شماره ۱۳۹۱ | ۱۳۹۷ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
صفحه را ببند
برگزاری کارگاه آموزشی ارتقای آگاهی و الگوی زیست‌محیطی در هلال
دومین نشست منطقه‌ای توانمندسازی ۱۰۰۰ گروه جوانان هلال برگزار شد

شهروند| مرحله آزمایشی مدل ارتقای آگاهی زیست محیطی با حضور نماینده فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ در سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر برگزار شد. دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جوانان هلال‌احمر در مراسم افتتاحیه این کارگاه با اشاره به تغییرات اقلیمی، توسعه مشارکت جوانان در برنامه‌های بشردوستانه زیست‌محیطی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: جوانان به‌عنوان بازوان توانمند هلال‌احمر در انجام فعالیت‌های بشردوستانه نقش مهمی در توسعه فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست دارند. معاون جوانان و دانشجویی سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر نیز در این مراسم با اشاره به‌ الزامات قانونی و اسناد حمایتی بنیادین در حفاظت از محیط‌زیست گفت: در سند چشم‌انداز ۲۰ساله جمهوری اسلامی ایران، اصل ۵۰ قانون اساسی، استراتژی ۲۰۲۰ فدراسیون بین‌المللی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر، استراتژی(YES)، توافقنامه‌ها و سند یادداشت تفاهم همکاری سه‌جانبه (سازمان حفاظت از محیط‌زیست و جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر، پیش‌نویس برنامه راهبردی جمعیت هلال‌احمر و برنامه راهبردی سازمان جوانان هلال‌احمر بر مشارکت جوانان در عرصه‌های مختلف ازجمله حفاظت از محیط‌زیست تاکید کرده‌اند. علی گنج کریمی افزود: اعضای سازمان جوانان در رده‌ها و گروه‌های سنی مختلف در قالب کانون‌های دانشجویی، جوانان، دانش‌آموزی، غنچه‌های هلال و روستایی در جهت اجرایی‌شدن اهداف و برنامه‌های سازمان جوانان فعالیت می‌کنند.
 وی با اشاره به حضور ۲۰‌هزار جوان عضو سازمان جوانان در هجدهمین دوره طرح ملی ایمنی و سلامت مسافران نوروزی خاطرنشان کرد: در این طرح، زمینه و امکان تعامل جوانان با اقشار مختلف مردم فراهم شد و می‌توان به‌عنوان یک تجربه موفق در سایر برنامه‌ها همچون حفاظت از محیط‌زیست نیز از آن بهره برد. معاون سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر ایران نسبت به برنامه‌ریزی فعالیت‌های بشردوستانه در مناسبت‌ها و رویدادهای ویژه زیست‌محیطی مانند روز هوای پاک (۲۹دی)، زمین پاک (۲اردیبهشت)، روز جهانی محیط زیست (۱۵خرداد) روز جهانی بیابان‌زدایی (۲۷خرداد) و هفته منابع طبیعی تاکید کرد. گنج‌کریمی توجه به موضوعات اثرگذار در برنامه‌ریزی‌ها مانند مناطق در معرض سیل و ریزگردها، بوته‌کاری در نقاط اصلی و منشأ پدیده ریزگردها و مراجعه به گروه‌های اثرگذار همچون قهرمانان ورزشی و نخبگان فرهنگی و هنری را در ترویج فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست موثر دانست.
برگزاری دومین نشست
 توانمندسازی‌ هزار گروه جوانان هلال
در ادامه برنامه‌های سازمان جوانان،  دومین نشست منطقه‌ای توانمندسازی و حمایت از‌ هزار گروه جوانان عضو داوطلب جمعیت هلال‌احمر در زمینه آموزش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، صبح روزگذشته در پردیس فنی و حرفه‌ای شهید عباسپور تهران آغاز به کار کرد. این کارگاه در راستای تفاهمنامه سه‌جانبه جمعیت هلال‌احمر، وزارت کشور و ستاد مبارزه با موادمخدر با حضور کارشناسان مسئول امور جوانان و سرگروه‌های طرح ملی پیمان (پیشگیری موثر از اعتیاد برای نشاط جامعه) استان‌های تهران، قم، البرز، همدان و سمنان به میزبانی سازمان جوانان هلال‌احمر از چهارم تا ششم اردیبهشت‌ماه ۹۷ درحال برگزاری است.
