شماره ۱۵۰۲ | ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۷ شهريور
صفحه را ببند
با امضای تفاهمنامه همکاری میان هلال‌احمر و ستاد کل نیرهای مسلح
سالانه 500 تا 600‌هزار سرباز وظیفه آموزش امداد و کمک‌های اولیه می‌بینند

رئیس جمعیت هلال‌احمر در نشست امضای تفاهمنامه همکاری میان این جمعیت و ستاد کل نیروهای مسلح با هدف اجرای طرح مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، از ارایه آموزش امداد و کمک‌های اولیه به سالانه 500 تا 600‌هزار مشمول خدمت سربازی خبر داد.
 تفاهمنامه همکاری مشترک میان هلال‌احمر و ستاد کل نیروهای مسلح با حضور دکتر پیوندی رئیس جمعیت هلال‌احمر، سرتیپ پاسدار سیدمهدی فرحی فرمانده قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح، سردار موسی‌کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت و مدیران حوزه آموزش در دو مجموعه هلال‌احمر و ستاد کل برگزار شد.
دکتر علی‌اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال‌احمر در این نشست ضمن تسلیت فرارسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای آن حضرت، یکی از وظایف مهم و خطیر جمعیت هلال‌احمر را مطابق اساسنامه و سند برنامه ششم توسعه، گسترش آموزش‌های همگانی در جامعه عنوان کرد که برعهده این جمعیت قرار گرفته است.
دکتر پیوندی با بیان این‌که کشور ایران با وجود اقلیم زیبا، همواره آبستن حوادث فراوانی بوده و در آینده نیز ممکن است باشد، افزود: یکی از راه‌های پیشنهادی فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر، ارایه آموزش‌های همگانی و پیشگیری از وقوع حوادث است که در کشورهای حادثه‌خیز همچون ایران این رویکرد می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد.
رئیس جمعیت هلال‌احمر خاطرنشان کرد: ارایه آموزش‌های امداد و کمک‌های اولیه به مردم، وظیفه جمعیت هلال‌احمر است، اما هلال‌احمر به تنهایی و بدون کمک سایر ارگان‌ها نمی‌تواند این رسالت مهم را محقق کند، بنابراین در گام نخست، این جمعیت با ستاد کل نیروهای مسلح برای آموزش سالانه حدود 400 تا 600‌هزار مشمول خدمت سربازی که وارد سیستم نظام وظیفه یا فرآیند معافیت از خدمت می‌شوند، تفاهمنامه همکاری امضا می‌کند.
دکتر پیوندی افزود: سربازان وظیفه براساس این تفاهمنامه، دوره‌های 40 تا 50 ساعته امداد و کمک‌های اولیه را در دوره بدو خدمت خود می‌گذارنند تا بتوانند در طول دوره خدمت و پس از آن در صورت نیاز به خود، خانواده و جامعه خدمت و امدادرسانی داشته باشند.
وی با اشاره به این‌که جمعیت هلال‌احمر درحال حاضر در دانشگاه‌ها و مدارس کشور، طرح دادرس را اجرا می‌کند، تاکید کرد: اگر بتوانیم این آموزش‌ها را در جامعه به درستی گسترش دهیم، مردم جامعه در بحث پیشگیری از حوادث توانمند شده، بنابراین خسارات ناشی از حوادث بشدت کاهش پیدا می‌کند.
رئیس جمعیت هلال‌احمر، رسالت این جمعیت را گستراندن آموزش‌های امدادی در سطح شهر‌ها و روستاها و در میان تمامی مردم اعم از کودکان، نوجوانان، جوانان و .... عنوان و تاکید کرد:   تمامی مردم جامعه، در بحث آموزش‌های همگانی، جامعه هدف ما هستند، چراکه در سال‌های گذشته موضوع ارایه آموزش‌های امداد و کمک‌های اولیه در جامعه جدی گرفته نشده و تنها کمتر از 10‌درصد مردم برای رویارویی با حوادث آمادگی دارند که این میزان در مقابل میزان خطرپذیری کشور، ناچیز بوده و می‌طلبد با نگاه جدی‌تر و تعامل و همکاری نزدیک‌تر تمامی ارگان‌های مسئول، مردم عزیزمان را در هر نقطه‌ای که هستند مصون و محفوظ نگه داشته و برای مقابله با انواع حوادث، آماده و توانمند سازیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این تفاهمنامه الگو و نمونه خوبی از عملکرد هلال‌احمر برای ارایه به سایر ارگان‌ها باشد و درنهایت بتوانیم تمام جامعه را با این آموزش‌ها آشنا کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر کاظم شریفی؛ معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال‌احمر با اشاره به این‌که جمعیت هلال‌احمر از دیرباز در عرصه ارایه آموزش‌های همگانی تحت عنوان آموزش عمومی امداد و کمک‌های اولیه پیشتاز بوده است، گفت: طی  چند‌ سال گذشته این آموزش‌ها  تحت عنوان آموزش‌های آمادگی در مخاطرات ارایه شده است که مفهوم آن قدری متفاوت است.
وی با بیان این‌که سالانه بیش از 500‌هزار نفر از هموطنان از آموزش کمک‌های اولیه بهره می‌برند، عنوان کرد: اجرای طرح دادرس (دانش‌آموز آماده در مخاطرات) از ‌سال 91 در زمینه ارایه آموزش‌های امدادی به دانش‌آموزان در نظر گرفته شد که در این زمینه 300‌هزار نفر به صورت سالانه از این خدمات بهره‌مند شده‌اند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر این‌که از دو سال گذشته آموزش پیشگیری از مخاطرات به مرحله اجرا درآمده است، بیان کرد: براساس این آموزش‌ها، در تلاشیم خانواده‌ها را برای مقابله با مخاطرات آماده کنیم که در این زمینه  به بیش از 270‌هزار نفر آموزش‌های غیرحضوری ارایه شده است و 500‌هزار خانوار نیز از آموزش‌های لازم برخوردار شده‌اند.
