شماره ۴۲۷ | ۱۳۹۳ شنبه ۲۴ آبان
صفحه را ببند
کلیه‌های سالم با رژیم مدیترانه‌ای

پژوهش‌های محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در آمریکا نشان می‌دهد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای از بروز بیماری مزمن کلیه جلوگیری می‌کند و باعث سلامت کلیه‌ها می‌شود.
به‌گزارش هلث، با توجه به افزایش عوامل خطری مانند فشارخون و دیابت در سراسر جهان، به بیماری‌هایی که در ارتباط مستقیم با این عوامل وجود دارند، توجه بیشتری می‌شود.
یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مرتبط با فشارخون و دیابت، امراض مزمن کلیوی هستند. عملکرد کلیه‌ها با افزایش سن تضعیف می‌شود و فشارخون بالا و دیابت این فرآیند را تسریع می‌کنند.
تحقیقات نشان می‌دهد که ارتباط مطلوبی بین بیماری‌های قلبی و عروقی، آلزایمر، دیابت و سرطان با رژیم مدیترانه‌ای وجود دارد. در ادامه تحقیقات آمده است که این برنامه‌غذایی از بروز بیماری‌های مزمن کلیوی نیز جلوگیری می‌کند.
رژیم مدیترانه‌ای به‌طور معمول شامل چربی‌های اشباع‌نشده مانند روغن‌زیتون، آجیل و آووکادو، همراه با سبزیجاتی مانند کرفس، اسفناج و هویج است. این سبزیجات غنی از نیتریت و نیترات هستند و ترکیب این دو گروه غذایی باعث تشکیل اسیدهای چرب نیترو می‌شود. در رژیم غذایی مدیترانه‌ای جایی برای گوشت‌قرمز، غذاهای فرآوری شده و قندهای مصنوعی وجود ندارد.
نمک، نوشابه‌های گازدار، استفاده مداوم از قرص‌های مسکن، عدم‌تحرک و مصرف دخانیات مهم‌ترین عوامل بروز بیماری مزمن کلیه هستند. بیماری مزمن کلیه به کاهش تدریجی عملکرد کلیه در طول زمان گفته می‌شود.
نتایج این تحقیقات در شماره اخیر نشریه               American Society of Nephrology  منتشر شده است.


تعداد بازدید :  259