دانشمندان طی پژوهشی دریافتند، 6 ژن مختلف بر میزان نوشیدن قهوه و رضایت افراد از آن تأثیر دارند.
این تحقیق توسط گروهی از دانشمندان بینالمللی انجام شده که واکنشهای مختلف افراد نسبت به کافیین ازجمله افراد معتاد به قهوه و تاثیرات خوب و بد قهوه را مشخص میکند.
در این تحقیق، ژنوم بیش از 120هزار نفر که بهطور منظم قهوه مینوشیدند، بررسی شد. دانشمندان 6 ژن مختلف جدید را که در میزان نوشیدن قهوه دخالت دارند، شناسایی کردند.
جنی هوی، دانشمند بهداشت دانشگاه استرالیایغربی و از محققان این تحقیق اظهار کرد: برخی از این ژنها بر میزان رضایت روانی و فیزیولوژی فرد از نوشیدن قهوه موثر هستند. عملکرد مولکولی، میزان مصرف قهوه و ترکیبات آن و در نتیجه تاثیرات دارویی و بهداشتی قهوه را مشخص میکند.
مصرف متوسط قهوه به ژن افراد و تجربه تأثیر کافیین بر آنان بستگی دارد. دانشمندان دریافتند، افرادی که به قهوه اجازه متابولیسم یا تجزیه در بدن را میدهند، بیشتر قهوه مینوشند. این موضوع به این معنی است که ژنها هستند که به شما اجازه میدهند به قهوه معتاد شوید یا خیر و همچنین تاثیرات مفید بر سلامت بدن افراد را تعیین میکنند.
مرلین کورنیلز از دانشکده بهداشتعمومی دانشگاه هاروارد اظهار کرد: قهوه و کافیین روی بدن تاثیرات خوب و بد بسیاری دارند. نتایج تحقیقات به ما کمک میکند گروههایی از افراد را که مصرف قهوه تأثیر مفیدی بر بدن آنان دارد، شناسایی کنیم.
جز این 6 ژن شناسایی شده، 2 ژن که در متابولیسم با کافیین تأثیر دارند نیز مشخص شدند. این دو ژن به ژنهای گلوکز و متابولیسم چربی نزدیک هستند. محققان درحالحاضر تاثیرات این ژنها و مصرف کافیین را بررسی میکنند.
نتایج این تحقیق در نشریه روانپزشکی مولکولی منتشر شده است.