شماره ۱۲۲۲ | ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
صفحه را ببند
میز سیاست

وکیل احمدی‌نژاد
به نمایندگان مجلس نامه نوشت
 ایلنا نوشت: وکیل محمود احمدی‌نژاد با ارسال نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نسبت به آثار مخرب ناشی از رفتار سیاسی دادستان دیوان محاسبات هشدار داد و توجه آنان را به اقدام بایسته در راستای صیانت از جایگاه مجلس و نهادهای وابسته جلب کرد. در متن نامه سیدعادل حیدری آمده است: استحضار دارید که آقای فیاض شجاعی، دادستان دیوان محاسبات در مصاحبه روز ۸/۵/۱۳۹۶ اقدام به خلاف واقع‌گویی‌، نشر اکاذیب و ایراد اتهامات فراوان علیه آقای دکتر احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق کرد و از ۷ حکم قطعی محکومیت درحال اجرا علیه ایشان سخن گفت. ایشان به‌گونه‌ای درباره هزینه یارانه‌های مردم سخن گفت که گویا حیف و میل ۷‌هزار‌میلیارد تومانی اتفاق افتاده و آقای احمدی‌نژاد محکوم به پرداخت آن است.این مصاحبه در رسانه‌ها و به‌ویژه رسانه‌های معاند و دشمنان ملت ایران انعکاس گسترده‌ای پیدا کرد، به‌گونه‌ای که فرض شد مقامات جمهوری اسلامی عموما فاسد و دچار مشکلات مالی هستند. دشمنان دولت‌های نهم و دهم نیز هر کدام به نوعی از این برنامه تبلیغاتی استقبال کردند و به‌زعم خود فرصت ویژه‌ای برای تخریب به دست آوردند. تصویر برخی از این برنامه تبلیغی به پیوست تقدیم می‌شود. طی بیش از یک ماه مراجعه حضوری به بخش‌های مختلف دیوان محاسبات و اصرار بر دریافت احکام مورد ادعا، چند دادنامه به اینجانب تحویل داده‌اند که نه‌تنها حاکی از ادعای دادستان دیوان نیست بلکه برعکس عموما حاکی از تأیید اقدامات دولت قبل در حوزه‌های مورد ادعاست. معلوم است که اقدام ایشان کاملا سیاسی و در راستای تخریب دولت قبل و نه براساس تصمیم قانونی و حقوقی و تکلیف ساختار سازمانی بوده است. برای احقاق حق و پیگیری حقوقی، شکایتی از ایشان به دستگاه قضائی تحویل شده است که امیدوارم رسیدگی شود، لیکن از آن‌جا که دادستان دیوان محاسبات مدعی است زیر نظر نمایندگان مجلس کار می‌کند  تا اقدام بایسته در راستای صیانت از جایگاه مجلس و نهادهای وابسته انجام گیرد.
ابراهیم رئیسی پا جای پای آیت‌الله مصباح‌یزدی خواهد گذاشت؟
 نامه نیوز نوشت: راست‌گرایان قصد ندارند همچون انتخابات‌ سال 96 دنباله‌رو رئیسی باشند بلکه او را زیر چتر رهبری اصولگرایی می‌خواهند نه به‌عنوان یک لیدر. آن روزها كه آيت‌الله مهدوي‌كني زنده بود، جامعه روحانيت مبارز از وزانت خاصي برخوردار بود، اما اين روند با نزديك شدن به انتخابات دور نهم مجلس شوراي اسلامي و سر برآوردن جبهه پايداري تغيير كرد. رقابت آيت‌الله مصباح با جامعتين موجب شد تا نطفه پايداري بسته شود و آنها راهشان را از اصولگرايان جدا كنند. با اين‌حال، جامعتين تلاش كرد تا با سكوت از كنار اين واقعه گذر كند. حتي آيت‌الله مهدوي كني براي جلوگيري از تفرقه در پاسخ به نامه‌ جمعي از دانشجويان دانشگاه امام صادق(ع) كه تيغ نقد تندي را بر جبهه پايداري و پدر معنوي‌اش (آيت‌الله مصباح) كشيده بودند، عتاب‌آلود از آنها خواست سكوت كنند و به اين مسائل دامن نزنند. بعدها نيز آيت‌الله يزدي در گفت‌وگويي افشا كرد كه اختلافات در جامعه مدرسين حوزه علميه قم در همان مقطع تا «تجزيه» اين تشكل پيش رفته بود كه مانع از آن شدند. اين عوامل در كنار ضايعه درگذشت بزرگان جريان اصولگرايي، ازجمله آيت‌الله مهدوي‌كني و عسگراولادي موجب شد تا جريان اصولگرايي براي داشتن چهره‌هاي شاخص كه ايجاد وحدت كند، دچار مشكل شود. از سوي ديگر، اين جريان با مشكل ديگري نيز روبه‌رو بود. آنها چهره‌اي كه بتواند در قامت رياست‌جمهوري با حسن روحاني رقابت كند، در اختيار نداشتند. قاليباف دو دوره انتخابات را واگذار كرده بود و سعيد جليلي نيز حاضر به پذيرش شروط اين جريان نبود.حالا محمد تقي رهبر از اعضاي جامعه روحانيت مبارز صراحتا به اين مشكل در ميان اصولگرايان اشاره كرده و به تماشاگران امروز مي‌گويد: «آقای رئیسی اصولا در شرایطی وارد عرصه انتخابات شدند که تا چهارماه پیش از موعد انتخابات، اصلا ایشان برای کاندیداتوری مطرح نبودند؛ واقعا دست ما اصولگرایان از چهره‌ای که در حد ریاست‌جمهوری باشد، خالی بود و به این ترتیب قرار شد آقای رئیسی یک‌سال پس از این‌که به تولیت آستان قدس رضوی در آمده بود، خودش را مهیای ریاست بر دولت کند.»
اگر نگاه محمدتقي رهبر را برآمده از جامعه روحانيت مبارز بدانيم، بايد گفت: آنها قصد ندارند همچون انتخابات‌ سال 96 دنباله‌رو حجت‌الاسلام رئيسي باشند، بلكه او را زير چتر رهبري اصولگرايي مي‌خواهند نه به‌عنوان يك ليدر.

