شماره ۴۳۵ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۳ آذر
صفحه را ببند
B12 و غذاهایی که سلامتی را تضمین می‌ کند

ویتامین B12 یک ویتامین حیاتی برای تولید  DNA، گلبول‌های قرمز، پروتیین‌ها، هورمون‌ها و چربی است و سلامت اعصاب به آن وابسته است.  
به گزارش ساینس، ویتامین B12 بخشی از مجموعه ویتامین B است. این گروه از ویتامین‌ها شامل تیامین، نیاسین، ویتامین  B6، فولات و ویتامین B12 هستند.  
یکی از مهم‌ترین وظایف ویتامین B در بدن، کمک به سلول‌های بدن برای تولید انرژی است.  
کمبود ویتامین B12 یک مشکل شایع در اکثر کشورهاست و در گیاهخواران و زنان باردار بیشتر دیده می‌شود. افراد معمولا کمبود ویتامین B12 را در رژیم غذایی خود احساس نمی‌کنند، زیرا کبد قادر به ذخیره این ویتامین تا 5‌سال است.
مهم‌ترین عوارض کمبود ویتامین B12 عبارتند از:  
*کم‌شدن اشتها
*از دست دادن وزن
*احساس خستگی و ضعف
*افسردگی
*اختلال حافظه و تفکر
*احساس بی‌حسی و سوزن‌سوزن شدن دست و پا
*از دست دادن تعادل
*زخم دهان و زبان
*یبوست و مشکلات گوارشی
*زردشدن پوست
*کم‌خونی
درمان کمبود ویتامین B12
مهم‌ترین راهکار برای دریافت ویتامین B12 کافی، استفاده از مواد غذایی طبیعی است. انواع سبزیجات، میوه تازه و خشک، تخم‌مرغ، غلات، جگر، نان سبوس‌دار، نخودفرنگی، انواع ماهی، گوشت‌بره، گوشت‌گوساله، شیر و ماست منبع غنی این ویتامین محسوب می‌شوند ولی چنانچه به دلایلی استفاده از این مواد غذایی مقدور نباشد، مکمل‌های ویتامین B12 تحت‌نظر پزشک نیز اثربخش است. این مکمل‌ها به سرعت باعث بهبود خلق‌وخو و تمرکز و افزایش سیستم ایمنی می‌شوند.  
برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامین B12 باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه، ریه و رحم می‌شود. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که این ویتامین نقش محافظتی در برابر دود سمی تنباکو دارد.  
ویتامین B12 در درمان اختلال خواب، بیماری‌های التهابی، انواع آلرژی، ام‌اس، آسم و برخی بیماری‌های پوستی موثر است.  
مکمل‌های ویتامین B12 برای جلوگیری از دیابت، پوکی‌استخوان، بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته مغزی به کرات سفارش شده است.  
ویتامین B12 برای درمان اختلالات خواب موثر است و از بروز اختلالات روانی و آلزایمر جلوگیری می‌کند.  

 


تعداد بازدید :  194