عضو کمیته علمی نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران گفت: براساس آخرین یافتههای پژوهشی حدود 30درصد جمعیت کشور به بیماری کبد چرب غیرالکلی مبتلا هستند که این آمار نگرانکننده است.
دکتر آزیتا حکمتدوست در آستانه برپایی «نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران» که 9 تا 12 آذرماه امسال در پژوهشگاه نیروی تهران برپا میشود با اعلام این خبر گفت: این در حالیست که 10 سال پیش آمار مبتلایان به بیماری کبد چرب در کشور زیر
10 درصد بوده است.
وی افزود: تاخیر در درمان بیماری کبد چرب، نخست سبب اختلال در عملکرد کبد و بالارفتن آنزیمهای کبدی شده، سپس رفتهرفته سیروز و بدخیمیهای کبدی را به همراه دارد.
عضو کمیته علمی نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران با اشاره به اینکه تغییر سبک زندگی از قبیل کمتحرکی، گرایش به مصرف غذاهای آماده، چرب و شیرین از عمده علل ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی است، خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت این موضوع در نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران میزگردی به این موضوع اختصاص یافته تا متخصصان تغذیه به همراه پزشکان متخصص گوارش و کبد و دیگر تخصصهای مرتبط در زمینه بررسی عوامل شیوع، درمان و پیشگیری از این بیماری به بحث و تبادلنظر بپردازند.
وی گفت: تغییر سبک زندگی مربوط به روند صنعتی شدن جامعه ایران نیز هست تا جایی که آمار مبتلایان به بیماری کبد چرب غیرالکلی در کشور هماینک همپای کشورهای غربی است.
دکتر حکمتدوست ادامه داد: به غیر از کمتحرکی به دلیل زندگی ماشینی، تغذیه غلط از مهمترین دلایل ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی است که با اصلاح تغذیه و رویآوردن به فعالیتهای بدنی به راحتی میتوان از ابتلا به این بیماری پیشگیری و در صورت ابتلا آن را درمان کرد. وی اظهار داشت: با وجود هشدار متخصصان تغذیه مبنیبر کاهش میزان مصرف غذاهای چرب و شیرین، متاسفانه شاهدیم نهتنها فستفودیها که شیرینیفروشیها نیز همچنان شلوغ است. این در حالیست که شیرینیفروشیها به جای شکر بیشتر از شربت ذرت که دارای نوعی قند است که فرد را در معرض خطر ابتلا به سندروم متابولیک و بیماری کبد چرب قرار میدهد، استفاده میکنند.
عضو کمیته علمی نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران تصریح کرد: ابتلا به بیماری کبد چرب به غیر از موارد فوق خطر بیماریهای قلبی - عروقی از قبیل تصلب شرایین(گرفتگی عروق قلبی) و نارسایی قلب و عروق را به همراه دارد. گفتنی است، نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران با حضور چهرههای شاخص تغذیه از آمریکا و اروپا 9 تا 12 آذرماه امسال در پژوهشگاه نیروی تهران برگزار میشود. هدف از برپایی این کنگره، تبادل اطلاعات و دانش تخصصی حوزههای مختلف تغذیه و بررسی چالشهای موجود این حوزه به منظور دستیابی به راهکارهای عملی است.
علاقهمندان به کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به پایگاه اینترنتی www.irannutrition.2014.ir مراجعه کنند.