اغتشاش‌های عجیب در روزهای آغازین رقابت‌های یورو 2016
 
«هولیگان»‌ها، مارسی را به آتش کشیدند
 
مسئولان کشور فرانسه در فکر مبارزه با بحران ایجاد شده هستند
 

شهروند |  هواداران انگلیسی بار دیگر به صفحه نخست رسانه‌های ورزشی دنیا برسند و یورو 2016 را تحت‌تأثیر رفتارهای عجیب خود قرار دهند. هولیگان‌ها که درچند روز اخیر و قبل از نخستین بازی تیمشان در یورو 2016 جنجال‌های زیادی را در خیابان‌های فرانسه به وجود آوردند، در شب بازی رودررو با روسیه با آنها درگیری شدیدی پیدا کردند. به دنبال این اتفاق به نظر می‌رسد که پلیس فرانسه از آمادگی لازم برای جلوگیری از اتفاقات اینچنینی برخوردار نیست.
تاریخچه   هولیگان‌ها
هواداران آشوبگر انگلیس که از قدیم‌الایام به خاطر جنجال‌سازی به هولیگان مشهور شده‌اند، درچند روز اخیر با آشوب در شهرهای فرانسه پلیس این کشور را با دردسرهای زیادی مواجه کرده‌اند. زمانی که به تاریخ اغتشاشات و آشوب‌ها در ورزشگاه‌ها نگاه می‌اندازیم، می‌بینیم که نخستین آشوب در ورزشگاه‌ها به قرن سیزدهم میلادی در بریتانیا بازمی‌گردد که به ویروس انگلیسی مشهور شد زیرا به دیگر کشورها هم سرایت کرد. شاید یکی از مشهورترین نمونه‌های این اتفاق همزمان با برگزاری فینال جام باشگاه‌های اروپا در‌سال 1985 و رویارویی یوونتوس و لیورپول رخ داد. درجریان این اتفاق که به فاجعه ورزشگاه هیسل مشهور است، 39 هوادار یوونتوس کشته‌شدند، توسط آشوبگران انگلیسی کشته شدند. این اتفاق درعرصه ملی نیز بعد از دیدار نیمه‌نهایی یورو 1996 که به میزبانی انگلیس برگزار می‌شد، رخ داد. هولیگان‌ها بعد از شکست تیم‌ملی انگلیس مقابل آلمان به میدان اصلی شهر لندن رفته و به‌ شدت با هواداران آلمانی درگیر شدند.
ماجرای اختلاف انگلیس و روسیه
نزدیک به 160‌سال پیش نیز تنش روسیه با غرب بر سر گسترش حاکمیت ارضی این کشور موجب جنگی شد که نخستین نبرد مدرن تاریخ نام گرفت. نبرد کریمه از اکتبر 1853 تا فوریه 1856 میان امپراتوری روسیه تزاری با کشورهای دیگر ازجمله انگلیس رخ داد و نزدیک به 25‌هزار بریتانیایی، 100‌هزار فرانسوی و در حدود یک‌میلیون روسی را به کام مرگ کشاند. اختلافات سیاسی میان روسیه و انگلیس از گذشته تاکنون ادامه یافته تا این‌که در زمینه فوتبال نیز شاهد برخوردهای عجیبی ازسوی هواداران 2 تیم هستیم.
اتفاقات ورزشگاه ولودروم
با این‌که قبل از دیدار انگلیس و فرانسه می‌شد پیش‌بینی کرد که خشونت هواداران انگلیسی و زمینه اختلافات سیاسی میان 2 کشور ممکن است اتفاقات ناخوشایندی را به وجود بیاورد اما ماموران امنیتی به اندازه کافی در ورزشگاه ولودروم شهر مارسی حضور نداشتند. بعد از پایان بازی درگیری شدیدی بین هواداران انگلیسی و روسی در ضلع جنوبی ورزشگاه رخ داد که خیلی از شاهدان شروع‌کننده این دعوا را هواداران روسی می‌دانند. حتی تعدادی مواد آتش‌زا و محترقه به سمت هواداران انگلیسی پرتاب شد. این درگیری‌ها که قبل از آغاز بازی شروع شده بود، با وجود دخالت پلیس و استفاده از گاز اشک‌آور به خیابان‌های شهر مارسی نیز کشیده شد. در این درگیری‌ها 31نفر مجروح و به مراکزدرمانی فرستاده شدند. البته نیس، شهر دیگر فرانسه نیز درهمان شب شاهد درگیری میان هواداران لهستانی و ایرلند شمالی بود. این درگیری‌ها موجب مجروح‌شدن هفت نفر شد.
