شماره ۱۵۴۹ | ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۷ آبان
صفحه را ببند
تغییرات در سبک زندگی برای درمان آکنه

در کنار درمان‌های خانگی، تغییرات خاصی در سبک زندگی می‌تواند تأثیر مهمی در حفظ سلامت بدن، کاهش چربی پوست و آکنه‌های ناشی از آن داشته باشد.
این تغییرات که به بهبود آکنه‌های پوستی منجر می‌شود، عبارتند از:  
لمس‌نکردن آکنه‌ها: دست‌زدن به آکنه‌ها می‌تواند بسیار وسوسه‌انگیز باشد اما تماس با زخم‌های آکنه‌ها پوست را تحریک می‌کند و ممکن است باعث تشدید وضع آکنه و سرایت آن به دیگر نقاط پوست شود. لمس‌کردن، مالیدن، فشردن و ترکاندن آکنه‌ها نیز می‌تواند باکتری‌های بیشتری را به زخم‌های آکنه‌ها وارد کند و باعث عفونت‌های بیشتری شود. می‌توانید در مورد آکنه‌ها و زخم‌های بزرگ و عمیق آن با پزشک مشورت کنید تا بهترین و امن‌ترین روش زدودن آن را بیابید.
 انتخاب پاک‌کننده‌های مناسب: بسیاری از صابون‌های معمولی اسیدیته یا PH بیش از حد بالایی داشته و می‌توانند پوست را تحریک کرده و آکنه‌ها را تشدید کنند. انتخاب شوینده‌ها و پاک‌کننده‌هایی با PH نزدیک به PH طبیعی پوست که حدود ۵.۵ است، می‌تواند به بهبود زخم‌های ناشی از آکنه‌ها و جلوگیری از ایجاد آکنه‌ها کمک کند.
 استفاده از محصولات مراقبت از پوست فاقد چربی:   محصولات بر پایه روغن و چربی می‌تواند منافذ پوستی را مسدود کرده و ایجاد آکنه‌ها را افزایش دهد. از محصولات مراقبت از پوست و مواد آرایشی با برچسب «فاقد چربی» (oil-free) یا «ضدجوش» (non – comedogenic) که شامل مواد تشکیل‌دهنده‌ای است که به منافذ پوست اجازه تنفس می‌دهد، استفاده کنید.
 مصرف کافی آب: مصرف کافی آب از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه باعث تسهیل بهبود زخم‌های آکنه‌ها و کاهش خطر کلی شیوع آنها می‌شود. هنگامی که پوست خشک و کم‌آب می‌شود، راحت‌تر تحریک شده و آسیب می‌بیند و باعث ایجاد جوش می‌شود. مصرف کافی آب همچنین منجر به تولید مناسب سلول‌های جدید پوستی در ترمیم زخم‌های آکنه‌ها می‌شود. بسیاری از کارشناسان بهداشت مصرف بین 6 تا 8 لیوان مایعات در روز را توصیه می‌کنند اما هیچ استانداردی برای مصرف روزانه مایعات توصیه نمی‌شود، زیرا نیاز هر فرد به آب بسته به سن، میزان فعالیت او، درجه حرارت و بیماری‌های او متفاوت است.
 کاهش استرس: آکادمی امراض پوستی ایالات متحده، استرس را به‌عنوان یکی از علل احتمالی ایجاد آکنه عنوان کرده است. استرس موجب افزایش سطح هورمون آندروژن می‌شود. آندروژن فولیکول‌های مو و غدد چربی را در منافذ پوست تحریک کرده و خطر ابتلا به آکنه‌ها را افزایش می‌دهد. برای مدیریت استرس می‌توان نکاتی همچون صحبت‌کردن با خانواده، دوستان، پزشک یا سایر افراد حامی، خواب کافی، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل و اجتناب از نخوردن وعده‌های غذایی، ورزش منظم، محدودکردن مصرف کافیین و الکل، تمرین تنفس عمیق، یوگا، مراقبه و ذهن آگاهی را رعایت کرد.
درمان‌های پزشکی برای آکنه
بسیاری از گزینه‌های درمان پزشکی برای آکنه وجود دارد که بیشتر آنها موثرند، هرچند می‌توانند برخی عوارض جانبی را ایجاد کرده و برای همه مناسب نباشند. درصورتی که درمان‌های خانگی در بهبود آکنه‌ها موثر واقع نشد، افراد می‌توانند در مورد استفاده از داروها و کرم‌های درمانی مناسب برای خود با پزشک متخصص مشورت کنند. داروهای تجویزی برای آکنه‌های خفیف تا متوسط می‌تواند شامل مواد تشکیل‌دهنده‌ای ازجمله سالیسیلیک اسید، هیدروژن پراکسید و آلفاهیدروکسی اسید باشد. داروهای تجویزی برای آکنه‌های شدیدتر نیز عموما ژل‌ها و کرم‌های ترتینوئین، ژل‌ها و کرم‌های کلیندامایسین، آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی، ایزوترتینوین خوراکی و داروهای ضد بارداری است. درصورتی که آکنه‌های فرد دردناک، عفونی و در عمق پوست بوده، به درمان‌های خانگی پاسخ نداده، ناحیه بزرگی از پوست را پوشش داده و باعث ایجاد حس ناراحتی فرد می‌شود، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
منبع: ایسنا


تعداد بازدید :  184