شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته میشود، غذایی پرطرفدار از خانواده آشهاست. یک آش پرکالری که بر سر سفره اغلب مشهديها به ويژه در میهمانيها ديده ميشود. البته این غذا با توجه به مواد اصلی که دارد یعنی گوشت، حبوبات و ادویه؛ در کنار طعم بسیار خوشمزه خود از نظر ارزش غذایی نیز جزو غذاهای مقوی محسوب میشود. پیشنهاد امروز سفره رنگی آش شله است. نوش جان.
مواد اولیه:
گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان، يك كيلوگرم
چربي گوسفند(دنبه) چرخشده، 500گرم
پياز چرخشده و بلغور گندم و برنج گرده يا نيمه، 300 گرم
لوبيا سفيد و لوبيا چيتي و ماش و نخود، 200 گرم
پودر جوز هندي، سه قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل، پودر هل، يك قاشق غذاخوري
فلفل سياه، يك قاشق چايخوري
روغن مايع، 10 قاشق غذاخوري
نمك به ميزان لازم
طرز تهیه آش شله مشهدی
ابتدا حبوبات را يك روز قبل خيس كرده و بعد آبپز ميكنيم. پس از نرمشدن مواد آنها را مانند برنج آبكش ميكنيم. چربي گوسفند و پياز چرخشده را داخل ظرفي ميريزيم. گوشتها را با آنها ميجوشانيم تا كاملا پخته شود. سپس استخوانهاي گردن را از گوشت جدا ميكنيم. حبوبات را داخل ظرف گوشت ريخته و مرتب هم ميزنيم تا زماني كه كاملا از هم باز شود و حالت خامي خود را از دست بدهد. ادويهها، نمك، بلغور و برنج را با هم مخلوط و به مواد اضافه ميكنيم و مجددا به مدت سه ساعت ميگذاريم بجوشد. بعد از اينكه كاملا مواد پخت، روغن را افزوده و آن را به مدت يكساعت مانند برنج با دماي بسيار پايين به حالت دم ميگذاريم.