ادعای جالب روس‌ها
با این‌که خیلی از شاهدان عینی و همچنین رسانه‌ها هواداران تیم‌ملی روسیه را آغاز‌کننده این اتفاقات می‌دانستند اما رئیس اتحادیه فوتبال فرانسه اعلام کرده که ماجرا به آن شدت که رسانه‌ها به آن پرداختند، نبوده است. یکی از پایگاه‌های خبری روسیه نیز اعلام کرده است هواداران روسیه بودند که مورد حمله قرار گرفتند. در این گزارش آمده است: «250 روس توسط هزاران انگلیسی مورد حمله قرار گرفتند. آنها مجبور شدند فرار کنند. انگلیسی‌ها با حمله کردن به تماشاگران ما، نزاع را شروع کردند. روس‌ها حمله نکردند. انگلیسی‌ها به دلیل مصرف مشروبات الکلی شرایط عادی نداشتند.»
واکنش عجیب یوفا
بعد از اتفاقات تلخ شنبه‌شب مارسی خیلی‌ها انتظار داشتند، یوفا خیلی سریع به این اتفاقات واکنش نشان دهد اما اتحادیه فوتبال اروپا با کمی تأخیر در بیانیه‌ای کوتاه به این اتفاقات واکنش نشان داد: «طبق قانون یوفا تنها حوادث تلخ استادیوم به این سازمان مربوط می‌شود. در نتیجه فدراسیون اروپایی فوتبال هیچ مسئولیتی درقبال حوادث تلخ رخ داده درخیابان‌های اطراف استادیوم المپیک مارسی ندارد.» یوفا اعلام کرده تا روز سه‌شنبه رأی نهایی خود را درباره اتفاقات این دیدار صادر می‌کند اما چیزی که از شواهد پیداست، جریمه‌ای جدی‌ در انتظار این 2 کشور نیست. یوفا در ادامه بیانیه خود آورده است: «حادثه مارسی را محکوم می‌کنیم اما به خاطر حجم اتفاقات رخ داده روسیه و انگلیس را محکوم نخواهیم کرد. مشخص است که با این دو تیم برخورد خواهد شد و جریمه‌هایی درنظر گرفته‌ایم اما قرار نیست تحت‌تأثیر حجم عظیم این حادثه قرار بگیرند.»
فرانسه با این بحران چه می‌کند؟
به نظر می‌رسد فرانسه درهمین روزهای آغازین یورو 2016 با بحران جدی و غیرقابل پیش‌بینی روبه‌رو شده است. از یک‌سو شهروندان فرانسوی هستند که به خاطر شرایط نه‌چندان جالب خود از نظر اقتصادی، برگزاری این رویداد بزرگ را درکشورشان یک فرصت دانستند و دست به اعتصاب و اعتراض زده‌اند و ازسوی دیگر هواداران آشوبگر تیم‌های حاضر در یورو دایما در خیابان‌ها درگیری و جنجال به وجود می‌آورند. شدت این درگیری‌ها به ‌حدی بوده که یورگن کولر که ‌سال 1990 با تیم‌ملی آلمان قهرمان جام‌جهانی شد، اعلام کرده به دلیل ترس از حملات تروریستی به فرانسه سفر نمی‌کند. به نظر می‌رسد این تازه اول راه است و هنوز 26روز دیگر تا پایان رقابت‌های یورو 2016 باقی مانده و پلیس فرانسه حسابی باید خود را آماده مواجهه با هرگونه اعتصاب و اغتشاش به صورت شبانه‌روزی کند. البته شاید در محل بازی‌های تیم‌ملی انگلیس نیاز به حضور نیروهای امنیتی بیشتری هم باشد چون هواداران فوتبال بریتانیا از گذشته تاکنون به ایجاد آشوب در تمام شهرهای دنیا مشهور هستند و شنبه‌شب نیز خسارات زیادی را به اموال عمومی شهر مارسی فرانسه وارد آوردند.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/66406/«هولیگان»‌ها،-مارسی-را-به-آتش-کشیدند -