شماره ۱۳۲۹ | ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ بهمن
صفحه را ببند
واکنش شهردار تهران درباره فشارها بعد از افشاگري هایش
عقب نمی نشینم

شهروند| پس‌لرزه‌های افشاگری‌های محمدعلی نجفی، شهردار تهران که هفته گذشته سروصدای زیادی به‌پا کرد، هنوز ادامه دارد؛ بعد از همه حرف و حدیث‌های مخالفان گزارش 100 روزه که در صحن شورای شهر تهران خوانده شد، دو روز پیش معاونت حقوقی نیروی انتظامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد از شهرداری تهران به دلیل ارایه آنچه «گزارش‌های غیرواقعی درباره عقد قرارداد میلیاردی با ناجا در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری» خوانده، شکایت کرده است. این موضوع از طرف شهردار تهران بی‌پاسخ نماند؛ او ديروز بعد از برگزاري همايش ملي «مدیریت آلودگی هوا و صدا» در توییتی در اين‌باره نوشت: «من با آگاهي كامل از تبعات مبارزه با فساد به اين عرصه آمده‌ام، براي پرداخت هزينه‌هاي بيشتر هم آماده‌ام و انتشار مطالب مملو از دروغ و تهمت و بهتان مرا وادار به عقب‌نشيني نخواهد كرد. مبارزه واقعي با فساد با افشاگري‌هاي توخالي متفاوت است و مردم بهترين قضاوت‌كنندگان هستند.» او در حاشيه همايش ديروز هم كه با حضور مسئولان شهرداري تهران برگزار شد، در اين‌باره گفت: «اعلام نکرده بودم که با نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران قراردادی منعقد شده است بلکه با فردی حقیقی که عضو دانشگاه پلیس بوده قرارداد بسته شده؛ در حقیقت با یک شخص حقیقی قرارداد را بسته‌اند. این موضوع توسط مرکز ارتباطات ما هم مورد تأکید قرار گرفت اما ظاهرا مسئولان ناجا به این نکته توجه نکرده‌اند و شکایتی را مطرح کردند.»
شهردار تهران در گزارش 100 روزه خود به قرارداد ميلياردي يكي از اعضاي دانشگاه پليس با شهرداري اشاره كرد و اين‌كه بخشي از مبالغ قرارداد صرف هزينه‌هاي انتخاباتي شده است و البته رسانه‌ها در تيترهاي خود اتهام را به ناجا نسبت دادند. همان روز اژه‌اي، سخنگوي قوه قضائيه درباره اين اتفاق گفت كه حتما هر وقت این گزارش‌ها داده شود، بررسی می‌شود. چند روز بعد اما عباس جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران هم نسبت به اين موضوع واكنش نشان داد و حتي از گزارش شهردار تهران انتقاد كرد: «روز چهارشنبه نامه‌ای به آقای نجفی، شهردار تهران نوشتم و از وی خواستم مستندات خود درباره فساد در شهرداری را
ارایه کند.»
چند روز قبل اما نوبت به معاونت حقوقی ناجا رسيد. اين معاونت در اطلاعيه‌ای از شکایت نیروی انتظامی از شهردار تهران به دلیل بی‌اخلاقی شهردار تهران درباره بيان انعقاد قرارداد میلیاردی شهردار سابق تهران با مجموعه ناجا خبر داد: «هرچند روابط‌عمومی و بین‌الملل شهرداری تهران بعدازظهر همان روز با ارسال خبری، این تیتر را شیطنت رسانه‌ها برشمرد و به صورت مبهم این ادعا را رد کرد، اما با رایزنی‌های معاونت حقوقی ناجا از ارسال مدارک و مستنداتی که شهردار آن را اعلام کرده بود، سر باز زد. انتظار می‌رود شهردار تهران صرف شنیده‌ها و گزارشات تصمیم نگیرد و تا دلیل و مدرک متقنی در دست ندارد نسبت به اعلام موضوع اقدام ننموده و موجبات تشویش اذهان عمومی را فراهم نیاورد. طبیعی است پلیس تهران تمام تلاش خود را برای انجام ماموریت‌های مشترک با شهرداری تهران به‌کار می‌بندد و حتما در سایه همفکری و همدلی با یکدیگر می‌توان خدمات بهتر و بیشتری را به شهروندان عزیز ارایه کرد.»
نامه نجفی به ریاست‌جمهوری