هدف طرح ملی پیمان
 تأثیرگذاری روی همسالان است
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر ایران در این مراسم با اشاره به زلزله ‌سال گذشته در غرب کشور گفت: تمامی فعالیت‌های بشردوستی هلال‌احمر در کمک به مردم زلزله‌زده استان کرمانشاه، عینیت یافت. مسعود حبیبی افزود: جوانان عضو هلال‌احمر بدون درنظر گرفتن دین، مذهب، قوم و نژاد، با جان و دل به مصدومان کمک کردند. وی با تاکید بر فرمایش مقام معظم رهبری در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: سازمان جوانان هلال‌احمر از ‌سال گذشته پیرو تاکیدات ایشان، طرح ملی پیمان (پیشگیری موثر از آسیب‌های اجتماعی در جهت نشاط جامعه) را در دستورکار خود قرار داد که یکی از ارزشمندترین کارهاست. رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر ایران با بیان این‌که انسان معتاد غیر از نیاز جسمی خود، دغدغه و توان فکری ندارد، نقش همسالان را در تربیت فرد موثر دانست و تاکید کرد: در طرح ملی پیمان، بیشترین تأثیر بر دوره همسالی است. دکتر حبیبی ادامه داد: ‌سال گذشته در قالب طرح ملی پیمان، هزارگروه تشکیل شد و ۵۲‌هزار نفر نیز آموزش دیدند.
بیشتر آسیب‌دیدگان اجتماعی
شنیده   نمی‌شوند
رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی نیز در این مراسم گفت: بسیاری از افراد آسیب‌دیده اجتماعی کسانی هستند که شنیده نمی‌شوند. دکتر علیرضا بهرامی، ناامیدی را گناه مشترک ادیان آسمانی دانست و افزود: فضای رقابتی که برای اثبات بدبختی ایجاد می‌شود، امید را از انسان سلب می‌کند. وی با بیان این‌که انسان‌ها تحت‌شرایط سختی قرار می‌گیرند، تاکید کرد: مشکلات زیاد هستند و ما هم تا زنده‌ایم موظف به حل مشکلات هستیم. رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی، تنهایی را دومین عامل ابتلا به آسیب‌های اجتماعی برشمرد و تصریح کرد: کسی که کمتر از پنج نفر دوست صمیمی داشته باشد، در معرض خطر قرار دارد. دکتر بهرامی یکی از راه‌های رهایی از تنهایی را شنیده‌شدن دانست و اظهارکرد: نشاط، امید می‌آورد و امید هم روابط خوب را به همراه دارد.
نگاه سازمان جوانان، جوان‌باوری است
مشاور آموزش و پژوهش رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر ایران به‌عنوان دیگر سخنران دومین نشست منطقه‌ای توانمندسازی و حمایت از هزار گروه جوانان عضو داوطلب این جمعیت گفت: نگاه داوطلبانه جوانان، بستر مناسبی را برای فعالیت در هلال‌احمر ایجاد می‌کند. کبری محمدی با بیان این‌که آسیب‌های اجتماعی یکی از دغدغه‌های اصلی مسئولان کشور است، افزود: سازمان جوانان با یک‌میلیون عضو، ظرفیت انجام کارهای بزرگ را دارد. وی با اشاره به تشکیل مجامع در سازمان جوانان هلال‌احمر گفت: مجامع با نگاه اعتماد به جوانان از پایین به بالا تشکیل می‌شوند و اعضا، نمایندگان خود را انتخاب می‌کنند. مشاور رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر ایران ادامه داد: ۱۲برنامه خوب و تأثیرگذار این سازمان در حوزه جوانان و با محوریت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی توسط شورای اجتماعی کشور تصویب شد که در قالب تفاهمنامه‌های دو‌جانبه با وزارت کشور و سه‌جانبه با وزارت کشور و ستاد مبارزه با موادمخدر درحال اجرا هستند. محمدی خاطرنشان کرد: رویکرد طرح ملی پیمان، اجتماع‌محور بوده و تلاش شده است از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی و همچنین بکارگیری و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و داوطلبانه نسبت به اجرای پروژه‌های توانمندسازی محلی در مناطق حاشیه‌نشین و بحرانی اقدام شود. نعیمه الماسی، کارشناس اداره کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر کشور نیز طرح ملی پیمان را یکی از فعالیت‌های برتر سازمان جوانان هلال‌احمر دانست.
وی افزود: جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان یکی از دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با موادمخدر، نقش تأثیرگذار و فعالی در سال‌های اخیر برای پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی داشته است. وی خاطرنشان کرد: جمعیت هلال‌احمر دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی به‌خصوص در حوزه جوانان است. لازم به ذکر است نخستین نشست منطقه‌ای توانمندسازی و حمایت از هزار گروه جوانان عضو داوطلب جمعیت هلال‌احمر در ‌سال ۱۳۹۷ به میزبانی استان سیستان‌وبلوچستان و با حضور استان‌های هرمزگان و کرمان در زابل برگزار شد. در این نشست، کارگاه‌هایی با عناوین معرفی طرح ملی پیمان (تبیین و رویکردهای پیشگیری)، ارزیابی مشارکتی اجتماع، سازماندهی اجتماع و ایجاد ظرفیت برگزار می‌شود.


تعداد بازدید :  176