هشدار علوی‌تبار به اصلاح‌طلبان:
از گردش قدرت در دست عده‌ای معدود انتقاد کنید
 ایرنا نوشت: یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب به اصلاح‌طلبان هشدار داد که بشدت از گردش قدرت در دست عده‌ای معدود انتقاد کنند و در مورد سوءاستفاده از اموال عمومی به هیچ عنوان کوتاه نیایند. علیرضا علوی‌تبار نسبت به عدم پذیرش اصلاح‌طلبان در حاکمیت نیز هشدار می‌دهد و می‌گوید: تضعیف اصلاح‌طلبان به معنای تقویت اصولگرایان نیست، بلکه نوعی رادیکالیسم و فراتر رفتن از اصلاح‌طلبی تقویت می‌شود.او ادامه داد: اغلب چهره‌های تاثیرگذار اصلاح‌طلب به این نتیجه رسیده‌اند که رابطه اصلاح‌طلبان با ساختار قدرت باید بازسازی شود. اصلاح‌طلبان منکر اختلافات و تفاوت‌ها نیستند و قصد فریب کسی را هم ندارند، اما باور دارند که تفاوت‌ها به خوبی مدیریت و بیان نشده ‌است و روابط به جای واقعیت، بیشتر براساس سوءتفاهم شکل گرفته است. اصلاح‌طلبان به این تحلیل رسیده‌اند که برخی بحران‌ها فراتر از جناح‌بندی‌ها، کل موجودیت کشور را به خطر انداخته است. البته اصلاح‌طلبان برای خروج از بحران‌ها چارچوب و توان طرح پیشنهاد دارند، اما مهم اقدام واقعی و عملی است.

یک مناظره بر سر نقدپذیری دولت
خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی و احمد حکیمی‌پور با حضور در مناظره‌ای درباره نوع نگاه جریان‌های سیاسی به دولت روحانی و میزان نقدپذیری دولت با یکدیگر به گفت‎وگو نشستند. حکیمی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این مناظره با بیان این‌که این دولت انتقادها را می‌پذیرد، البته خودشان باید پاسخگو باشند، گفت: آن‌طور که من دیدم تحمل این دولت نیز برای پذیرش انتقاد بالاست. در این ارتباط ما شاهد رویکرد مثبتی از دولت هستیم که امیدواریم به سمت بهتر شدن پیش برود. در دولت آقای احمدی‌نژاد چند حزب توانست مجوز جدید بگیرد؟ به مطبوعات کاری ندارم، هرچند که برخورد با مطبوعات هم واقعا سخت بود. در این دولت شاهد بسته شدن نشریات هستیم یا در دولت آقای احمدی‌نژاد بیشتر این وضع بود؟ اینها واقعیاتی است که نمی‌توانیم از آنها بگذریم.
میرتاج‌الدینی هم در جواب گفت: برخورد دولت با منتقدانش شایسته نبود. کسی که در رأس کار است باید خودش را آماده نقد کند. بالاخره عملکردی دارد و باید حرف‌های مخالف را بشنود. در دولت این ویژگی شایسته را ندیدیم بلکه تندترین تعبیرات را از آقای روحانی داشتیم که نسبت به منتقدان خود مطرح کرد. این‌که «بروند به جهنم،‌ اینها آدم‌های جاهلی هستند» یا تعبیراتی از این قبیل، درحالی‌که دولت باید اجازه دهد روزنامه‌ها، منتقدان، سیاسیون، ‌احزاب و گروه‌های مختلف وارد بحث شوند.

ماجرای توییت حداد عادل
 و واکنش‌ها به آن: خواهش می‌کنم بی‌خیال فرهنگستان شوید!
شهروند| غلامعلی حداد عادل دیروز در توییتی نوشت که «گاهی ‌وقت‌ها احضار و دستگیری کسی سبب می‌شود تا فرصت طرح موضوع در جامعه و داوری خواستن از افکار عمومی از دست برود.»
هنوز زمان زیادی از انتشار این توییت نگذشته بود که کاربری در کامنت‌های متعدد این توییت حداد عادل را به چالش کشید و مورد استقبال دیگر کاربران این شبکه اجتماعی قرار گرفت. او که تک‌تک کلمات این توییت را مورد بررسی قرار داده بوده نسبت به عربی بودن جملات حداد عادل این‌گونه واکنش نشان داد: «به جای واژه احضار واژه فراخوان را به کار ببریم. به جای واژه سبب واژه دست‌آویز را به کار ببریم، به جای واژه فرصت، واژه‌ گاه یا پیش‌آمد را به کار ببریم، به جای واژه طرح، واژه در میان گذاشتن را به کار ببریم، به جای واژه موضوع واژه سخن را به کار ببریم، به جای واژه افکار عمومی واژه پندار همگانی را به کار ببریم.»
او در ادامه خطاب به حداد عادل نوشت: «در یک توییت 140تایی این همه واژه عربی به کار برده‌اید. خواهش می‌کنم بی‌خیال فرهنگستان شوید!»


تعداد بازدید :  761