شهردار تهران در همايش هوا و صدا به مسائل بسيار مهمي هم درباره آلودگي هواي تهران اشاره كرد: «در مصوبات دولت وظایف همه دستگاه‌های مرتبط با آلودگی هوا تعیین و تکالیفی هم برای آنها مشخص شده، اما بیش از 90‌درصد مصوبه مربوط به وظایف سایر دستگاه‌ها تاکنون اجرایی نشده و در این‌باره نامه‌ای به ریاست‌جمهوری نوشته‌ام و این موضوع را اعلام کردم که امیدوارم این مباحث مورد توجه دولت و مجلس قرار گیرد.» نجفي به نتيجه عملكردهاي انساني اشاره کرد كه نتيجه آن آلودگی هوا، آب و صدا شده است: «مهمترین آلودگی‌هایی که زندگی شهری را تهدید می‌کند آلودگی آب، هوا و صداست که در تهران هم هر سه نوع به‌عنوان چالشی جدی پیش روی ما قرار گرفته است: «در موضوع «آلودگی آب» کم و بیش با آن روبه‌رو هستیم، اما آلودگی هوا و صدا مهمترین چالش‌های محیط زیستی در شهر تهران است که حل آن نیازمند برنامه است.»
شهردار تهران معتقد است كه حل‌وفصل آلودگی هوا و صدا در تهران غیرممکن است، اما به نظر ما حل این موضوع، ممکن است و قطعا در برنامه‌ای پنج‌ساله می‌توان 50‌درصد نشر آلودگی‌ها و 25‌درصد غلظت آلودگی‌ها را کاهش داد: «شهرداری تهران در حوزه کاهش آلودگی هوا راهبردهایی مدنظر قرار داده است که کاهش مطلوبیت حمل‌ونقل شهری و توسعه حمل‌ونقل عمومی یکی از این راهکارهاست. البته در این مسیر همکاری سایر ارگان‌ها با شهرداری تهران هم بسیار موثر است.»
به اعتقاد او، کاهش مطلوبیت حمل‌ونقل شخصی از تأثیرات اجرای طرح جدید ترافیک است: «در این طرح به هیچ‌عنوان نگاه درآمدزایی وجود ندارد و اگر به‌خوبی اجرا شود، درآمد شهرداری تهران از این محل برای ‌سال آینده کمتر از‌ سال 96 خواهد بود. بی‌تردید تغییر و تحول در هر سیستمی مشکل است اما در شهرداری تهران این مسأله بیشتر دیده می‌شود، به شکلی که ایجاد هر تحولی چه در داخل و چه بیرون از مجموعه شهرداری تهران بشدت با مقاومت روبه‌رو می‌شود که این مسأله می‌تواند عوامل مختلفی ازجمله انگیزه‌های فرصت‌طلبانه یا مسائل اجتماعی را داشته باشد. قطعا در این حوزه بشدت نیازمند منابع مالی هستیم، لذا باید دولت و مجلس تصمیم قاطعی بگیرند و شهرداری به‌عنوان مجری، این اقدامات را
 اجرایی کند.»
نجفي گفت كه برای کاهش آلودگی هوای این شهر به نوسازی اساسی ناوگان اتوبوسرانی در شهر تهران، ارتقای استانداردهای معاینه فنی و جريمه خودروهاي بدون معاينه فني در محدوده LEZ نياز است و الزام به رعایت استانداردهای ساختمانی و اجرای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان هم بايد در نظر گرفته شود. او به آلودگي صوتي هم اشاره كرد كه توجهات درباره آن كمتر است در حالي كه بسيار زياد است. او در جمع خبرنگاران باز هم تاكيد كرد كه در صورت ایجاد منابع لازم، ظرف مدت پنج‌سال تا ۵۰‌درصد نشر آلودگی‌ها و تا ۲۵‌درصد غلظت آلودگی‌ها کاهش داده می‌شود: «در بودجه امسال اولویت به بخش حمل‌ونقل عمومی به‌ویژه مترو داده شده است، اما قطعا کافی نیست و در بودجه عمومی هم باید مبالغی به‌عنوان کمک در نظر
گرفته شود.»
اجراي طرح ترافيك جديد از فروردين 97
درحالي‌كه چندهفته‌ای است حرف‌هاي ضد و نقيضي درباره طرح ترافيكي شهرداري تهران مطرح مي‌شود، شهردار تهران يك‌بار ديگر اين را گفت كه طرح ترافیک جدید از فروردین‌ سال آینده اجرا می‌شود: «شورای حمل‌ونقل و ترافیک شهر تهران آن را به تصویب رسانده، البته طرح تصویب شده با طرح اولیه متفاوت است، چرا که ما برای همراهی بیشتر برخی اجزای آن را حذف کردیم. در شورای شهر تهران هم کلیات آن به تصویب رسیده و امیدواریم ظرف یکی، دو هفته آینده جزییات آن در شورا طرح شود. درحال حاضر مانعی برای اجرای این طرح از فروردین ‌سال آینده وجود ندارد. با اجرای این طرح، براساس پیش‌بینی ما ۲۰ تا ۲۵‌هزار دستگاه ورودشان به محدوده طرح کاهش پیدا می‌کند که به‌تبع آن درآمد شهرداری از این محل کاهش می‌یابد. همچنين امیدواریم با هماهنگی نیروی انتظامی طرح LEZ‌ هم از‌ سال آینده برای خودروها اجرایی شود.»

 


تعداد بازدید :  398