شماره ۴۴۱ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر
صفحه را ببند
آوازه چرم ورامین در کشورهای اروپایی
چرمی که تا ایتالیا کِش می‌آید

آن چه به‌عنوان یک ضعف بزرگ در صنعت چرم ورامین به حساب می‌آید، صادرات محصولات چرمی به صورت خام بوده که با قیمت‌های ارزان به کشورهای اروپایی فروخته و چندبرابر قیمت دوباره از آنان خریداری می‌شود.
به‌گزارش مهر، تا سالیان نه‌چندان دور تمامی مردم ایران، شهرستان ورامین را با صیفی‌جات آن می‌شناختند و آوازه محصولات مختلف این شهرستان نظیر خیار، گوجه، خربزه، طالبی، بادنجان و ... به خارج از مرزها رسیده بود اما امروز شهرستان ورامین فقط متکی به تولید صیفی‌جات نیست.
هم‌اکنون از یک طرف ورامین در تولید محصولات کشاورزی و دامی رتبه برتر را در سطح استان تهران به دست آورده و بسیاری از نیازهای پایتخت را تأمین می‌کند و از طرف دیگر با تولید محصولات جدید و متنوع نظیر پسته و زعفران، گلاب و ... زمینه صادرات و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید را در این منطقه فراهم کرده است.
طی چند‌ سال گذشته شهرستان ورامین در حوزه صنعت نیز حضور جدی داشته و سرمایه‌گذاران و فعالان ورامینی با تولید محصولات متعدد مانند آجر و تزیینات ساختمانی و چرم توانسته‌اند نام و آوازه خود را در کشورهای اروپایی و آسیای  شرقی مطرح کنند.
چرم یکی از حوزه‌های فعال و اثرگذار در سطح ورامین محسوب می‌شود به‌طوری که یکی از شهرک‌های صنعتی این شهرستان به دلیل وجود کارخانجات متعدد چرم به نام شهرک صنعتی چرمشهر نامگذاری شده و بسیاری از محصولات آن به دلیل کیفیت بالا به خارج از کشور صادر می‌شود.
شاید در روزهای اولیه راه‌اندازی کارخانجات تولید چرم در ورامین، کمتر کسی به موفقیت این بخش در کشور اعتقاد داشت اما امروز با تلاش‌های تولیدگران و کارگران این بخش، سالانه میلیون‌ها سالامبور از ورامین به کشورهای اروپایی صادر می‌شود و ارزآوری مناسبی به همراه داشته است.
موفقیت صنعت چرم در ورامین حتی تقدیر وزیر صنعت، معدن و تجارت را نیز به همراه داشت و وی در حاشیه جلسه شورای اداری شهرستان ورامین از حمایت ویژه دولت از صنعت چرم در ورامین برای حضور در بازارهای جهانی خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه دیدار با فعالان بخش اقتصادی شهرستان ورامین با اشاره به پتانسیل‌های موجود در صنعت چرم ورامین گفت: شهرک صنعتی چرمشهر ورامین از توانمندی و پتانسیل بالایی برخوردار است و می‌تواند با تجهیز امکانات روز، زمینه توسعه صادرات را فراهم آورد.
اما آنچه به‌عنوان یک ضعف بزرگ در صنعت چرم در ورامین به حساب می‌آید، صادرات محصولات چرمی به صورت خام بوده  که با قیمت‌های ارزان به کشورهای اروپایی فروخته و چندبرابر قیمت دوباره از آنان خریداری می‌شود.
محمدرضا نعمت‌زاده در جلسه شورای اداری ورامین که چندی پیش در این شهرستان برگزار شد با انتقاد از صادرات چرم به صورت خام به خارج از کشور افزود: چرا باید در کشور، چرم به صورت خام به سایر مناطق جهان صادر شده و سپس کشورهای دیگر با چندبرابر قیمت آن را به ما بفروشند؟ شهرک صنعتی چرمشهر می‌تواند در این زمینه از پتانسیل و ظرفیت‌های موجود خود استفاده کرده و زمینه تولید و صادرات چرم را فراهم کند.
وی ادامه داد: ورامین در زمینه تولید چرم دارای ظرفیت‌های خوبی است و شهرک صنعتی چرمشهر در این زمینه پتانسیل‌های مناسبی دارد، متاسفانه سالانه 18‌میلیون سالامبور از منطقه چرمشهر به ایتالیا صادر می‌شود و پس از تبدیل شدن به چرم مجدد به کشور فروخته می‌شود ولی باید تلاش کنیم این چرم به صورت فرآوری‌شده صادر شود. هم‌اکنون در تبریز و مشهد صنعت چرم به درستی شکل گرفته و باید دوره‌های آموزشی مناسب برای فعالان این صنعت برگزار شود و اگر نیاز به مشاوره از کارشناسان خارجی است، آن را انجام داد.
صنعت چرم ورامین آنچنان ظرفیت و پتانسیل بالایی از خود نشان داده که برخی شرکت‌های خارجی مشتاق سرمایه‌گذاری در این بخش هستند به‌طوری که تنها در‌سال گذشته، سه شرکت چینی در این حوزه ورود پیدا کرده و در این عرصه وارد شدند و این شرکت‌های چینی با اجاره کردن سه شرکت غیرفعال تولید چرم در شهرک صنعتی چرمشهر و تجهیز آنها نسبت به تولید محصولات چرمی اقدام می‌کنند.
این سه شرکت چندی است که با حضور در شهرک صنعتی چرمشهر، نسبت به تولید سالامبور اقدام کرده و این کالا را جهت فرآوری نهایی به چین صادر می‌کنند و تمامی کارگران این سه شرکت چینی را کارگرانی از کشور چین تشکیل می‌دهند و تنها کارگران ایرانی حاضر در این شرکت‌ها به کار نگهبانی مشغول هستند.
محسن خوانساری دراین‌باره اظهار داشت: بیش از 100 واحد تولید چرم در ورامین فعالیت می‌کنند که از این تعداد 33 واحد با ظرفیت 60 تا 100‌درصدی فعالیت داشته و 45 واحد نیز نیمه‌فعال هستند و
 15 واحد چرمی مستقر در این شهرک صنعتی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در زمینه صادرات مشغول فعالیت هستند که این فرصت خوبی برای رشد اقتصادی در منطقه ورامین است.
فرماندار ورامین از کمبود نقدینگی، نوسانات قیمت در بازار، فرسودگی ماشین‌آلات خط تولید و واردات بی‌رویه چرم و مصنوعات چرمی به‌عنوان مهم‌ترین عوامل تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی این شهرستان یاد کرد.
حسن میرزایی نیز با اشاره به ظرفیت‌های موجود در صنعت چرم ورامین گفت: سالانه حدود ۲۰میلیون جلد چرم سبک گوسفندی با تعرفه صادرات ۱۰درصد صادر می‌شود که ۹۵درصد از این حجم صادرات به صورت خام‌فروشی و حدود ۵درصد آن در قالب مصنوعات چرمی از قبیل کیف و کفش، چرم خودرو  و… به کشورهای آسیای میانه و افغانستان صادر می‌شود که البته عمده صادرات چرم گوسفندی کشور، تنها از شهرک چرمشهر ورامین صورت می‌پذیرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ورامین افزود: در شهرک چرمشهر بیش از 100واحد چرمسازی و مصنوعات چرمی مستقر بوده که واحدهای فعال این شهرک نسبت به تولید انواع چرم سبک و سنگین  مبادرت کرده و تولیدات بیشتر به کشورهای ایتالیا، هند، چین، ترکیه و پاکستان صادر می‌شود.


تعداد بازدید :  254