وی به مصوبه هیأت دولت در زمینه تکلیف هلال‌احمر در زمینه آموزش مقابله با حوادث و سوانح  اشاره کرد و یادآور شد:   جمعیت هلال‌احمر مکلف به تدوین طرح جامع و تدوین نقش دستگاه‌هاست و این تفاهمنامه مقدمه‌ای برای ارایه آموزش‌های فراگیر است که مهمترین گروه مدنظر ما سربازان وظیفه هستند.
امضای تفاهمنامه همکاری با هلال احمر؛ نقطه عطف شکوفایی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح است
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح در نشست امضای تفاهمنامه همکاری با جمعیت هلال احمر به منظور ارایه آموزش‌های امداد و نجات به سربازان وظیفه تاکید کرد: این تفاهمنامه، نقطه عطفی در شکوفایی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح به شمار می‌رود و فرصتی طلایی است که باید از آن بهره کافی برد.
سرتیپ پاسدار سید مهدی فرحی، فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح در نشست امضای تفاهمنامه همکاری میان هلال احمر و این ستاد کل، با بیان اینکه این تفاهمنامه نقطه عطفی در شکوفایی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح به شمار می‌رود، تاکید کرد: سربازان وظیفه طی 2 ماه دوره بدو خدمت خود و برای بالابردن بهره‌وری آموزش‌های عمومی خود ملزم به گذراندن دوره‌های آموزشی امداد و کمک‌های اولیه خواهند بود که این آموزش‌ها در صورت وقوع حوادث هم برای سربازان و خانواده‌های آنها و هم برای جامعه بسیار مفید خواهد بود.
وی با بیان اینکه سالانه در 50 پادگان کشور 400 هزار سرباز وظیفه وارد می‌شوند، افزود: حدود 40 تا 50 درصد از سربازان وظیفه در حال حاضر دارای تحصیلات دانشگاهی هستند که این جامعه فرهیخته از تمام اقوام، ادیان، زبان‌ها و اقشار بوده و برای جامعه یک فرصت طلایی و ثروتی عظیم به شمار می‌روند که در صورت بهره‌مندی صحیح از این ثروت و فرصت، جامعه نیز سود برده و توانمندتر می‌شود.
فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: در دوره دو ماهه بدو خدمت، آموزش‌های امداد و نجات به سربازان ارایه می‌شود که طی 2 سال خدمت مقدس سربازی و پس از آن اگر حادثه‌ای در کشور رخ دهد این آموزش‌ها مفید و کاربردی خواهد بود، در واقع سالانه حدود 400 هزار خانوار در کشور دارای یک فرد امدادگر
خواهند شد.
سردار فرحی با ابراز امیدواری از عملیاتی شدن هرچه سریع‌تر این تفاهمنامه، اظهار کرد: 50 ساعت برای آموزش هر سرباز در نظر گرفته شده که روند اجرای این آموزش‌ها طی یک دوره یک ساله پایش شده و نهادینه می‌شود.
سردار موسی کمالی، رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح نیز در مراسم انعقاد تفاهمنامه ستادکل نیروهای مسلح با جمعیت هلال‌احمر اظهار کرد: در ایران خدمت سربازی مدل نظام وظیفه است و در واقع سربازی ظرفیت بالایی به‌شمار می‌رود که متاسفانه برخی بخش‌ها از آن استفاده نکرده‌اند.
وی به خلأ آموزش‌های امدادی به نیروهای وظیفه اشاره کرد و گفت: حدود 12 تا 14 میلیون نفر در 30 سال گذشته وارد خدمت سربازی شده که با تعداد افرادی که معافی دریافت کرده‌اند حدود 25 میلیون نفر می‌شوند و سالانه نیز 400 هزار نفر در شمول قانون خدمت وظیفه عمومی قرار می‌گیرند و ارایه آموزش‌های امدادی به سربازان وظیفه مسأله‌ای حایز اهمیت است.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: در سیستم نظام وظیفه همه جوانان ذکور باید آموزش‌هایی از جمله شناخت با اسلحه را فراگیرند و در زمان جنگ یا بحران از این امکانات برای کمک به جامعه استفاده کنند.
سردار کمالی عنوان کرد: سربازی سبب ایجاد مهارت‌هایی در افراد همچون توانایی زندگی در شرایط سخت، استقلال از خانواده و دوری از آنها و ... می‌شود و در میان ارایه این مهارت‌ها، مهارت‌های امداد و نجات وجود نداشت در حالی که این مسأله ضرورت دارد.
وی ضمن ابراز خرسندی از انعقاد این تفاهمنامه گفت: سالانه 400 هزار نیروی وظیفه می‌توانند از این مهارت‌های امدادی بهره‌مند شوند که اگر تعداد افراد دارای معافیت را نیز در نظر بگیریم جامعه هدف حدود550 تا 600 هزار نفر خواهد شد. سردار کمالی ادامه داد: طبق ماده 39 خدمت وظیفه عمومی افرادی به خدمت اعزام می‌شوند که از نظر جسمی واجد شرایط باشند که در گذشته حدود 120 هزار نفر در سال معافیت پزشکی دریافت می‌کردند که در حال حاضر این آمار به 50 تا 60 هزار نفر رسیده است.

دیدگاه‌های دیگران

ش
شهروند |
مخالف 0 - 0 موافق
درود قرارداد وب و مثبتی است انشالله درست اجرا شود.

تعداد بازدید :  270