دو مطالعه که بهتازگی انجام شده است باورهای قدیمی مبنی بر ارتباط فشار خون بالا با مصرف نمک و فواید سلامتی نوشیدنیهای پروبیوتیک را نقض میکند.
به گزارش هلث، پزشکان مدتهاست که نسبت به خطرات یک رژیم غذایی پرنمک هشدار میدهند.
اما یک مطالعه که بهتازگی انجام شده است نشان میدهد که سدیم باعث ابتلا به فشار خون بالا نمیشود و رابطهای میان این دو، بسیار پیچیدهتر از چیزی است که زمانی تصور میشد.
فشار خون بالا قابل پیشگیریترین بیماری مزمن در سراسر جهان است.
محققان با تجزیه و تحلیل اطلاعات 8هزار و 670 بزرگسال فرانسوی نتیجه گرفتند که در این فرض مبنی بر اینکه مصرف نمک موجب ابتلا به فشار خون بالا میشود، غلو شده است.
هدف محققان در این مطالعه ارزیابی اثر شیوه زندگی و فاکتورهای مواد غذایی بر سطح فشار خون بود.
با وجود اینکه در این مطالعه ارتباط مستقیمی میان مصرف نمک و ابتلا به فشار خون بالا دیده نشد اما نویسندگان این مطالعه متذکر شدند افرادی که فشار خون بالا داشتند نسبت به افرادی که فشار خون بالا نداشتند میزان بسیار بیشتری نمک مصرف کرده بودند.
نتایج این مطالعه نشان داد که نمک به روشهای مختلفی بر مردم تأثیر میگذارد.
محققان متوجه شدند: سایر عوامل شیوه زندگی مانند مصرف نوشیدنیهای الکلی، سن و مهمتر از همه شاخص جرم بدن به اندازه زیادی با افزایش فشار خون ارتباط دارند.
از طرف دیگر مصرف بیشتر میوه و سبزیجات خطر فشار خون بالا را کاهش میدهد.
محققان تأکید کردند که پیشگیری از افزایش وزن باید اولین هدف برای مقابله با همهگیری
فشار خون باشد.
از سوی دیگر مرکز پیشگیری و کنترل بیماری در آمریکا در این مطالعه هشدار داد که از هر
10 دانشآموز 9 نفر درحال مصرف نمک بیش از حد توصیه شده است.
در این گزارش آمده است که این افزایش مصرف نمک دانشآموزان نتیجه مصرف غذاهای پردازششده مانند پیتزا، ساندویچ و ... است.
بر اساس این گزارش، از هر 6 دانشآموز یک نفر فشار خون بالا دارد که میتوان آن را با مصرف رژیم غذایی سالم مانند سدیم کمتر تا حدودی پایین آورد.
مطالعه دوم که توسط محققان کالج دانشگاهی «یو. سی. ال» در لندن انجام شد نشان داد که نوشیدنیهای پروبیوتیک اثر مثبتی برای سلامتی ندارند.
این مطالعه نشان داد که باکتری خوب موجود در بسیاری از محصولات پروبیوتیک حتی به روده کوچک هم نمیرسد.
براساس این مطالعه، بسیاری از نوشیدنیها و مکملهای پروبیوتیک احتمالا هیچ فایدهای برای سلامتی ندارند.
این درحالی است که گفته میشود در شماری از این نوشیدنیها، باکتری خوب به هضم غذا کمک میکند. محققان کالج دانشگاهی یو. سی. ال در این مطالعه 8 محصول پروبیوتیک را در معرض
3 آزمایش قرار دادند.
در این مطالعه محققان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا محصولات به اندازهای که ادعا میکنند باکتری زنده دارند یا خیر و آیا این باکتریها پس از عبور از محیط اسیدی معده زنده میمانند و بعد در روده کوچک حرکت میکنند یا خیر.
دکتر «سیمون گایسفورد» از دانشکده داروسازی یو. سی. ال گفت: محیط اسیدی معده باکتریهای خوب موجود در این محصولات را از بین میبرد.
این مطالعه در مجله Beneficial Microbes منتشر خواهد شد.