شماره ۴۴۱ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر
صفحه را ببند
علل بوی بد دهان از نگاه طب سنتی

|  دکترحسن اکبری  |   محقق طب سنتی|
 
بوی بد دهان به‌عنوان علایمی برای ماندگاری سینوزیت است. وجود بوی بد دهان در اکثر مواقع ناشی از عوامل بیماری‌زاست که باید شناسایی و درمان شود.
بوی بد دهان به تنهایی یک بیماری نیست بلکه علامت بیماری‌های مختلف است. در مبتلایان به سینوزیت مزمن، بسته شدن راه‌های تخلیه سینوس‌ها، موجب تورم و بوی بد دهان می‌شود.
تجویز آنتی‌هیستامین برای کاهش تورم موجب درمان ریشه‌ای سینوزیت نمی‌شود. علاوه‌بر تجویز داروهای ضدالتهابی در مواقع بروز سینوزیت، شست‌وشوی پشت حلق از طریق آب و نمک طبیعی فعالیت میکروب‌ها را متوقف و به درمان بوی بد دهان کمک می‌کند.
طب سنتی بر درمان ریشه‌ای بیماری‌ها تأکید دارد. بوی بد دهان به دلیل عفونت و در شرایط رطوبت ایجاد می‌شود. بنابراین افرادی که دچار بوی بد دهان هستند، باید غذاهایی با مزاج گرم و خشک مصرف کنند تا زمینه رشد میکروب‌ها از بین برود.
از عوامل دیگر ایجاد بوی بد دهان می‌توان به عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، عفونت لثه‌ها، اختلالات متابولیک، خشکی دهان، مشکلات معده، دخانیات و عفونت حلق اشاره کرد.
درمان بیماری‌های دندان و حفظ سلامتی دهان برای از بین بردن بوی بد دهان ضروری است. مصرف صحیح تغذیه طبق مزاج فرد از مهم‌ترین عوامل درمانی است. همچنین مصرف دمنوش‌های بابونه، آویشن، نعنا و پونه به‌عنوان کاهش رطوبت بدن و گسترش میکروب‌ها عمل می‌کند.
جلوگیری از خشک‌شدن دهان، مسواک زدن مکرر بعد از هر وعده غذایی، استفاده از عصاره چوب درخت اراک در خمیردندان برای تقویت لثه‌ها و مسواک‌زدن با نمک طبیعی از موارد مهم جلوگیری از ایجاد بوی بد دهان است.


تعداد بازدید :  266