شماره ۱۲۹۶ | ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
صفحه را ببند
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط ‌زیست خبر داد:
شکار بیش از ۹۰‌درصد پرندگان مهاجر

ایلنا| مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌ زیست می‌گوید که شکار و صید پرندگان مهاجر در منطقه فریدونکنار غیرقانونی است. علی تیموری گفت که بیش از ۹۰‌درصد گونه‌های پرندگان مهاجر توسط دام‌های هوایی در آسمان صید می‌شوند و عده معدودی که به سطح زمین می‌رسند نیز توسط روش‌های دوما و دیگر روش‌ها صید می‌شوند.
او ادامه داد: «در سال‌های گذشته پرندگان مهاجر ناقل بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان بودند، اما در ‌سال 96 قبل از ورود پرندگان مهاجر به داخل کشور، آنفلوآنزای حاد پرندگان در مرغداری‌ها دیده شده بود و به نوعی ویروس این بیماری بومی شده است و این‌گونه نیست که این بیماری در‌ سال جاری از طریق پرندگان مهاجر منتقل شده باشد.»
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: «پرندگان مهاجر به دلیل حرکت مداوم و مهاجرت می‌توانند آلودگی بیشتری را منتقل کنند. سازمان دامپزشکی کشور براساس آمارهایی که توسط بازرسان این سازمان ارایه شده است، اعلام کرده بود که ویروس آنفلوآنزای حاد پرندگان در کشور وضع مناسبی ندارد و این ویروس در روستاهای استان مازندران شیوع پیدا کرده است. با توجه به این موضوع، سازمان حفاظت محیط ‌زیست در ‌سال 96 هیچ‌گونه دستورالعملی مبنی بر مجوز شکار پرندگان صادر نکرد.»
او با بیان این‌که معاش مردم بومی منطقه صددرصد وابسته به شکار این پرندگان نیست، ادامه داد: «براساس کنوانسیون بین‌المللی سی‌ام‌اس که کنوانسیون حمایت از پرندگان مهاجر است به کشورها توصیه می‌شود که به افراد بومی منطقه مجوز شکار پرندگان مهاجر داده شود و از حدود دویست‌سال پیش به‌طور سنتی این پرندگان شکار می‌شوند.»
تیموری با تأکید بر این‌که شکار پرندگان مهاجر غیرقانونی است، گفت: «سازمان حفاظت محیط ‌زیست هر ساله در فصل مهاجرت پرندگان چند روز را برای شکار این پرندگان تعیین می‌کند اما امسال همان‌طور که اشاره شد به دلیل شیوع آنفلوآنزای حاد پرندگان مجوز شکار این پرندگان صادر نشده است. در سال‌های گذشته نیز روزهای پنجشنبه و جمعه برای تعداد محدودی از افراد مجوز شکار صادر می‌شد و آنها اجازه داشتند 5 تا 6 قطعه از پرندگان را شکار کنند.»
او به روش‌های سنتی شکار پرندگان ازجمله دوما اشاره کرد و گفت: «این روش قدمت بسیاری دارد و سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز با این روش موافق است و مجوز شکاری که صادر می‌کند براساس روش دوما است، اما متاسفانه حدود 30‌سال است که روش‌های جدید پرخطری مانند روش‌های شب‌دام‌ها، دام‌های هوایی و... ایجاد شده که در این نوع صید همه انواع پرندگان مهاجر شکار می‌شوند و بیش از 90‌درصد گونه‌های پرندگان مهاجر توسط دام‌های هوایی در آسمان صید می‌شوند و عده معدودی که به سطح زمین می‌رسند نیز توسط روش‌های دوما و دیگر روش‌ها صید می‌شوند.»
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید با بیان این‌که سازمان حفاظت محیط‌ زیست چنین روش‌های صید را قبول ندارد، ادامه داد: «اگر همه دستگاه‌ها در این مناطق به سازمان حفاظت محیط ‌زیست کمک کنند، این سازمان با نیروهای اندکی که دارد نمی‌تواند در مقابل این شکارچیان بایستد. در شهرستان فریدونکنار و بابلسر حدود 10 محیط‌بان هستند که به صورت شیفتی فعالیت می‌کنند. عقل سلیم هم می‌گوید با این تعداد کم محیط‌بان نمی‌توان با افراد زیادی که برای شکار به این منطقه می‌آیند، مقابله کرد.»  تیموری گفت: «متاسفانه عده‌ای از مسئولان نیز از این شکارچیان حمایت می‌کنند و سازمان حفاظت محیط‌ زیست همان‌طور که گفتم نمی‌تواند در مقابل این افراد بایستد. سازمان حفاظت محیط ‌زیست برای مقابله با شکار بی‌رویه پرندگان مهاجر نیازمند به همکاری همه دستگاه‌ها ازجمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نیروی انتظامی و امام جمعه شهرستان‌هاست. البته در روزهای اخیر جلسات شورای تأمین در استان تشکیل شده و امیدواریم همه بسیج شوند و کمک کنند تا با شکار بی‌رویه پرندگان مقابله کنیم.»  او با بیان این‌که سازمان حفاظت محیط‌زیست به 230 تعاونی در شهرستان فریدونکنار و شهرهای اطراف آن مجوز شکار پرندگان مهاجر صادر می‌کند، ادامه داد: «براساس قانون، سازمان حفاظت محیط‌ زیست متولی برخورد با متخلفان شکار و صید است و این سازمان در مناطق دیگر کشور حتی در همین استان‌های شمالی نیز برای برخورد با متخلفان مشکلی ندارد.»


تعداد بازدید :  152