شماره ۱۳۸۴ | ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۹ فروردين
صفحه را ببند
روحانی در تماس تلفنی رئیس‌جمهوری ترکیه:
از تعمیق روابط ممتاز و رو به توسعه تهران – آنکارا خرسندیم

ایسنا|  رئیس‌جمهوری با تأکید بر این‌که ترکیه برای جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک کشور همسایه مسلمان و دوست از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است، از تعمیق روابط ممتاز و رو به توسعه تهران – آنکارا ابراز خرسندی کرد. حسن روحانی عصر سه‌شنبه در تماس تلفنی «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه با وی توسعه و تعمیق بیش از پیش روابط دو کشور در همه حوزه‌های مورد علاقه را خواست دو ملت برشمرد و تأکید کرد که تسریع در اجرای توافقات به این روابط رو به توسعه، شتاب خواهد داد.
رئیس‌جمهوری همچنین تداوم همفکری و رایزنی‌های ایران و ترکیه را برای پیشبرد اهداف صلح‌دوستانه مشترک در منطقه ضروری خواند و با اشاره به تحولات روزهای اخیر در سوریه اظهارداشت: دو کشور باید با تقویت همکاری‌های مشترک، اجازه ندهند تنش‌ها در این کشور افزایش یابد. روحانی با قدردانی از میزبانی شایسته آنکارا از اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه، گفت: مبارزه با تروریسم، پایان جنگ در سوریه و ایجاد امنیت در منطقه از اهداف مشترک سه کشور است و معتقدم این همکاری مشترک در موضوع سوریه و تداوم روند آستانه، شرایط مناسب‌تری را در تحولات میدانی در سوریه برای دستیابی به صلح ایجاد کرده که باید از آن پاسداری شود.
رئیس‌جمهوری با اشاره به این‌که «برخی از قدرت‌های بزرگ غربی فکر می‌کنند به هر نحوی که شده باید در مسأله سوریه مداخله کنند»، حمله موشکی اخیر آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه را تجاوزکارانه عنوان و تصریح کرد: این بدعتی بسیار زشت در روابط بین‌الملل است که چند کشور قدرتمند و زورگو هر موقع خواستند به کشوری حمله کنند. روحانی به برخورد دوگانه و گزینشی این قدرت‌ها با موضوع تسلیحات شیمیایی اشاره کرد و افزود: حملات شیمیایی چندین باره صدام به ایران اسلامی و سکوت این قدرت‌ها، برای ما به خوبی اثبات کرده که این کشورها نسبت به سلاح شیمیایی هیچ‌گونه حساسیتی ندارند. رئیس جمهوری، دولت و ملت ایران را از بزرگترین قربانیان تسلیحات شیمیایی خواند و تأکید کرد: همین موضوع باعث شده تا دولت و ملت ایران بشدت نسبت به بکارگیری این تسلیحات در جهان حساس باشند و بکارگیری این تسلیحات از سوی هر کشوری را شدیدا محکوم کنند.
روحانی با بیان این‌که «همه باید نسبت به مسائلی که به نوعی مداخله غیرقانونی در منطقه است، حساسیت نشان دهند»، گفت: وقتی هنوز چیزی اثبات نشده و بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی نتیجه تحقیقات و بررسی‌های خود را اعلام نکرده‌اند، نباید به کشور یا کشورهایی اجازه داده شود که دست به اقدام نظامی بزنند. رئیس‌جمهوری با اشاره به دخالت‌ها و اقدامات مشکل آفرین آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه تأکید کرد: اگر کشورهای حمله کننده، واقعا دنبال عاملان حمله شیمیایی بودند چرا اجازه ندادند بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی تحقیقات خود را انجام دهند.
روحانی اظهار کرد: تمام این تحولات اهمیت همکاری‌های مشترک ایران، ترکیه و روسیه را بازگو می‌کند. در شرایط فعلی کاهش تنش در سوریه و عدم مداخله کشورهای غربی به‌عنوان دو اصل می‌تواند برای ما مطرح باشد. سه کشور کار بسیار سنگین و بزرگی را آغاز کرده‌اند و ضروری است با کمک یکدیگر به سمت دستیابی به هدف نهایی که بازگرداندن آرامش به سوریه و منطقه است، گام برداشته شود.
رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه نیز در این تماس تلفنی، تأکید کرد که کشورش از گسترش و تعمیق بیش از پیش روابط تهران – آنکارا در همه عرصه‌ها استقبال می‌کند. وی ابراز امیدواری کرد که سفر وزیر اقتصاد کشورش به تهران و نهایی کردن یک سلسله توافقات، روند افزایش حجم مبادلات دو کشور را شتاب بخشد. رئیس‌جمهوری ترکیه در ادامه به وضع سوریه اشاره کرد و با تأکید بر این‌که همکاری با ایران و روسیه برای کاهش تنش در میدان و پیشبرد روند سیاسی در سوریه برای ما همانند همیشه در اولویت است، گفت: حفظ تمامیت ارضی سوریه و جست‌وجوی راهکارهای سیاسی برای پایان دادن به وضع موجود با تلاش‌های مشترک امکان‌پذیر است و تحولات اخیر نشان داد که سرعت بخشیدن به تلاش‌های مشترک ایران، روسیه و ترکیه چقدر دارای اهمیت است. اردوغان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با نکوهش هر گونه بکارگیری سلاح شیمیایی، اظهار داشت: باید بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی هرچه زودتر کار خود را آغاز و همه طرف‌ها به آنان در رسیدن به حقیقت کمک کنند. وی افزود: همان‌طور که در اجلاس سران در آنکارا تأکید کردیم ما اجازه نخواهیم داد محافل معلوم، سوریه را تجزیه و در امور آن مداخله کنند.


تعداد بازدید :  328