پیشنهاد امروز ما اسمش رشته خوشکار است؛ در تعریفش هم باید گفت: شیرینی سنتی گیلانی. بله، رشته خوشکار یکی از شیرینیهای خوشمزه، خوشطعم و البته پرطرفدار مردم گیلان است. این شیرینی یک دسر همیشگی در میان سفرههای افطار گیلانیهاست. از قدیم این شیرینی سنتی در روستاهای گیلان به صورت خانگی تهیه میشده است. محتویات اصلی آن آرد برنج، شکر، مغز گردو و ادویهجات معطر نظیر هل و دارچین است.
مواد لازم:
آرد گندم: 2 پیمانه
آب: 4 پیمانه
پودر مغز گردو: 100 گرم
پودر شکر: 5/1 پیمانه
پودر دارچین: یک قاشق مرباخوری
پودر هل: 2/1 قاشق چایخوری
پودر پسته و نارگیل: به میزان دلخواه
دستور تهیه رشتهخوشکار
آرد را در ظرف نسبتا بزرگی ریخته، آب را به آن اضافه کرده و با همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست شود.
مایه حاصل را دو، سه ساعت استراحت دهید و سپس آب اضافی که روی آن جمع شده را به آرامی خالی کنید.
یک ماهیتابه تفلون را روی حرارت متوسط قرار داده و با یک برس آن را با کمی روغن چرب کنید. مایه را در شانه خوشکار یا قیف مخصوص یا قوطی سس ریخته و آن را به صورت خطوط باریک عمودی و افقی و دورانی (بهصورتی که در شکل نشان داده شده) کف ماهیتابه بریزید. در صورت استفاده از شانه خوشکار، انگشتان خود را روی سوراخهای آن قرار داده، آن را روی ماهیتابه گرفته و به یکباره انگشتان را بردارید و در همین حال با حرکت دست خود، رشتههای باریک را ایجاد کنید. بعد از سه دقیقه که رشته پخت (رشته نباید سرخ شود و در حد پخته شدن کافی است)، آن را از ماهیتابه خارج کنید (برای این منظور میتوانید از یک انبر استفاده کنید) و روی یک پارچه تمیز قرار دهید. بلافاصله چهار گوش آن را به داخل تا کنید و یک قسمت را روی قسمت دیگر قرار دهید. از مواد میانی، روی یک سمت آن قرار دهید و سمت دیگر را روی آن تا کنید و با دست اطراف آن را بچسبانید. در یک ماهیتابه تفلون کمی روغن ریخته و حرارت را ملایم کنید، سپس شیرینیها را در آن قرار داده و اجازه دهید دو طرف آن سرخ شود. پس از اینکه شیرینی طلایی شد، آن را از روغن خارج کنید، به مدت چند ثانیه در شربت قرار دهید و سپس در ظرف مخصوص بچینید.
نوشجان.