شماره ۱۱۵۴ | ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

روحانی هنگام

  دریافت استوارنامه سفیر جدید مکزیک:   تهران خواهان توسعه روابط با آمریکای مرکزی و جنوبی است
رئیس‌جمهوری با بیان این‌که دولت‌های ایران و مکزیک برای گسترش روابط در همه حوزه‌ها اراده جدی دارند، گفت: باید با شناسایی ظرفیت‌ها و زمینه‌های گسترش همکاری‌های ایران و مکزیک، امکان تعمیق و توسعه روابط بخش‌های خصوصی دو کشور بیش از پیش فراهم شود.
حسن روحانی روز سه‌شنبه در مراسم دریافت استوارنامه «خوزه آلفونسو زگبه کامارنا» سفیر جدید مکزیک  در تهران، با اظهار امیدواری نسبت به این‌که در دوره جدید شاهد تحرک و گسترش بیشتر در روابط دو کشور باشیم، گفت: ایران و مکزیک روابط بلندمدتی دارند، اما متاسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های موجود برای ارتقای سطح تعاملات و روابط به‌ویژه در عرصه اقتصادی بهره بگیریم.
رئیس‌جمهوری با بیان این‌که سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره برخورداری از روابط خوب با مکزیک و کشورهای حوزه آمریکای مرکزی و جنوبی بوده است، افزود: بعد از اجرایی شدن برجام و رفع برخی تحریم‌ها و مشکلات موجود در مسیر گسترش روابط، زمینه برای افزایش تعاملات و مراودات تهران و مکزیکوسیتی مهیاست.
روحانی با اشاره به این‌که دو کشور رویکردها و نگاه نزدیکی به مسائل و تحولات جهان دارند، اظهار داشت: معتقدیم مداخله قدرت‌های بزرگ در امور دیگر کشورها باید رفع شده و کشورهای مستقل نیز باید تلاش کنند ضمن ایجاد روابط نزدیک، صدای واحدی در عرصه جهانی از آنها شنیده شود. رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، راه‌حل مشکلات بین المللی، گفت‌وگو و رایزنی‌های سیاسی است.  ایران و مکزیک و کشورهایی که دیدگاه نزدیکی در این عرصه با یکدیگر دارند، باید در عرصه بین‌المللی صف واحدی تشکیل دهند. خوزه آلفونسو زگبه کامارنا، سفیر جدید مکزیک نیز در این دیدار که روز سه‌شنبه انجام شد، ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس‌جمهوری و ابلاغ پیام تبریک رئیس‌جمهوری و دولت مکزیک به مناسبت انتخاب مجدد دکتر روحانی، گفت: روابط دولت‌ها و مجالس دو کشور در سطح بالایی قرار دارد و روابط فرهنگی گسترده‌ای نیز بین دو طرف برقرار است. سفیر مکزیک با تأکید بر این‌که کشورش خواهان توسعه و تعمیق بیش از پیش روابط با تهران است، اضافه کرد: تلاش می‌کنیم همسو با سطح روابط سیاسی، همکاری‌های اقتصادی و تجاری خود را نیز گسترش دهیم. روحانی همچنین روز گذشته استوارنامه سفرای جدید بنین، اسلوونی و تایلند را دریافت و با سفیران جدید این کشورها دیدار کرد.  

تحلیل المیادین از حمله موشکی به داعش  
ایران به یک قدرت بزرگ منطقه‌ای تبدیل شده است
یک رسانه عربی در تحلیلی نوشت که حمله موشکی ایران به پایگاه‌های داعش در دیرالزور سوریه از نظر برخی‌ مجازات و از نظر برخی‌ پیام و از نظر برخی دیگر تهدید بود. المیادین نوشت: 6 موشک ایرانی از کرمانشاه و کردستان پرتاب شد و به دیرالزور سوریه رسید تا پایگاه‌های داعش را مورد هدف قرار دهد. امروز تهران به دوستان و دشمنان خود اعلام کرد که از جنگ رسانه‌ای خارج و با تکیه به خود به یک قدرت بزرگ منطقه‌ای تبدیل شده است. همان‌گونه که یک مسئول بلندپایه رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو  با  یدیعوت آحارونوت گفت که ایران به یک قدرت جهانی تبدیل شده است. در ادامه این تحلیل آمده است: حمله موشکی ایران به داعش که عملیات لیله‌القدر نیز نام گرفت، جنبه‌های مختلفی داشت؛ ایرانیان آن را مجازات می‌دانند، کارشناسان و ناظران آن را پیام می‌دانند و تل‌آویو و واشنگتن آن را تهدید می‌دانند. المیادین در ادامه نوشت: این عملیات برای عاملان حمله تروریستی به تهران مجازات بود و ایران ثابت کرد که کشته شدن فرزندانش را بدون انتقام نخواهد گذاشت و واکنش ایران تنها آزمایش موشکی و رزمایش‌های نظامی در مناسبت‌های بزرگ نیست بلکه دکمه‌های پرتاب هنگام نیاز و در زمان و مکان مناسب آماده است و برای کسانی که حامی حملات تروریستی به تهران هستند و در آن دست داشتند، پیام و زنگ هشدار بود.  اما واشنگتن و تل‌آویو آن را تهدید می‌دانند و می‌گویند که حمله یکشنبه شب اعتماد به نفس ایرانیان را نشان می‌دهد و آنها به جهان گفتند که از این لحظه به بعد به‌عنوان یک قدرت بزرگ منطقه‌ای رفتار خواهند کرد.

واکنش ایران به خشونت‌های اخیر در لندن
شهروند|  سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: خشونت و افراطی‌گری در هر جا و با هر نیت، هدف و ابزاری که اعمال شود و قربانیان آن هر گروهی از مردم بی‌گناه که باشند، محکوم و مردود است. بهرام قاسمی  در واکنش به خشونت‌ورزی هولناک اخیر در شهر لندن که در جریان آن فردی با خودرو به گروهی از مسلمانان حمله کرد، ضمن محکومیت این اقدام و ابراز تاسف از این حادثه، با مردم و خانواده قربانیان این اقدام همدردی کرد و افزود: خشونت و افراطی‌گری در هر جا و با هر نیت، هدف و ابزاری که اعمال شود و قربانیان آن هر گروهی از مردم بی‌گناه که باشند، محکوم و مردود است و لازم است ضمن حفظ هوشیاری در مقابل چنین اقداماتی، با آن برخوردی غیرسطحی و ریشه‌ای به عمل آید.


تعداد بازدید :  257