشان در کارهای دیگری با هم همکاری داشته‌اند و به‌واقع تبدیل به یک تیم شده‌اند.
درست است؛ با مهران پیش از این چندین کار مشترک داشته‌ایم، با خانم گلچین هم اما زوج یا فرد اولین کاری است که در آن با هدایت هاشمی همکاری می‌کنم.
   فکر می‌کنید در رقابت نوروزی با دیگر سریال‌ها کار شما می‌تواند موفق شود؟
این را دیگر مردم مشخص می‌کنند اما موضوع مهمتر این است که به ‌نظر می‌رسد اتفاقات خوبی در تلویزیون در حال رخ‌دادن است؛ مثلا در حال حاضر می‌بینیم که چندین کار کمدی از تلویزیون پخش می‌شود که حال‌وهوای خوبی دارد.
   دلیل این چشم‌انداز امیدوارکننده را در چه می‌دانید؛ در تغییر نگاه مدیران؟
شاید بتوانم دلیل اصلی آن را در اقتصاد رو به بهبود تلویزیون عنوان کنم که باعث می‌شود حس کنیم که اتفاقات خوبی در راه است. در سال‌های اخیر کمبود بودجه دست هنرمندان را می‌بست اما خدا را شکر امسال تا حدی اوضاع بهتر شده است و شما هم می‌توانید نتیجه این اتفاق را در سریال‌های روی پرده ببینید.


تعداد بازدید :  629